Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Představovat se v telefonu i městem?

Od: zabec odpovědí: 26 změna:
Dobrý den, strýc, co mě vychovával mě naučil představovat se do telefonu při odchozích hovorech neznámým lidem a institucím jménem a městem. Například "Dobrý den, Milan Němec, Teplice". Je takovéto předstvení v pořádku, nebo je dnes již spíše archaické?
Děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Taky si myslím, že město je nadbytečné. Podle psychologů je správné jako první pozdravit, tím se druhá strana stačí zorientovat a "naslechout" Váš hlas a plynutí řeči, a lépe pak zachytí a zapamatuje si jméno, kterému už porozumí. Nás to takto učili na školení, když jsem pracovala v České pojišťovně (kde je jí konec).

luba
hodnocení

2x

HALÓÓÓ tady medúza *smich*

vernon
Připrav se, hrajem!
Máš desku!

hogan
hodnocení

2x

haloo tady impulzovi:o)

hodnocení

1x

A to se predstavujes Teplice i kdyz ses zrovna treba v Berline?

V dobe pevnych linek to mozna nejaky smysl melo, ale dnes?

Nejde o to, co je archaicke, ale co ma smysl, ne?

hodnocení

1x
Moc obvyklé to není, ale současně to není nic proti ničemu, naopak by byla děsná nuda, kdybychom se chovali všichni stejně. A může to mít výhodu, že protistrana si vás díky tomu příště lépe vybaví.

hodnocení

1x

Ustálené představení nemám. On mobil je sice horší, než diktatura proleteriátu, ale jednu výhodu má - vidím, kdo mi volá *smich* Takže jinak se představuji rodině, podobně třeba i kolegům, ale jinak zákazníkům, nebo v případě neznámého čísla se omezuji na ,,Prosím´´. Skrytá čísla zásadně nezvedám, takže se nepředstavuji, pokud vidím na displeji ,,Podezdření na spam´´ tak to zpravidla taky nezvednu, případně s pozdravem ,,Dovolali jste se na zpoplatněnou servisní linku, prosím Vaše IČO pro vyúčtování ceny hovoru´´ *smich*

Co mají lidé protí skrytým číslům? Problém jsou spíš nějaké s identifikací.
Skryté se často používají pro ústředny (brány), IZS atd. Někdy není zcela žádoucí aby se číslo ukázalo a nejde o frajeřinu ;)

Co mají lidé, to nevím. Mě to přijde jako hulvátsví ve stylu , anonymních dopisů a pod. Nikdo mě nemůže nutit, abych zvedl telefon někomu, kdo nemá ani tolik slušnosti, aby se identifikoval. A co se týče IZS - konkrétně třeba policajti si jsou moc dobře vědomi, že pokud něco chtějí a potřebují, zavolají normálně z pevné, nebo z normálního mobilního čísla. Zkušenost z června, volali mi několikrát :)

Ale i z praktického hlediska je to ptákovina - pracuji často v hlučném prostředí truhlářských dílen, několikrát denně však kontroluji mobil a zavolám zpět těm, od kterých mám nepřijatý hovor. Ovšem na skryté číslo se fakt nedovolám, OK, necheš abych ti volal, tak nebudu volat. Prosté ...

hodnocení

1x

Když volá cizí pro mne neznámé číslo tak jen krátce , zvyk z vojny, "slyším"? Nevidím důvod hlásit se jménem a ještě navíc městem.

doplněno 28.06.23 20:13:

A číslům ze seznamu dle toho kdo volá, třeba ahoj xy atd

hodnocení

0x

Dělám to také tak při odchozím hovoru. Při příchozím se představím, pokud číslo znám, pokud neznám, zvedám bez jména, jen "Dobrý den, prosím..."

ribo
hodnocení

0x

Nikdy jsem to neslyšela. A hlavně druhé straně bude nejspíš úplně jedno, odkud jste. Přijde mi normální se představovat zaměstnáním (názvem pracoviště), pokud je to pracovní hovor (Ve stylu "Dobrý den, Milan Němec, Pekárna Drobeček, Teplice"), při soukromém hovoru úplně bohatě stačí jméno.

