Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví po bratranci

Od: tomik® odpovědí: 20 změna:
Zdravím chci se zeptat můj bratranec odmítl dědictví.ma ještě bratra ten má stejnou matkou ale jiného otce. Otec i strejda jsou již mrtví. Chci se zeptat další v řadě dědického práva jsem já či bratr bratrance. Viz obrázek díky za odpověď.
Dědictví po bratranci

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vydedenec
hodnocení

4x

- "Kterej chytrák vám nakukal že je naživu?"

- "Já to musím vědět, já jsem jeho zeť."

- "Zeť?! Počkejte, vy budete spíš jeho syn, ne?"

- "Zeť, já mám kamnáře Knapa dceru."

- "Dceru? Tak to je jinej Knap. Kamnář Knap, měl jenom dva syny, dceru on neměl. A nebo jestli vy nejste ten druhej jeho syn. To je taky možný, já jsem si napřed myslel, že jste váš bratr, ale pak jsem přišel na to, že jste to vy. No, ale teď si zas myslim, že vy budete váš bratr, páč jinak by jste vy musel bejt po smrti..."

riva
hodnocení

1x

Doporučuji se s touto scénkou zúčastnit konkurzu v televizi . A nejlépe i s tou cedulí. Pravděpodobně si tak vyděláte víc než činí dědictví. Samozřejmě pouze tehdy, pokud nejste vy ten zemřelý, to pak ani nic dědit nebudete.

111®
hodnocení

0x

bližší je bratr bratrance..

hodnocení

0x

Po kom kdo má dědit?

hodnocení

Matka bratrance již zemřela. Nyní má bratranec pouze bratra se kterým mají stejnou matku. Můj otec již nežije a otec bratrance tedy můj strýc také ne. To byli bratři. Bratr bratrance má otce jiného. Někdo mi řekl jestli je to pravda že se jedná o jinou rodinnou větev a dědit bych měl já.
Zdroj: poradte.cz/...
vydedenec

Tak už víme kdo všechno nežije, ale nevíme, po kom se Vlastně dědí

A že bratranec odmítl dědictví může znamenat toliko, že by dědil dluhy Tak asi není o co stát

můžu jen spekulovat, jde o dědictví po strýcovi?

25.06.23 16:34
hodnocení

Ano

blbina
hodnocení

0x

A matku máte oba stejnou a dědíte po ní?

Doporučuji podívat se jak se kreslí genealogické stromy a překreslit to

hodnocení

Matka bratrance již zemřela. Nyní má bratranec pouze bratra se kterým mají stejnou matku. Můj otec již nežije a otec bratrance tedy můj strýc také ne. To byli bratři. Bratr bratrance má otce jiného. Někdo mi řekl jestli je to pravda že se jedná o jinou rodinnou větev a dědit bych měl já.

hodnocení

0x

Nakresli to jinak. Kdo zemřel, a kdo všechno jsou pozůstalí. Pak se z toho dá odvodit, kdo dědí.

sasa*

Jsem z toho cvok. Kdo zemřel? Bratranec nebo ty?

hodnocení

Živý jsem já bratranec a bratr bratrance?

nov
hodnocení

0x

Bratranec odmítl dědictví, ale někdo musel zemřít, aby on odmítl dědictví.

Kdo tedy naposledy zemřel z jeho příbuzných?

vydedenec

Ten je zmatený jak lesní včela ve městě. On ani neví kdo mu co řekl, viz citace: "Někdo mi řekl"

jinak píšu že jediný kdo mohl umřít je ten jeho strejda... ještě to mohl napsat tak, že se ptá pro kamaráda...

nov

Jediný kdo mohl ještě zemřít je ten "jiný otec" bratra bratrance. Bratranci měli stejnou matku i otce, ale bratr zmíněného bratrance měl "jiného otce". Ale jsem z toho jelen...

vydedenec

Do po něm by ale přece nic nedědil dyť nemají společnou linii...

kolemjdouci
hodnocení

0x
Ta historka mi trochu začíná připomínat kamnáře Knapa.
sasa*

No mmně už taky. Já se ho ptám, kdo vlastně zemřel a odepisuje, kdo je naživu! Cvokhaus asi to nemá cenu, myslím,že to dělá naschvál... a nakonec je to svůj vlastní otec!

hodnocení

0x

Zemřel li "strejda" a nedědí li "bratranec", další v pořadí je "otec" potažmo "já". "Bratr" nedědí, není potomkem "strejdy".

hodnocení

Heuréka děkuji ti moudrý muži..
... já si to taky myslím , jediný který to pochopil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]