Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obřízka 15

Od: randomname odpovědí: 33 změna:
Dobrý den,
je mi 15 a po delší promýšlení jsem se rozhodl pro obřízku. Probíral jsem to i s mamkou, se kterou jsem rozebíral důvody, rizika atd. Je tu někdo, kdo podstoupil tento zákrok v podobném věku jako já. Chtěl bych se zeptat na to, jak to vypadá, pokud se nechám obřezar v tomhle věku, jak se s tím masturbuje a obecně zkušenosti.
Díky

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

4x

Jestli to máš ze zdravotního důvodu tak prosím.To zaplatí ZP.Když ne,tak budou platit rodiče.Stejně budeš muset na urologii s rodičem.Já ji ze zdravotních důvodů mám,ale byl bych raději kdybych ji neměl.

estheticon.cz/...

circumcised
hodnocení

2x

Zdravím tazatele i ostatní, které toto téma zajímá.

Proč sem píšu? Je mi přes 50 a jsem od 26 let obřezaný. Jsem urolog, a tak mi prošlo rukma, očima a nosem více než 10000, slovy desettisíc penisů, jistě víc než 1000 jsem jich obřezal. Mám pocit že na toto téma mám těžko překonatelnou zkušenost. V podobných diskuzích se člověk dočte lecos. Často jsou to spíše osobní a frustrované názory, než odpovědi na otátku žadatele či ospobní zkušenosti.

Tak k dotazům tazatele. Kosmetický efekt obřízky je nejlepší, když je provedena v novorozeneckém věku. Provádí se bez narkozy a bez nože a šití - podrobnosti lze dohledat na netu. I ve vyšším věku, může být kosmetický efekt výborný, záleží na provedení, ale někdy ještě více na individuálním hojení. Na druhou stranu si nevybavuji, že bych vidě nepřijatelný kosmetický efekt. Dále záleží na typu obřízky. Volné či částečné bych nedoporučoval - častější komplikace, často neřeší problém, často jsou reoperované, většínou mají i horší kosmetický efekt, ale to je věc vkusu. Těsné jsou buď nízké - odstraněna většina vnitřního listu předkožky, tedy citlivé tkáně, nebo vysoké, ponechá se více vnitřního listu předkožky. Nízké více snižují citlicost penisu, ale jakékoli sexuální funkce či schopnosti mladého muže nijak neovlivní, mohou být řešením předčasné ejakulace. Tento typ mám i já, vše mi funguje velmi dobře, samozřejmě s formou z mládí se to srovnat nedá, ale to je stejné i u neobřezaných mužů v tomto věku. Jakékoli zhoršení čehokoli v sexu jsem v letech po obřízce nepozoroval. Vysoká těsná ponechává více citlivého vnitřního listu předkožky a citlivost penisu snižuje méně. Pro dokonalý kosmetický efekt je možné výkon absolvovat na plastické chirurgii. tam by měli na toto klást větší důraz. Tak že vypadat to asi bude dobře, líbit se to bude lidem, kterým se obřezané penisy líbí, nelíbit těm, co se jim takové nelíbí a většíně to asi bude jedno. Většině ženských je to asi jedno. Co jim ale jedno není, to je hygiena. Ta je po obřízce jednoznačně lepší. Samozřejmě spousta neobřezaných mužů udrží svůj předkožkový vak pečlivou hygienou v uspokojivém stavu, ale některým se to i přes velkou snahu nedaří a se svou 10 000 zkušeností vím o čem píšu. Navíc ne vždy je každodenní několikanásobná sprcha možná. Po těsné obřízce tento problém zcela odpadá. Dále je to plus pro partnerky obřezaných můžů, mívají méně gynekologických, ale i ORL problémů než partnerky neobřezaných.

Jak se s tím masturbuje? Asi trochu hůř. Tedy zase zdravým můžům. Ti co mají s předkožkou potíže jistě masturbují lépe bez ní. Rozhodně to jde.

randomname
Děkuji za odpověď!
K masturbaci musíte používat lubrikant, nebo to jde jen tak?
mate59

Jde to i jen tak.

martin*
Dobrý den, mohl bych se k Vám objednat na konzultaci?

olinl
hodnocení

1x

Částečná se dělá kvůli zdravotním potížím(záněty, "svědění" při špatné osobní hygieně) spíše u menších dětí. Jinak ti ji budou muset schválit rodiče/jeden z rodičů. Celkovou obřízkou si nejsem jist, že ti něco "suprového" přinese. Na netu je o obřízce pár informací od doktorů, tak zatím můžeš hledat "výhody" na tom netu..

