Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodělání povinné školní docházky

Od: anonymne odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, nemám dodělanou povinnou školní docházku odešel jsem na začátku 9. třídy, nyní je mi 17 let a mám strach, že se brzy na to přijde/přišlo. Co mne mohou udělat? Mohu jít do děcáku? Vězení? Nebo někam jinam? Mám strach

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kdybys hned do dotazu napsal důvod neukončení a třeba i to, že ses vrátil, pak bych ti rovnou napsal, že bys měl povinnou školní docházku dokončit, i když už je ti 17 let. Zajdi buď do školy, kam jsi chodil předtím nebo za ředitelem nejbližší školy a zeptej se, jak na to a dokončení si domluv. Hodně ti to pomůže i v dalším životě!

hodnocení

4x

@anonymne - je mi 17 let a mám strach, že se brzy na to přijde
Strach díky věku už mít nemusíte:

z. č. 561/2004 Sb. školský zákon

§ 36 Plnění povinnosti školní docházky

(1) Školní docházka je povinná po dobu devíti školních roků, nejvýše však do konce školního roku, v němž žák dosáhne sedmnáctého roku věku (dále jen "povinná školní docházka").

ale s alespoň ZŠ to budete mít snažší. Když si vyhledáte "Kurz získání základního vzdělání", můžete si najít školu poblíž, která ho poskytuje - někdy to jde i dálkově. Pro informaci:

Kurzy pro získání základního vzdělání jsou určeny osobám, které základní vzdělání nezískaly, tedy osobám, které povinnou školní docházku na základní škole ukončily před absolvováním posledního ročníku. Účast v kurzu není nijak limitována věkem.

hodnocení

1x

Podle mě strach by měli mít spíš rodiče. Ti nesou zodpovědnost za školní docházku svého dítěte.

anonymne
hodnocení

No a já z toho můžu jít někam?

A doteď jsi dělal co? Proč je strach až teď?

anonymne
hodnocení

Do teď právě nic, nechci říkat důvod proč to tak je, ale chci vědět, jestli mně můžou dát do děcáku, nebo někam, prosím, tohle chci vědět.
id
A proč by nemohli? Rodiče k soudu a ty do ústavního zařízení. Všechno jde, když se chce.

Ano můžou tě dát do ústavní péče.

anonymne
hodnocení

I když mám ke komu jít a je mi brzy 18 let?

kmet
hodnocení

0x

Byl bych v klidu, nikomu neprospěje 17 letýho dávat do ústavu, i kdyby to nakrásně stihli, určitě to uměle vyzdržujou do tvých 18.

anonymne
hodnocení

Takže mně nedají nikam?

Když nejsi konkrétní, tak ani odpověď nemůže být konkrétní.

Pokud ti neposkytne potřebné zázemí, tak v lepším případě bude docházet sociální pracovník. Ten pak může kdykoliv navrhnout ústavní péči.

Jestli budou řešit onen rok je dosti individuální.

anonymne
hodnocení

Stěhoval jsem se do jiné země, takže...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]