Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jídlo s sebou na dovolenou bez ledničky a vaření

Od: jakub8 odpovědí: 12 změna:
Zdravím,
jedu na týden pryč a budu ubytovaný v penzionu bez ledničky a kuchyně. Máte nějaké nápady, co s sebou za jídlo vzít? Co nemusím vařit a nemusí být v ledničce, ale zároveň mě to zasytí. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ehh
hodnocení

2x

Když jsem jezdil po světě stopem, mojí stravou bylo většinou čerstvé ovoce (hlavně jabka, kvůli transportní odolnosti), musli, jogurty a občas sýry a tmavý chleba, kde byl dostupný. Hodí se i další sušené ovoce, dobře uzavřené.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, takže celý týden chcete jíst ráno, k obědu i k večeři jen studené (ani neohraté) jídlo? Skočte si na pořádný oběd někam do hospody (když se v penzionu nevaří=?). V obchodě si kupujte čerstvé pečivo nebo nějakou buchtu k snídani. Potom si kupte také bochník chleba a k tomu paštiky, vepřovou konzervu, salám Vysočina, rajčata a třeba i Hermelín - a budete mít večeře. Nebuďte šetřílek, dovolená není stále, tak "pusťte chlup". Zdravím!
P.S. Snad nejedete na konec světa a zcela mimo civilizaci.
nov

Bene, moje řeč. *palec2* Dovolená je od slova dovolit si něco "navíc".

ben®
nov - snad tazatel nejede dělat ostudu do Chorvatska (jako český paštikař) .
Často Bene jezdíte do Chorvatska a stravujete se v restauracích plnohodnotným jídlem?
ben®
clayman - kam jede tazatel ještě nevíme, protože nám to (určitě jen zatím) nenapsal. Ale když se ptáte, tak já bych do Chorvatska nejel ani za prase .
jakub8
hodnocení

Nejedu na konec světa, ale zase si nechci kupovat každý den jídlo v restauraci či fastofoodu, tak jsem chtěl nějaké rady na jídlo, když se to zrovna bude hodit. Díky!
ben®
jakub8 - nemáte zač. Trochu to střídejte, ať pořád nejite např. zavařené studené guláše nebo koprovku. Teplou stravu tělo občas potřebuje.

hodnocení

1x
Klasika paštiky a různá konzervovaná masa. Sušenà masa. Pak třeba ajvar na toust. Paté krémy v tubě jsou chutné. No a samozřejmě kvalitní trvanlivý salám. Rybí Taky se dá koupit malá rychlovarná konvice (nebo spirála) o příkonu 300..600 W, kterou utáhne každá zásuvka, se kterou si můžete zalít horkou vodou různé nudlové pokrmy a polívky.

hodnocení

1x

Pečivo si nakoupíte v místě pobytu všude. K tomu i nějaký trvanlivý salám, sýr, ovoce a další věci které vydrží jeden či dva dny bez lednice. Tím máte vyřešené snídaně a večeře.

hodnocení

0x

Já jsem dříve, když nás bylo více, zavařovala maso. Dcera, protože jsou kluci věčně hladoví, maso zavařuje, když jsou někde mimo hospod.*alene* Když jste sám a na dovče se nechcete starat o vaření, není problém na obědy do hospody a sámošky s čerstvým pečivem a zeleninou jsou všude. Vypusťte všechny starosti a užívejte si. Kupte, když jdete kolem obchodu, na co máte chuť. Není potřeba nákupy s taškou, stačí 10-15 dkg čerstvého a spokojenost. Plný žaludek, prázdná hlava.

hodnocení

0x
Sousedka uvaří klasické jídlo resp omáčky s masem (koprovka, guláš...) a zavaří do sklenic. Vyzkoušeno osobně nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]