stalker
hodnocení

1x
Vážně? Jste si jistý? Myslel jsem, že ve vyspělých zemích se obřízka už dneska nedělá, leda by k tomu vedly zdravotní důvody, nebo náboženství. Vždy z donucení. On na tohle jde někdo dobrovolně protože chce? Samozřejmě sexuální život utrpí nejvíc, jelikož se vám sníží citlivost žaludu, který je jinak chráněn předkožkou. Nechcete si raději přirození denně mýt (správná hygiena)?
Ve vyspělých možná ne, ale třeba v takových USA je víc jak polovina obřezaných..
zpravy.tiscali.cz/...

trochu se mýlíte dnes už je ve "vyspělém světě" obřízka běžná záležitost stejně jako holení intimních úpartií či podpaždí udává se cca 80% mladých mužů, chlapců má obřízku na rozdíl od česka kde je to tak 20% a to drtivá většina ze zdravotních důvodů. Už dávno není pravda že je to z "donucení z náboženských důvodů. Ty jsou pak spíše na blízkém a středním východě .U nás v česku je to zatím ze zdravotních důvodů free a jako kosmetiký zákrok (náboženský nebo já chci) pak placený.

Osobně nevidím jediný důvod k obřízce.

Pokud beru mladého zdravého a normálně vyvinutého pak souhlas, ale jinak, co zdravotní důvody-nic? Třeba fimóza neboli zúžení předkožky?!

Zdravotní důvody samozřejmě, ale v 15 by už na to dávno přišel, ne?

randomname
Ne, já zdravotní problémy nemám. Když jsem byl malý, asi 6 let, tak se mi předkožka nedařilo vůbec přesáhnout, chodili jsme s tím po doktorovi, ale teď už je to Ok. Tenkrát mi obřízka hrozila taky. Ale teď bych na ni šel dobrovolně

Pletiplot i v 15 to může být ze zdravotních důvodů,ale u tazatele jde jen a pouze o snahu být "moderní" a zakládá si na problémy s citlovostí a tím i erekcí ve starším věku (50+ či víc)

randomname
No, mně připadá divné, že by to byl takový problém, když je v USA obřezáno tolik můžů… Mimochodem, nedělám to pro to, abych byl moderní, ale pro to, aby mi to bylo komfortnější.

Věř tomu chlapč , že to NEBUDE komfortnější! ano v emerice to má cca8% mužů, ale z nich pak víc jak polovina nebo tři čtvrtiny? má v pozdějším věku daleko víc problému s erekcí než neobřezaní!

Ale je to tvá věc a rozhoduj moudře je to na celý život , nezvratný zákrok.

Oprava 80% nikoliv jen 8%!

randomname
hodnocení

0x
Ne, není to ue zdravotních důvodů. Bavil jsem se o tom s mamkou, ta ný s penězi problém neměla a ani s tím urologem. Já chci jen zjistit, jak by to vypadalo, pokud bych si to nechal udělat v tomhle věku. Protože když se to dělil miminůˇ, tak v dospělosti ani není vidět jizva. Jinak dospěl jsem k tomu tak, že se mi pod předkožkou ten zmalud pořád zapařuje a obzvláště v létě. Hlavně by mě zajímaly praktické zkušenosti
liska5

Žalud bude tím pádem pořád obnaženej. Jestli mu nebude vadit ta suchá látka některých trenek. A možná i zaskočíš jednou svou holku, když už chceš názor. Pokud sportuješ, budeš muset ve sprchách reagovat na hloupé poznámky spoluhráčů. Přeci jen budeš v našich končinách docela ojedinělý případ.

Já bych u svých synů bojovala, aby k obřízce nedošlo. Každodenní hygienu, občas mastičku a možná malý nástřih předkožky, ale obřízku ne. Docela by mne zajímalo, co na to lékař? Jinak po každém zákroku více pij vodu. Ta ostrá moč pálí.

pb®
Ono to chce ráno a večer opláchnout vodou a osušit a ovšem taky nečůrat si do předkožky, ale pěkně stáhnout, vyčůrat, osušit. To učím své syny od dětství. Do předkožky se nečurá. Mně se taky ve vedrech potí frnda a dokonce i zadel. Ženskou obřízku umí, ale co se zadkem? Asi to holt ve vedrech budu muset vydržet s opláchnutím na bidetu a výměnou spodního prádla. Ráno, v práci, po příchodu domů a ještě večer. Když není k dispozici bidet, postačí malá pet láhev a wc mísa. Obřízka je nevratný zásah a muži si pak stěžují na necitlivost. Jestli chceš mít ve 40 problémy s vyvrcholením, směle do toho a řezej. Pánbůh tam tu kůži nevymyslel pro nic za nic, ale jako ochranu citlivého žaludu před vnějším prostředím.
mnd®

pb: v tomhle máš pravdu,ale až s ním budu mluvit,tak se ho zeptám na co vymyslel slepé střevo.Pak dám vědět.

pb®
mnd to nevíte? Slepé střevo slouží jako zásobárna a útočiště pro prospěšné bakterie. Občas se zanítí a musí ven, přesto většina populace prožije život se s svým skepým střevem.

to neva, že se ti ten "žmalud" pořád zapařuje. Poprosíš na ulici nějakéh kolemjdoucího, ať ti to prstem projede a případné nečistoty tak odstraní. Musíme si pomáhat.

kkkkk

"pb" - "... Pánbůh tam tu kůži nevymyslel pro nic za nic ..."

