Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj děda je cizinec, a já jsem jeho vnuk jsem taky cizinec z půlky?

Od: pitr09 odpovědí: 9 změna:
Když můj děda byl cizinec a já jsem jeho vnuk, jak se to počítá z kolika % jsme “jeho krve” taky “cizinec”.. jestli mi rozumíte, nevím jak lépe to říct. Omluvám se, a děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cizinec
hodnocení

4x

ze čtvrtiny

18.06.23 15:55
hodnocení

0x
25%

hodnocení

0x

K čemu je to dobré, k čemu to potřebujete? Můj otec byl taky cizinec, takže jsem z půlky Italka, ale nikdy by mě nenapadlo přemýšlet o synovi jako např. o 25% cizinci... *zmateny*

hodnocení

0x
Pokrevně teoreticky nejvýš 25 %. Otec nebyl nikdy jistý, a od doby, kdy se rodí v porodnicích, už není jistá ani matka. Odhadem 10 % dětí jsou kukačky, takže jen s cca 81% pravděpodobností byl tento dědeček váš vlastní.
Ale zase soudě dle neohrabanosti dotazu, to možná bude mnohem víc, možná šli kolem nějací další cizinci. Třeba hotentoti. :-D

hodnocení

0x

tak v normální zemi by mělo platit, že poté, co se v ní usadil a jakžtakž zintegroval, přestal bejt cizincem už váš děda...

hodnocení

0x

Vse je relativni.

Pominuli nesmyslnost dotazu, v zemi puvodu dedy by si byl cizinec z 75%.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jestli byl Váš děda třeba černoch, nebo Arab, nebo Japonec. Tam by se původ dal možná poznat ve Vašem vzhledu. Ale jinak nejste žádný cizinec, když jste se narodil v ČR a máte českou národnost.

user

Cizinec je podle občanství, ne podle národnosti.

Národnost má les 25%, neboli genetiku, po cizím dědovi. Tedy za předpokladu, že je opravdu je pokrevní.

to že dnes zjistit za pár korun pomocí DNA genetické genealogie

Ano, a má české občanství. Popletla jsem to. :) Ale cizinec není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]