Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace kyčle. Nerv bolí i po roce.

Od: tronali* odpovědí: 10 změna:
Známá byla na výměnu kyčelního kloubu. Narušili ji nerv na operované noze.Už to bude rok a pořád to není dobré. Pořád ji to bolí.Nemá internet, tak se ptám za ni. Nemáte nékdo zkušenost, jestli to bude bude dobré? Děkuji .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já zase mám opačnou zkušenost než tomkk. Já i všechny, koho znám, jsme vpořádku, bez bolesti. Nevím, nedovedu si představit, že by ortoped přetnul nerv.

hodnocení

1x
Já cítil bolest tak 3 měsíce po operaci. Pozvolna zmizela.
Skoro dva roky bez problémů. Běžně jsem chodil po městě i po lese. Často a pravidelně.
Teď už asi 3 měsíce se bolest ozvala a stupňuje. Teda v klidu, i po bytě, zahradě. Musím ji rozchodit delšími vycházkami. I tak ale bolí...

hodnocení

0x
Když vezmu operace kyčle z mého okolí, tak mi přijde, že tak sotva třetině těch nejaktivnějších se podaří kloub úspěšně rozhýbat. Zbytek dál s bolestmi pajdá o berli, kroutí se a uhýbá tomu.

id
hodnocení

0x
Znám 3 lidi a všichni s námi rekreačně sportují. Dokonce paní 68 let se vrátila k lyžování. Prý se po operaci nesmí pocenit rehabilitace a hlavně celoživotní pohyb. Já zkušenost nemám, zatím mám vše původní.

hodnocení

0x

Má zkušenost - problém s páteří, poprvé tři měsíce vyřazen z provozu, potom fajn. O rok později repete, bohužel to odnesly dva hlavní nervy v noze. Nasazen mimo jiné lék Gabanox, jakž takž jsem fungoval, dokud lék nedošel Po magnetické rezonanci zpráva, že léčba ukončena. Takže řev na neurologii, další vyšetření, znovu Gabanox (už dlouhodobě), okamžitě mi je výrazně lépe a lěčba pokračuje. Asi doporučuji na ty doktory dupnout a trvat na svém. U mně je teď šance, že se nervy zlepší asi do půl roku, pokud ne, bude jiné řešení, zřejmě injekce kortikoidů...

doplněno 28.06.23 18:10:

Asi jo, ale u mě funguje. O to nejde, jde o to, že je asi třeba si trochu dupnout. Ať tam nakráčí a trvá na tom, ať s tím něco dělaj...

tronali*
hodnocení

Gabanox má příšerné negativní účinky

hodnocení

0x

Důležit je také rehabilitace. Pokud pacient sedí doma ,,že to bolí"Tak to bolet nepřestane.

tronali*
hodnocení

Ona byla v lázních . Rehabilitace taky měla a vůbec se to nelepší Pořád chodí o holi.Chtěla vědět, jestli to chce čas anebo to lepší nebude.Je to už rok a pořád ji to bolí. Je nešťastná.
id

Cvičí paní doma denně? Chodí plavat nebo jezdí na kole nebo co dělá? Lázně na 3 týdny jsou fajn, rehabka na 14 dní také. Tam jí naučili správné cviky a zbytek je na ní, pokud už není pozdě.

tronali*
hodnocení

Paní si vaše odpovědi přečetla a moc děkuje. Ona má něco s tím nervem, proto ji to pořád bolí . Ortoped ji po operaci řekl, že se to za tři měsíce upraví, ale nelepší se to. Proto chtěla věděla jestli se to také někomu stalo a jestli se to dalo do normálu. Je to rok a nic se nelepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]