Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybirani volnych hod v dalsim mesici

Od: jenjdukolem odpovědí: 4 změna:
Zdravim,
po kvetnu 2023 jsem byl v praci 35 hod v plusu. No a prestali nam proplacet prescasy a tak jsem se rozhodl, ze (kdyz ted navic nemam tolik prace) budu delat kratsi sichty. Za tento mesic jsem uz 7 hod v minusu. Tak si ale rikam,zda he to vubec mozne - odpracovat mene nez je v mesicnim fondu, prestoze jsem celkove stale 28 hod v plusu.
Jinak ano, vim, ze nejlepe by mi odpovedeli primo na firme, ale uplne se mi na to nechce takto "ukazovat" a otvirat tema, ze ted chodim o neco mene do prace (ikdyz vim, ze si toho stejne na zacatku pristiho mesice vsimnou). Ve smlouve mam, ze budu vykonavat praci v ramci 40 hod/tydne a ze je nutno tam byt zakladni pracovni dobu (9 az 15 hod).
Zajimaji me vase zkusenosti, jestli je na to nejaky obecny predpis, jeste pred tim, nez se na to zajdu zeptat sekretarky. Chapu, ze u nas to muze byt individualni.
Diky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"...a tak jsem se rozhodl, ze budu delat kratsi sichty".
Vy pracujete v holubníku *sok*?

Koledujete si o malér, možná i vyhazov pro porušení pracovní kázně. Nemůžete se jen tak sám rozhodnout, že si zkrátíte pracovní dobu. Musíte mít souhlas zaměstnavatele.

hodnocení

0x
Zcela jistě to není možné bez souhlasu zaměstnavatele. Někde to neumožňují vůbec, jinde se pár hodin přetáhnout dá.

hodnocení

0x

nevím jakou ve firmě máte pozici...pokud jste majitel tak se tím určitě nemusíte zajímat...ale pokud jste jeden z mnoha pikolíků...tak jste se měl nejdříve domluvit na firmě co a jak...tady se toho moc nedovíte...píšete něco o ukazování...kdyby jste se na firmě zeptal hned tak máte klid...všecko se dá domluvit...i u nás to vždycky šlo-taky jsem měl desítky hodin navíc-které jsem si podle potřeby nějak vybral ale určitě bych si nedovolil bez dohody s mistrem nějak si upravovat svojí pracovní dobu...pěkný den

hodnocení

0x

Každá firma to má jinak. To, že máte základní pracovní dobu 9-15 hod., nasvědčuje tomu, že máte volnější pracovní režim. Nějde jsem dělal v režimu plovoucí pracovní doby(přijď do devíti, neodcházej před třetí a udělej za den 8,5 hodiny), někde v pružné. Ale pružnou dobu si každá firma vysvětlovala jinak. Někde byl limit 42,5 hodiny týdně, někde byl limit měsíční a někde se jelo na fond, tzn. jeden měsíc + 20 hodin a druhý -20 a vše OK. Váš dotaz je sice legitimní, ale zde těžko zodpověditelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]