Ahoj, byl jsem 14 dní na úřadu práce. Našel jsem si práci a v pondělí tam nastupují. Jak je to s ukončením na úřadu práce? Musím tam chodit osobně nebo jim bude stačit zaslat email pracovní smlouva?
Mi stačilo naskenovat pracovní smlouvu a poslat v příloze mailu. Věř mi, že tě rádi vyřadí. Na to oni jsou hrrr... Zaevidovat nebo dokonce pomoct - to už je něco jiného.
Mně stačilo napsat mailem "Žádám o vyřazení z evidence k datu XY" a přišel mi obratem papír o vyřazení. Často se setkávám se skenováním smlouvy, i s tím, že na tom úřednice trvá. Já ji ani jednou neskenovala a myslím si, že na to nemají právo. Nikde přece není dáno, že evidence končí nástupem do práce. Evidence na ÚP není povinná a stejně tak se můžu nechat kdykoliv vyřadit, protože chci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.