Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na rozhodnutí obce

Od: michai odpovědí: 9 změna:
Prosím, včera bylo u nás na obci zasedání zastupitelstva, kde se mimo jiné řešil záměr o pronájmu obecního domu/bytu. Byli 4 uchazeči, ale vesměs se rozhodovalo mezi dvěma (oba byli přítomni, hlasovalo se tajně přes obálky).
1.otázka zní. Neměla se tato forma hlasování schválit nebo může starosta obce rozhodnout sám?
Dále je i přítomna nahrávka ze zasedání, kde starosta obce zřetelně říká, že hlasování je na zkoušku a pokud někdo bude převažovat, tak se pak rozhodnou, komu to pronajmou. Hlasy byly vyřčeny 4ku3 ale automaticky se to bralo za hotovou věc a dále se to neřešilo.
2.otázka: Je to takto správně vyřešené?
A poslední věc. Uchazeč, kterému to nakonec přiklepli, tak už jeden obecní byt v pronájmu má, ale nevyhovují mu vysoké náklady na energie + rád by větší pozemek, který ten nový nabízí. Zároveň ten uchazeč je na justici veden jako dlužník s cca 113tis. dluhem. Bohužel je i všem jasné, že uchazeč byl tzv.tlačen, aby to vyhrál. Hodně lidem to nedokáží překousnout.
Je možné s tím něco dělat? Odvolat se, stížnosti, petice atd? Pokud ano, mělo by to vůbec nějakou šanci na úspěch?
Děkuji za odpověďi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slovan
hodnocení

3x

Jde o typické svinstvo, jaké se na zastupitelstvech dějou každý den.

Chcete-li slyšet pouze legitimní ( zpravidla neúčinné ) možnosti postupu, tak si buď písemně stěžujte na nadřízený úřad ( ten to zamete pod koberec ) - nebo zkuste lidi v obci přesvědčit, aby takové vyvrhele už nevolili ( na to nemáte čas, sílu ani energii, nehledě k IQ českých voličů ) - nebo se modlete za nadpřirozený zásah ( tato možnost má, paradoxně, největší šanci na úspěch a nápravu situace ).

007cz
hodnocení

2x
Každá nevýhra je nespravedlivá...

liska5
hodnocení

0x

Já bych ten postup detailně rozepsala, vzala s sebou několik svědků a vydala se na ObÚ požádat vedení obce, aby mi to potvrdili podpisem s razítkem, že přesně tak se ono přidělování konkrétní nemovitosti dne toho a toho událo.Když se budou ptát, na co mi to je, tak potřebuji písemný doklad pro Černé ovce, pro právníka nebo pro odvolání starosty... Jenže mně se to řekne. Já jsem neznámý bojovník za práva lidu, ale Vy tam musíte s nimi žít a víte, jaké metody dovedou použít, když se chtějí pomstít.

k2

Proc, popripade na zaklade jakeho zakona/narizeni, by mel OU potvrzovat razitkem a podpisem neci slohovou praci?

liska5

Aby přiznali, jak se tam čachrovalo. Aby pochopili, že veřejnost chce dodržování pravidel a nenechá se oblbovat.. Vím, že se budou kroutit nebo ho pošlou do háje, ale něco se přece musí podniknout. Jinak se to bude opakovat.

k2

Proc by se kroutili? Spis se vsemu hezky od plic zasmejou. OU neni lamparna, aby razitkovali kdejaky pamflet. Urad opravdu nemusi potvrzovat kazdy papir, ktery jim kdo prinese, at uz s nim souhlasi nebo ne, ati je pravdivy nebo ne...

liska5

Vím, že to je laický přístup a žádat o razítko je směšné, ale těm zastupitelům to přece nemůže projít! Zatím to dělaji bezostyšně a s pohrdáním svými občany. Aspoň uvidí, že se schyluje k tomu, že se budou muset jednou zodpovídat. Tu reajci bych si natočila. Nebo tam přišla s televizí.

michai
hodnocení

Bohužel takto to v dnešním státě chodí. Slušní občané jsou biti na úkor lidí, kteří mají známosti či nějaké páky.
Samozřejmě by se dala poslat stížnost, dokonce možná i petice? Ale když by šlo do tuhého, nevěřil bych, že většina by byla pro nebo to podepsala. Protože jak bylo řečeno, nechcete, aby po Vás pak někdo šlapal jen kvůli někomu jinému komu chcete pomoct. Lidi se prostě bojí, proto nikdy ty změny nepřijdou.
Je to jako s vládou, ale tu bych tady radši nevytahoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]