Nejste přihlášen/a.
Reality, pozemky, špekulant, využití pozemků, podíl, zkušenosti - kdo má real zkušenosti?
Když koupím podíl na Pozemka ch, řekněme že v průměru 0,1 podíl, jedná se o louky (trvalý travní porost ) a vodni plochy (nejedná se o les, tam by byl problém s udržováním), tak mě zajímá, nakolik to budu moct využít, například si tam postavit maringotku.
to by dle mého názoru neměl být problém. Potom vyvstává otázka, když tu maringotku budu chtít pronajímat.
V současné chvíli jsou pozemky nevyužité, jenom to někdo seče, a vlastní co. je spousta z toho několik neidentyfikovaných.
Zajímá mě, názor někoho kdo obchodoval s pozemky a vyzná se v právu
Když koupíš ideální desetinu, tak máš desetinu všude. Tedy i ten druhý bude mít všude devět desetin. Tedy ať postavíš maringotku kamkoliv, bude vždy stát z devíti desetin na cizím.
Dobry. To nikdo nezpochybňuje. A co z toho pro mne plyne v případě prosté louky?
Ty máš reálnou zkušenost s takovým spoluvlastnictvím lučin?
Resp. jak to odpovida na mou otazku? vždyť ani Neuvádíš nějaký reálný příklad.
Já tam maximálně postavím maringotku a můžu si jít snadno přesunout, přinejhorším tam postavím kadibudku a můžu jít snadno přemístit, neplánuji tam budovat nic s pevným základem.
Jelikož cena pozemku po pře počtení podílu vychází okolo 30 Kč za m2 v krajskym městě, tak předpokládám že náklady mám zpátky i za maringotku do roka, když to umím. Akorát že zatím jsem to dělal výlučně na svým
Plyne z toho to, ze postavit tam maringotku JE (bude) problem. Tudiz Vase otazka o jejim pripadnem pronajmu je jaksi bezpredmetna...
OK tak čekám paragrafy, judikáty, případně čísla jednací rozsudku, tzn. fakta.
Rád bych o tom diskutoval s někým, kdo o tom něco reálně ví, nebo má alespoň právní minimum, děkuji.
Wikipedie nestaci?
Spoluvlastníci rozhodují o společné věci podle velikosti svých podílů, přičemž podíly nejsou reálně určenou částí věci, ale ideální mírou určující vliv na nakládání s danou věcí.
Většinu pozemků co mám tak jsem jen já majitelem, ale několik hektarů jsem jen třetinovým vlastníkem. Není to žádná výhra. Už blbá pachtovní smlouva. A podobně to je se vším.
Když se nedomluvíš s dalším vlastníkem, tak máš smůlu. To je úplně stejný, jako by tam druhý majitel postavil maringotku a tobě se to nelíbilo. Co bys dělal?
Super. A teď zkus odpovědět na otázku. Coby muselo nastat, aby nějaký jiný spoluvlastník (A řekněme že by tam ani žádný nebyl, co by na to měl nějaký zájem to řešit) vůbec doručil platně námitku
Já to vidím tak, že je všude plno b..., kteří si myslí, že snědli Šalamounovo hovno, a jejich jediná kvalifikace k problému je, že něco zdědili...
ps: Přečti si původní otázku. Když tě to nezajímá, proč se zapojuješ. Další osoba tady mele o tom, co na to stavební úřad, ta osoba nejspíš ani nemá řidičák a nezná definici pojmu vozidlo.
mě naopak zajímá, jak by to bylo, kdyby dotyčný spoluvlastníci nárokovali příjem z pronájmu, ale příjem z pronájmu čeho, ta maringotka není v jejích Podílovém spoluvlastnictví ...
Jeník, já mám jasno, je to úplně stejný s maringotku jako když sám ty jako spoluvlastník využiješ anebo svému nájemci v bytovém domě umožníš využívat společnou kolárnu.
většina odpovědí je zcela mimo mísu, nelze nevidět než závist, a není vůbec přiléhavá k věci. mletí o wellnessu a stavbě, k smíchu.
A tvoje kvalifikace k nemovitostem je : že si dědil, a tvoje rada spočívá v čem? Chápeš že tady se neřeší pronájem celé nemovitosti – Pacht, ale využití velmi maličkého místa vzhledem k velikosti podílu.
A kde je @milancukrar aby Vám napsal, že když nechcete (rozuměj neznáte odpověď) odpovídat, tak nemusíte.
mimochodem právní rady za peníze poskytuje pouze advokát (nikoliv "právník"). Zkus radit v tom, o čem máš minimální povědomí.
jedobabicko netrol, přísaháj na smrt svých vnoučat, že to opravdu nevíš. Ty tady chrlíš v jednom kuse citace paragrafů ale takovouhle základní věc nevíš? Nevěřím ti a nebo máš pouze copy paste schopnosti? Vyhledávat přece umíš proboha, tak proč mě Trollíš?
nazvi advokáta právník, a dá ti facku. To je urážka advokata.
A zastupovat nebo radit za peníze, jak uvedeno výše, smí advokát a ne právník. Je to tak složitý?
Právník je v extenzivním výkladu kdokoliv, kdo zná a vykonává právo. V užším významu s právním vzděláním, ale bez profesních zkoušek.
Stan, maringotku nebo vilu s bazénem, wellness a golfovým hřištěm si postavte na svém. Na společném se roztahovat bez souhlasu ostatních spoluvlastníků určitě nemůžete. Když to pochopí i můj pětiletý syn, tak snad i vy.
Budeme-li předpokládat, že vlastníte ideální podíl, tak o běžné správě rozhodují spoluvlastníci většinou hlasů, k rozhodnutí o významné záležitosti jsou nutné alespoň 2/3 hlasů spoluvlastníků. Jako první byste měl se svým záměrem seznámit ostatní spoluvlastníky a získat předběžný přehled o jejich souhlasech. Pak se rozhodnete podle výsledku. Kdyby některý se spoluvlastníků nesouhlasil, mohl by nechat rozhodnout soud. Konečné znění smlouvy byste měl zadat právníkovi, aby nedošlo k pozdějším sporům. Bude nutné řešit přístup k maringotce, energie, odpad, používání okolního pozemku a nejspíš mnohé další a to by mělo být předem jasně vymezené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.