Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s ráčkováním

Od: pavel785 odpovědí: 9 změna:

Dobrý Den, chodím na střední školu, a bohužel, se mě spolužáci smějí za to ,že ráčkuji, prostě neumím R, pokaždé říkají ať se to naučím, že jsem s tím ráčkováním jako šašek blbeček atd... a tak se chci zeptat co mám dělat, popřípadě zda to je ostuda?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Většinou to řeší rodiče během docházky na základní školu a na logopedii dítě objednají. Nevím, proč to vaši rodiče neřešili, ale pozdě není nikdy. Na logopedii chodí i dospělí lidé, není to žádná ostuda, ordinaci najdete v každém městě.

hodnocení

5x

Pan prezident Havel taky ráčkoval a kam to dotáhl... A měl ty největší odborníky a ti mu nepomohli... Ale nic to nezměnilo na tom, že to byl náš velikán!

hodnocení

4x
A co logoped?
Chodíte na střední školu, to jste za celou školní docházku nenavštívil

No není do dobře, samozřejmě, každý člověk je schopen se ráčkování zbavit! Je zvlášní, že jste na to přišel až teď, ale pozdě není! Jděte do toho!

galen
hodnocení

1x
Je to ostuda. Každá nevrozená vada výslovnosti je u dospělého člověka ostuda. A dělat se s tím něco dá kdykoliv...
zaseja

Nedá a ani ta uzdička tomu nepomůže.

hodnocení

0x
Ráčkování lze vyřešit lehkým ambulantním zákrokem . Co jsem hledal , tak poměrně dobře je to znázorněno v tomto videu

youtu.be/...

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ostuda to není, ale myslím si, že je to nepříjemné pro Vás, tak i pro ostatní. Řešila bych to.

Jen do toho, naučíte se to.

Držím palce. Zdravím.

hodnocení

0x

Cca 2 měsíce před maturitou řekli profesoři ráčkující spolužačce, že když bude mít vadu řeči, bude ráčkovat, nepustí ji k maturitě. Sice nechápu, že 4 roky na pedagogické škole to nikomu nevadilo, všichni věděli, že bude učit ve školkách a najednou někomu došlo, že s vadou řeči nemůže učit. Dostala ultimátum. A k maturitě šla se správnou výslovností.*hej* Na netu najděte logopeda ve vašem bydlišti a popracujte na nápravě. Špatné kladení jazyka má mozek už zafixováno, ale napravit to půjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]