Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho bolí koleno po artroskopii

Od: wydra® odpovědí: 16 změna:

Jsem tři týdny po artoskopii kolena s opravou menisku, vyčisteni cysty a celkove udrzbe. Chtela bych se zeptat, jak dlouho koleno boli? Mě stále, hlavne v noci. Aby toho nebylo malo, nemela jsem nic lepsiho na praci, nez jsem si pred dvema tydny, OMYLEM! na to koleno klekla. V tu chvíli se mi chtelo umrít, jaka to byla bolest. Neumrela jsem, byla jsem i u operatera plakat ted a rekl, ze mozna i hematom, trochu vody, ale zatim ne zasadne. Za mesic zacinam rehabilitace.

Mám naději, na normálni koleno v budoucnu, nebo to je uz naporad?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vnučka, 22 let, vloni začátkem července na operaci kolene. Ze začátku velké bolesti a problémy, moc se to nelepšilo. Byla na tom psychicky špatně. Pomalu se to zlepšovalo. Rehabilitace a cvičení. Teď několik měsíců chodí do posilovny na rozcvičení a posílení svalů. Už je to lepší. Ale koleno je pořád oteklé. Nadváhu nemá. Už to asi nikdy dobré nebude. Bude muset vynechat nějaké aktivity, které měla ráda.

okolik
hodnocení

2x

Wydro, zkuste podpořit léčbu hojení. Mumiovou mastí nebo Arnikou je k dostání např. v drogerii Rossman.

Pokud byste se rozhodla aplikovat Mumio lze i použít v tabletkách.

Po dobu 30 dní 1vycucat ráno nalačno a navečer nejpozději 3 hodiny před ukládáním se k spánku. Mumio má blahodárné výsledky po operativních zákrocích.

Jinak mast po natření dporučuji překrýt potravinovou folii.

hodnocení

Dekuji, dekuji! ZItra koupim! :)

okolik

Arnika Montana AKH je také vhodná v poúrazových stavech což vlastně v přeneseném slova smyslu také je.

Na vodu v koleně pomáha Causticum AKH , podporující lék vím, že trvá cca 3 měsíce, ale výsledky jsou. Současně pracuje i s krácením slach a vazů dávkování u obou je 2-2-2 vycucat. Rovněž je podporující léčba Ruta graveoplis 9 CH. 5-5-5 vycucat

guma
hodnocení

2x

Každý den jezte jeden nebo dva stroužky česneku syrové (z lékarny přípravky jsou na nic) . Nadrcené syrové v polévce nebo na topince, nevařit. Česnek obsahuje síru a ta velice pomáhá na klouby. A k tomu ovesné kaše, zase jen z ovesných vloček, ne z připravených kaší v sáčku z obchodu.

Česnek mě zatím zachránil od operace kolen. Byl jsem na tom velice špatně. nemohl jsem hodit ani kleknout.

hodnocení

S tim nemam problem, dík! Ja vim, ze vsechno chce svuj cas, ale proc mu nepomoct?

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, pro úlevu od bolesti hlavně ledovat (např. mražený hrášek v sáčku a přes utěrku nebo ručník). A šetřete sílu na rehabilitaci, asi na motodlaze (bolí). Zdravím!
hodnocení

Leduju nekolikrat za den hned co me pustili domu. Vim, ze nic neni hned, pocitala jsem dva az tri mesice. No, tak to jsem se hodne spletla :) Diky!

liska5
hodnocení

0x

Prostě koleno bude Váš problém. Většina z nás má nějaký svůj nejslabší článek. Zkuste dělat všechno pro jeho regeneraci. Mazání, zábaly, předepsaná cvičení, což je většinou plavání a kolo, kdy není kloub plně zatížený. Případně snížit nadváhu. Na rehabilitačním oddělení by mohly pomoct magnety, ultrazvuk, či jiné metody. Koleno souvisí s kondicí ledvin. Tak je proplachujte urologickými čaji /střídat druhy/. Nelze říct, kdy to přestane, každý jsme jiný. Podpořila bych hojení protizánětlivou stravou. Dobré by bylo uvěst věk, event. nemoci, životní styl, co k problému vedlo.

liska5

Dcera v dětství po úrazu a odsátí krve z kloubního pouzdra po pár týdnech v sádře nevěděla, že něco bylo. 25 let dál funguje zcela bez potíží ... Vnučka /19/ už druhá operace po utržení /i té plastiky! / vazu a přes rok pořád žádné dobré zprávy.:(

liska5

Opr.:... 35 let bez potíží...

hodnocení

0x

No, mě trvalo téměř dva roky, než se to jakž takž srovnalo. Záleží taky na tom, kolik je vám let.

hodnocení

0x

Každý jsme jiný -někdo je víc cimprlich a někdo je zase víc odolnější. Takže nelze srovnávat dva stejné problémy dvo různých osob.

hodnocení

Nejde o to jestli cimprlich, to se vám zrovna moc nepovedlo

hodnocení

0x

Já jsem byl s meniskem v lednu a po půl roce to nestojí za nic...

hodnocení

Jeden kamarád, kdyz jsem mu to rikala, pravil bez premysleni: "Tak to mas na rok!"

V cervenci zacnou rehabky. No hlavne abych nemusela s tema klackama chodit!

Kazdopadne dekuji za odpoved! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]