hodnocení

0x

To se nedělá. Nejde o nějaké špatné pochopení třeba v situaci, kdy může dojít k záměně? Nebo fór. Novák, Lomnický štít.

hodnocení

0x

youtu.be/...

hodnocení

0x

Pokud volám jako soukromá osoba tak to nedělám ale pokud volám pracovně bězně to používam protože dost často se stává že druhá strana dle jména hned netuší o jakou záležitost jde a když se připojí město tak vědí.

hodnocení

0x

Tak s tím jsem se ještě nesetkal a považuju to za naprosto zbytečné. Já se jakožto volající představím stručně, například "Novák, dobrý den". Pokud mi volá neznámé číslo, předpokládám, že volající ví komu volá a jestli to neví, nemá mi co volat. Takže se představuji "Tady já, kdo tam"? *frajer*

pb®
hodnocení

0x
Ještě že nebydlíte v Prdeli či jiném malebném místě.
luba

Existuje Ďáblova prdel ( skála ) a malebná obec Pičín.V Polsku zas mají dědinu Kokot.

Ještě dobrý by bylo,kdyby se někdo jmenoval Robert Kokot a bydlel v Pičíně.

( Slovo kokot je o to pikantnější, že se jedná také o poměrně běžné příjmení, takový Denis Kokot nebo Robert Kokot nejsou na jih od nás ničím výjimečným. Významový posun kohout/kokot však není ojedinělý. Koneckonců anglické cock je podobný příběh.) Tolik info.z netu.

vernon
Pičíňáci se to ani moc neuvědomují, kde to vlastně žijí.
Vím to, jsem z Rosovic...
Příbramsko je na ty Pičíny, Kozičíny a Řidky bohaté...

A když už opravdu nevíte kudy kam, je asi 30 km od Příbrami Onen Svět *smich*

Luba-je to u vesnice Valtínov- u Panského lesa , od rozcestí cca600m!

luba

Proč mi to adresuješ? já vím kde to je.k2 by to napsal lépe.

asd1
hodnocení

0x
Leda když je hafo poboček, např. Kaufland Pardubice.. nebo obchoďák který cestuje.
Jinak se předpokládá že volající vi komu vola

paveldvorak
hodnocení

0x

nesoudím lidi podle vzhledu ale podle toho, jak se chovají ...když vytočím číslo a ozve se nóóóó, vím že budu mluvit s nekulturním nevychovaným idiotem. Pokud se mi představíte jénem příjměním městem , vím e budu mluvit s vychovaným člověkem...a pokud mi budete nabízet finanční podukty nebo hrnce, slušně poděkuji a zavěsím,,,jinak bych jen zavěsil...

hodnocení

0x

Pokud volám služebně, tak se představím jménem a firmou. Pokud soukromně tak jen jménem, město v případě potřeby doplním později.

hodnocení

0x

Dnešní doba není přívětivá pro ty co se jim někdo zkouší dovolat. Stařenkám v mém okolí, co jim občas s čímkoliv pomáhám, říkám. Když někdo volá a nemáš ho ve svém telefonu, tak se ten hovor nezvedá. Ať si napíše, to nemusí nějaké ohrožení znamenat. Když to číslo neznají, tak se mají ve svém rozhovoru omezit pouze na pozdrav. Když ten někdo s čímkoliv otravuje, něco nabízí a něco požaduje se nemají dále vybavovat a bez loučení, omluv a vysvětlování čehokoliv zavěsit. A že se zásadně do telefonu neříká ANO! Dělá jim to stejně poněkud potíž v tom, že jsou většinou stará škola a moc se jim do toho nechce. Je to už několik let, když u sousedovic domu zastavil mladý chlapík a požadoval krátký rozhovor. Sousedka by ho už skoro brala domů a tak jsem ho málem neslušně vypakoval. Možná to bylo i hrubé. Na závěr jsem řekl, že ho už u ,,mamky,, nechci nikdy vidět, nebo bude zle. Její děti (40-55 let) mi potom poděkovaly že jsem jejich mamku ochránil před šmejdem. Tak asi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]