Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice, pasivní příjem a zhodnocení peněz

Od: marekh odpovědí: 4 změna:
Dobrý den hledám nějakou banku kde se nachází ideálně produkt s úrokem 6% - 10% jestli máte dobrou zkušenost s nějakým stavebním spořením , spořícím účtem (aktuálně nejvíce vub banka myslím že bez limitu 6,15% ) , termínovaným vkladem, podílové fondy (z banky) nebo kde případně uložit svou rezervu na ideálně co nejkratší čas ale vyhovovalo by mi i 2 roky až maximálně 7 let. Nechci se moc pouštět do akcií, investicí a podobně nemám s tím moc zkušeností a určitě by se našlo spousta poradců či platform které by mě rády obraly (samozřejmě díky mé neznalosti a že se zde nepohybuji) . Či pokud znáte něco podobného kde je velmi malé riziko ztráty peněz budu rád když mi zde něco o tom napíšete děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jestli vám připadá spořicí účet bezpečný s šesti procenty při inflaci násobně vyšší, tak já myslím, že akcie jsou daleko bezpečnější. Na druhou stranu spíš rozhoduje investiční horizont. Podílové fondy a různé bankovní nabídky zase stojí poplatky a výnosy omezené. Termíňák na delší dobu než rok žádná banka se slušným úrokem nedá, ale těch cca pět procent se dá zafixovat na delší dobu v dluhopisech s pevnou sazbou a jak začnou klesat sazby, ceny dluhopisů půjdou výše.

hodnocení

1x

Mate rovnako, ako uz aspon 10 pred vami tu, nerealne a protireciace si poziadavky. Velky vynos, male riziko a chcete, aby niekto vsetko zariadil za vas. Ziadny taky zazracny produkt nie je a nebude. Nieco na vasich poziadavkach musite zmenit, odporucam vam ist do vacsieho rizika (akcie a fondy kupene cez brokera, nie banku) a venovat sa samostudiu o investovani.

hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik tomu chcete věnovat času a jak velké riziko chcete podstoupit. Bezrizikové jsou bankovní vklady. Max banka 6,01 %, Trinity 6,08 % a měsíční termínovaný u Creditas 6 %. Rizikovější bezpracný je Podřízený vklad u Creditas. 7,6 % na 5 let nebo 8 % na 6 let. Výnosnější, bezpečné, ale pracné jsou půjčky P2P zajištěné nemovitostí. Tam jsou v současnosti úroky 11 - 14 %. Akcie mohou být výnosnější, jsou ale nesrovnatelně rizikovější a pracnější. Zdaleka se vyhněte všem možným fondům, pojištěním a spořením.

Není pravda, že jsou akcie pracnější. Prostě nakoupím a držím, nic dalšího není třeba. U dividendových titulů mně chodí pravidelně dividendy, pasivní příjem a o nic se nestarám. Žádný poplatek za držení nebo správu. A z dlouhodobého hlediska je to i bezpečnější než spořicí účet, protože to překonává inflaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]