... a proto nařídil izraelitům, aby si "tu kůži" odřezávali (= podstupovali obřízku).

kkkk jenže to bylo na znamení, že slouží či chtějí sloužit výhradně Bohu a jako důkaz a odlišení od okolních národů!

"Já chci zkusit..."
Zkusit se dá něco, co jde vrátit. Když zjistíš, že je to blbý, co s tím uděláš? Předkožku zpátky nepřišiješ.

randomname
Špatně jsem to zformuloval. Nejen zkusit

randomname
hodnocení

0x
Já si samozřejmě přenos důkladně omývám, ale i tak se pod překdožkou dost nepříjemně zapařuje. Proto o tom uvažuji.

hodnocení

0x

Zvykneš si na vše. Ale předkožka je tam z nějakého důvodu. Hlavně teda u sexu budeš časem potřebovat "stahovák"v pipině.. Ten smrad z předkožky je jinak vůně (pro nositele) a uvnitř ženy zpusobuje reakce, které způsobovat ma, pokud ti to smrdí, tak hledej příčinu v psychice.

randomname
hodnocení

0x
Fajn, abych se vrátil k původní otázce. Je to nido, kdo má s obřízkou v pozdějším věku zkušenosti a byl by ochoten se o ně podělit?

Ty woe co ještě chceš? to Ti mám popsat vše okolo co přinesla nemoc a pak nutnost tohoho zákroku? Nestačí tí jen sdělení, že to není to pravé ořechové a tuplem v 15 letech jen z toho že si na rozdíl od starších zkušenější myslíš že to bude lepší? NEBUDE a pokud některým z nás nevěříš, pak se tedy neptej a jdi směle do toho!

hodnocení

0x
Zkusím odpovědět, ale jde o intimity.
Co jsem se bavila s několika chlapama i o těchto tématech, tak kůže už není tak volná a honit si na sucho poté bylo nepříjemné, i když předtím jim to nevadilo. Tak se tomu přizpůsobili. To se zdá být obecné, pro většinu. To je rozdíl, který by pak měla vědět i žena před sexem, co je nepříjemné.
A jednoho hrozně rozčilovalo to, když se ta odkrytá sliznice žaludu dotýkala, dřela po zákroku o látku oblečení, u někoho se i bolestivě odře. To místo se má sice mazat krémem po zákroku, ale bez nějakého překrytí obinadlem se mast setře.
Zdá se, že si člověk brzy zvykne a rozdíly už neřeší. Tady šlo jen o zákroky ze zdravotních důvodů, tak zmizelo dřívější riziko.
Na budoucnost mám já osobně názor takový, že když u nikoho nelze porovnat skutečnost beze změny a se změnou u toho samého člověka, pak jsou jakákoli tvrzení a statistiky bezcenné. Chlap s obřízkou komunikuje s lékaři i později. Zatímco jiní muži jakýkoli problém v sexu často tají a k lékaři nejdou. Statistiky pak nebudou pravdivé, že muži po obřízce mívají problémy častěji. Ne, jen víme, že je častěji přiznají lékařům, než jiní. Ale o problémech po letech nic nevím, nikoho s letitými zkušenostmi neznám. Snížení citlivosti pro orgasmus bývá popisované. Pokud by převažovala negativní rizika po letech, myslím, že by se to dávno dělalo jen ze zdravotních důvodů a jinak by to spíše zakázali úplně, to je můj názor.
Lékaři mívají zkušenost, že když chce někdo jen částečnou obřízku, ta nevypadá moc hezky a tak později jsou žádosti o úplnou. Je to napsané na netu.
Moje děti si před lety ale okamžitě takového muže ve sprchách bazénu všimly a doma jsme o tom pak mluvili.

circumcised
hodnocení

0x

Jde to i bez lubrikantu, s mím je to lepší, lze použít jakýkoli krém, za mě nejlepší vazelína. S lbrikanty moc zkušenost nemám, co jsem vyzkoušel rychle přestávaly lubrikovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obřízka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]