Nejste přihlášen/a.
Jestli to máš ze zdravotního důvodu tak prosím.To zaplatí ZP.Když ne,tak budou platit rodiče.Stejně budeš muset na urologii s rodičem.Já ji ze zdravotních důvodů mám,ale byl bych raději kdybych ji neměl.
Zdravím tazatele i ostatní, které toto téma zajímá.
Proč sem píšu? Je mi přes 50 a jsem od 26 let obřezaný. Jsem urolog, a tak mi prošlo rukma, očima a nosem více než 10000, slovy desettisíc penisů, jistě víc než 1000 jsem jich obřezal. Mám pocit že na toto téma mám těžko překonatelnou zkušenost. V podobných diskuzích se člověk dočte lecos. Často jsou to spíše osobní a frustrované názory, než odpovědi na otátku žadatele či ospobní zkušenosti.
Tak k dotazům tazatele. Kosmetický efekt obřízky je nejlepší, když je provedena v novorozeneckém věku. Provádí se bez narkozy a bez nože a šití - podrobnosti lze dohledat na netu. I ve vyšším věku, může být kosmetický efekt výborný, záleží na provedení, ale někdy ještě více na individuálním hojení. Na druhou stranu si nevybavuji, že bych vidě nepřijatelný kosmetický efekt. Dále záleží na typu obřízky. Volné či částečné bych nedoporučoval - častější komplikace, často neřeší problém, často jsou reoperované, většínou mají i horší kosmetický efekt, ale to je věc vkusu. Těsné jsou buď nízké - odstraněna většina vnitřního listu předkožky, tedy citlivé tkáně, nebo vysoké, ponechá se více vnitřního listu předkožky. Nízké více snižují citlicost penisu, ale jakékoli sexuální funkce či schopnosti mladého muže nijak neovlivní, mohou být řešením předčasné ejakulace. Tento typ mám i já, vše mi funguje velmi dobře, samozřejmě s formou z mládí se to srovnat nedá, ale to je stejné i u neobřezaných mužů v tomto věku. Jakékoli zhoršení čehokoli v sexu jsem v letech po obřízce nepozoroval. Vysoká těsná ponechává více citlivého vnitřního listu předkožky a citlivost penisu snižuje méně. Pro dokonalý kosmetický efekt je možné výkon absolvovat na plastické chirurgii. tam by měli na toto klást větší důraz. Tak že vypadat to asi bude dobře, líbit se to bude lidem, kterým se obřezané penisy líbí, nelíbit těm, co se jim takové nelíbí a většíně to asi bude jedno. Většině ženských je to asi jedno. Co jim ale jedno není, to je hygiena. Ta je po obřízce jednoznačně lepší. Samozřejmě spousta neobřezaných mužů udrží svůj předkožkový vak pečlivou hygienou v uspokojivém stavu, ale některým se to i přes velkou snahu nedaří a se svou 10 000 zkušeností vím o čem píšu. Navíc ne vždy je každodenní několikanásobná sprcha možná. Po těsné obřízce tento problém zcela odpadá. Dále je to plus pro partnerky obřezaných můžů, mívají méně gynekologických, ale i ORL problémů než partnerky neobřezaných.
Jak se s tím masturbuje? Asi trochu hůř. Tedy zase zdravým můžům. Ti co mají s předkožkou potíže jistě masturbují lépe bez ní. Rozhodně to jde.
Částečná se dělá kvůli zdravotním potížím(záněty, "svědění" při špatné osobní hygieně) spíše u menších dětí. Jinak ti ji budou muset schválit rodiče/jeden z rodičů. Celkovou obřízkou si nejsem jist, že ti něco "suprového" přinese. Na netu je o obřízce pár informací od doktorů, tak zatím můžeš hledat "výhody" na tom netu..
trochu se mýlíte dnes už je ve "vyspělém světě" obřízka běžná záležitost stejně jako holení intimních úpartií či podpaždí udává se cca 80% mladých mužů, chlapců má obřízku na rozdíl od česka kde je to tak 20% a to drtivá většina ze zdravotních důvodů. Už dávno není pravda že je to z "donucení z náboženských důvodů. Ty jsou pak spíše na blízkém a středním východě .U nás v česku je to zatím ze zdravotních důvodů free a jako kosmetiký zákrok (náboženský nebo já chci) pak placený.
Pokud beru mladého zdravého a normálně vyvinutého pak souhlas, ale jinak, co zdravotní důvody-nic? Třeba fimóza neboli zúžení předkožky?!
Pletiplot i v 15 to může být ze zdravotních důvodů,ale u tazatele jde jen a pouze o snahu být "moderní" a zakládá si na problémy s citlovostí a tím i erekcí ve starším věku (50+ či víc)
Žalud bude tím pádem pořád obnaženej. Jestli mu nebude vadit ta suchá látka některých trenek. A možná i zaskočíš jednou svou holku, když už chceš názor. Pokud sportuješ, budeš muset ve sprchách reagovat na hloupé poznámky spoluhráčů. Přeci jen budeš v našich končinách docela ojedinělý případ.
Já bych u svých synů bojovala, aby k obřízce nedošlo. Každodenní hygienu, občas mastičku a možná malý nástřih předkožky, ale obřízku ne. Docela by mne zajímalo, co na to lékař? Jinak po každém zákroku více pij vodu. Ta ostrá moč pálí.
pb: v tomhle máš pravdu,ale až s ním budu mluvit,tak se ho zeptám na co vymyslel slepé střevo.Pak dám vědět.
to neva, že se ti ten "žmalud" pořád zapařuje. Poprosíš na ulici nějakéh kolemjdoucího, ať ti to prstem projede a případné nečistoty tak odstraní. Musíme si pomáhat.
"pb" - "... Pánbůh tam tu kůži nevymyslel pro nic za nic ..."
... a proto nařídil izraelitům, aby si "tu kůži" odřezávali (= podstupovali obřízku).
kkkk jenže to bylo na znamení, že slouží či chtějí sloužit výhradně Bohu a jako důkaz a odlišení od okolních národů!
Ty woe co ještě chceš? to Ti mám popsat vše okolo co přinesla nemoc a pak nutnost tohoho zákroku? Nestačí tí jen sdělení, že to není to pravé ořechové a tuplem v 15 letech jen z toho že si na rozdíl od starších zkušenější myslíš že to bude lepší? NEBUDE a pokud některým z nás nevěříš, pak se tedy neptej a jdi směle do toho!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.