Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střídavá péče o dítě

Od: petr29* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, jsem čerstvě rozvedený ne vlastní vinou, mám 2-letého syna, který žije u exmanželky, máme dohodnutou střídavou péči /1x za 14 dní víkend u mě/ a zajímalo by mě, kdo z nás - rodičů je povinnen dítě vozit a odvážet z těchto víkendů? Je to někde v zákoně? Chci vědět, zda musím jezdit jen já? Je to totiž poměrně daleko a finančně na tom teď nejsem nejlíp. Ještě doplním, že o syna zájem mám. Děkuji Vám za odpověď .Petr

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, v zákoně o rodině nic takového nepíší. Většinou styk s dítětem upravuje soud. Vaši ex-manželku jaksi nemusí zajímat, že máte momentálně hluboko do kapsy a že vyzvedávání dítěte u ní doma je pro Vás finančně dosti nákladné. Věřte, že ji to dokonce může i těšit. Navíc střídavá péče - to není 1x za 14 dní na víkend mít dítě u sebe, to je normálně dohodnutý styk s dítětem. Jestli máte o syna zájem, tak si pro něho jezděte sám, Vaše bývalá opravdu není povinna ho vozit. Jedině snad, kdyby to bylo napsáno přímo v rozhodnutí soudu. Ale rozhodnutí soudu bývají taková, že se uvede, na kterou hodinu a den je matka povinna dítě nachystat a kdy je otec povinen si dítě vyzvednout, případně dovézt zpět. Nekomplikujte si to, může se Vám totiž lehce stát, že byste mohl i o dítko přijít. Jsou známy případy, kdy matky dělaly všechno možné pro to, aby zamezily ve styku svých dětí s rozvedenými otci.

abdul*
hodnocení

0x

...tak to asi střídavou péči nemáte, máte pravděpodobně upraven styk s dítětem. Pokud je dohoda ústní, není nic jednoduššího, než se dohodnout, kde si dítě budete předávat. Pokud se nedohodnete tak to bude na vás.Chcete přece kluka vídat, pokud bývalá nebude chtít, nikdo jí nedonutí aby chlapce k vám vozila, vždy si najde nějaký důvod proč to nelze i kdyby jí to nařídil soud, jako že soud jí to stejně nenařídí.

prostě buď dohoda, nebo je to na vás.

jitula*
hodnocení

0x

mily petre bohuzel vas nepotesim ale vase exmanzelka neni povina vam dite privazet je to pouze a jen o dohode kterou mate mezi sebou,proto se budto skuste se zenou domluvit a pokud to nepomuze budto se s tim budete muset smirit nebo s tim jit k pravnikovi ktery vas bude stat cas a penize

petr29*
hodnocení

Dobrý den,

všem Vám moc děkuji za odpovědi...ale přece jen, nevíte někdo, zda je to někde v zákoně? Nebo je to fakt jen na dohodě...Petr

karina*

petr29, nevím zda jste se na střídavé péči o dítě dohodli se ženou mezi sebou, nebo zda jste žádali soud. Zde máte vzor na návrh o střídavou péči. Můžete si tam do toho návrhu napsat i podmínky předání dítětě ( např. když by mělo být dítě u Vás, tak ex dítě k Vám přiveze, Vy ho pak odvezete k ex. A naopak. Nebo že navrhujete aby dítě odvážel a následně vracel vždy ten rodič, který si jej právě bere do péče. A budete mít klid a bude to vyrovnané. Karina

zbynekmlcoch.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]