Nejste přihlášen/a.
Dobrý Den, chodím na střední školu, a bohužel, se mě spolužáci smějí za to ,že ráčkuji, prostě neumím R, pokaždé říkají ať se to naučím, že jsem s tím ráčkováním jako šašek blbeček atd... a tak se chci zeptat co mám dělat, popřípadě zda to je ostuda?
Většinou to řeší rodiče během docházky na základní školu a na logopedii dítě objednají. Nevím, proč to vaši rodiče neřešili, ale pozdě není nikdy. Na logopedii chodí i dospělí lidé, není to žádná ostuda, ordinaci najdete v každém městě.
Dobrý den.
Ostuda to není, ale myslím si, že je to nepříjemné pro Vás, tak i pro ostatní. Řešila bych to.
Jen do toho, naučíte se to.
Držím palce. Zdravím.
Cca 2 měsíce před maturitou řekli profesoři ráčkující spolužačce, že když bude mít vadu řeči, bude ráčkovat, nepustí ji k maturitě. Sice nechápu, že 4 roky na pedagogické škole to nikomu nevadilo, všichni věděli, že bude učit ve školkách a najednou někomu došlo, že s vadou řeči nemůže učit. Dostala ultimátum. A k maturitě šla se správnou výslovností. Na netu najděte logopeda ve vašem bydlišti a popracujte na nápravě. Špatné kladení jazyka má mozek už zafixováno, ale napravit to půjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.