Nejste přihlášen/a.
Proleženou starou matrací.
Jestli jsi byla zvyklá spávat na boku, tak je postel suprově vyboulená.
Já spal jednou pod širákem a ze dne na den, respektive přes noc jsem ráno druhej den cejtil totální ztuhlost a vyždímanej jsem byl celej den.
Pokud vás bolí záda, tak na nich raději neležet. Pomáhá teplý pás na záda.
Kožešinové ledvinové pásy jsou výbornou hřejivou pomůckou na bolavá záda. Díky kožešině vzniká příjemné suché teplo, které dokáže zmírnit bolesti nervových zakončení, svalů a orgánů, především ledvin. Ledvinové pásy z pravé kožešiny se mohou používat i jako prevence chladu a prevence opakování zdravotních problémů v oblasti bederní páteře.
Zde jsou: spongr.cz/...
Jinak koleno nekrčit ani v noci. Může se stát, že už nohu nenarovnáte. Další věci na koleno jsem vám již radil.
Při spaní na boku, ať už s bolavými koleny nebo kýčlemi, je potřeba podložit horní nohu, mezi stehny, polštářem. Takhle mě to naučili ve špitále a pak v lázních. Mám tužší, úzký a delší a mezi stehny drží horní nohu v dobrém postavení a klouby kolen se nedotýkají. Zvykla jsem si, nevnímám ho ani přitom, když se ve spánku obracím. Druhá babička, má špatná kolena, také s polštářem spává. Vyzkoušejte se srolovaným polštářem, třeba se vám uleví.
Měla jsem podobný problém, teď mám obdodí, kdy je to dobré.
Asi pomohla změna matrace a také spaní na boku. Může to být opravdu nevhodnou matrací, velký vliv bude mít určitě i polštář, vyzkoušela bych anatomický polštář, kde budete mít hlavu správně, jak má být. Také se při bolestech bederní páteře doporučuje spaní spíše na tvrdé matraci.
Normalni a zdavé je spat na břiše. Každý normální beloch spí na břiše a pokud nemuze na brise tak alespon na boku. Nezatezuje to tolik plícní svalstvo při nádechu ve spánku (coz zpusobuje nedostatek kyslíku a nasledný nekvalitní spánek) a vzduchova trubice je lepe pruchodna.
Lidem s "kovidem" na jipce, kteří nemohli dýchat se radilo at leží na břiše.
Máte pravdu. Nesmím se, co 2.den, 4 hodiny pohnout. Vždycky si postel pod koleny a pod hlavou přizvednu. Tak vydržím v pohodě.
Babkazov, a možná je i lepší si zvyknout na hlavu v "rovině" bez polštáře a v záklonu dozadu. Uvolní se tak dýchací cesty více a starým lidem se pak lépe prokrvují cévy a pomáhá to v nehybnosti či bolesti při vstávání a celodenním bolestem celkově, akorát je si třeba na tu polohu zvyknout při spánku v noci si dát klidně kolem těla a hlavy polštáře (zábrany), aby se člověk nepřetočil jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.