Ahoj..Jelikož můj synovec je "snad jen v pubertě" a chová se šíleně..Nepomáhá s ničím, škola hrůza,drzost a namachrovanost..Nárokuje si finance na drahé koníčky,chce žít jako by vydělával miliony atd..Na brigády ho nikdo nedonutí,práce je prý pro blbce.Mám v plánu mu k narozeninám maximálně tak potřást rukou a nedávat mu absolutně nic..Dle mého názoru si nic jiného nezaslouží..Jeho rodiče ho i přes toto chování zahrnují drahými věcmi..Já bych mu dal maximálně pár facek..Zajímá mně jen názor ostatních..
PŘIDAT SVOU ODPOVĚĎ? Proč? On to má v genech a jeho doprovázející rodičové to posilují. Lék na jeho přežranost musí dát jeho rodiče. Jeden lék by byl. Ale je nedostupný. Rodiče by mu museli jednoho dne říct že už spolu odchází jinam. Od zítřka vše zůstává na synovi. Popřát a rozloučit se.
Pár facek by zasloužil tvůj sourozenec, teda rodič synovce a jeho partner. Chlapec za to téměř nemůže, bylo to špatnou výchovou. Potřebuje padnout na nos. Prázdné kapsy, více povinností, kontroly. Velký bič a malý dvůr! Dokud rodiče nepochopí, chlapec má smůlu.
No já bych nebyl tak kritický... To na mě totiž působí, že našel vzor v influencerech typu Marcus Revolta, John Marianek nebo Andrew Tate apod. idiotech, co valí do lidí motivační kecy. A jelikož je v pubertě a hledá vzory, tak se shlédl v těhlech... Tak mu dejte jako dárek poukaz nebo vstupenku na něco, co mu opraví pohled na svět nebo ukáže jiný vzor nebo ho to dokonce začne bavit a bude se tomu věnovat.
Facky nic nevyřeší, navíc by je zasloužili jeho rodiče, kteří z něj vychovávají sobeckého, drzého a líného fracka.
Na pubertu bych to nesváděla, je tak vedený od malička a sám není schopen pochopit, že je něco hodně špatně, bere to jak samozřejmost..
Dávat někomu dárky není povinnost, názor jste určitě rodičům řekl a pokud to oni nechápou a "nezavřou kohoutek", nic se nezmění, jen se v rodině rozhádáte.
já vědět dopředu, že je můj dárek neatraktivní, nebo jak jinak to říct, tak koupím něco dobrého, co mám ráda já, a to předám s gratulací a budu doufat, že to otevře a nabídne. A pak bych většinu sežrala
Také jde o to, jak to máte v širší rodině zavedené. V naší rodině se gratuluje a dávají dárky jen v pokolení přímém (prarodiče, rodiče, děti, vnoučata, pochopitelně partner a jeho přímí příbuzní). Takže u nás by nikoho nenapadlo uvažovat o gratulaci a dárku pro synovce, neteř, ale i bratrance a sestřenice, tety a strýčky atd. A nepovažuje se to v naší širší rodině za neslušnost, ale za jistou normu.
Když mu dáte běžný dárek za pět stovek, tak takový dárek ho stejně neoslovi. Někde ho doma pohodi bez povšimnutí nebo ho rovnou vyhodi. A takový po potřesení rukou už teprve nebude stát. Vlastně, ani to si nezaslouži. Ale rodiče, ti budou nakonec chudáci, ten je svým způsobem života úplně vyžere a může být i agresivní.
Ze slušnosti bych mu dala alespoň něco na zub nebo nějakou drobnost. Jeho rodičům chování zřejmě nevadí, když ho zahrnují drahými věcmi, takže na oslavě způsobíte jen nepříjemnou situaci. Nebo vymyslete nějaký dárek nutící se k zamyšlení. Dejte mu certifikát, že daroval kozu lidem v chudých oblastech, nebo kupte něco takového.
Ze slušnosti? O jaké slušnosti tady mluvíte? K někomu takovému snad cítíte povinnost dárku? Pak je takový dárce stejný jako ti, kteří ho takto vychovali a dále ho v takovém životě podporují.
Jednou se rodiče budou divit, jak s nimi jejich chlapeček vyběhne, a dobře jim tak, konečně prohlédnou. A vy cítíte nějakou povinnost lézt někomu takovému do zadinky? Nebo se potřebujete zavděčit jeho rodičům? Jinak souhlasím s vaším názorem!
Nepotřebuji nikomu ukazovat cokoliv ani lézt do zadku..Je to můj synovec, takže ho mám kupodivu i trochu rád. Docela mně štve, že je z něj takový parchant..
Třeba pracovní rukavice na zahradu a podobné věci...A někde bokem /beze svědků/ rozhovor, že puberta trvá jen omezený čas a že by měl vážně zvažovat o jejím ukončení. I když je na facku, tak facku ne. Ale jednat s ním s jako dospělým, v klidu, rozumně: chápu, ale už to stačilo, konec diskuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.