Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát víc duchovní?

Od: alpa* odpovědí: 23 změna:

Ahoj, po nedávném shlédnutí dokumentu a filmu o tom., co má přijít v roce 2012 by mě zajímalo, jak se stát víc "duchovním" jestli mi rozumíte... Hodně mě tahle oblast zajímá, ale nevím co pro to dělat, díky za rady :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Dokument jsem neviděla, ale předpokládám, že tam určitě bylo o konci světa. Víc duchovním nevím co znamená, ale v případě konce světa v roce 2012 bych začala dělat tyhle kroky. Okamžitě zrekapitulovat život. Kdo se na mě zlobí, komu jsem ublížila, jestli někomu něco nedlužím. To by byl úkol číslo jedna. Srovnat to. Dluhy, vztahy.

Zamyslela bych se nad tím, jak žijí lidé, které mám ráda. Udělala bych maximum proto, abych jim pomohla, v případě, že by pomoc potřebovali. Začala bych víc stmelovat rodinu, navštěvovat všechny. Protože jestli na to mám dost času teď, v případě konce světa bych ho už neměla. Vzala bych svojí babičku na dovolenou snů. Zašla bych se ségrou na pivo, s bráchou taky. Mámu bych vzala do kosmeťáku a obchoďáku, nechala bych jí zkrášlit, obléknout. Manžovi bych udělala každý den nějakou dobrotu. Nemračila bych se, nepřipouštěla problémy. Už by mě vlastně nemuselo trápit, co bude za deset let! *ua*Já bych to vzala jako impuls k tomu, že už nemůžu odkládat sny. Koupila bych si motorku a objela svět.

technikjirik*

Mařenko jak chceš dělat manžovi pomyšlení, když budeš na motorce objíždět zeměkoli? Já nevím no.. nějak se to časově tluče...

marenka*

Jiříku, já nejdřív myslela na něj a pak jak jsem se rozepsala, tak jsem se zasnila. *hi*

hanher*
hodnocení

0x

A co bude v roce 2012?

ladinpraha*

No přece zase konec světa, jako už mockrát.

hanher*

Já vím, ale musel jsem si rejpnout. . .

alpa*
hodnocení

Já si nemyslím, že bude konec světa ;) Ale tak mě to začalo zajímat, že člověk by měl být víc "duševně" založený :)

marenka*

Jo to bychom měli být všichni. ;) Místo zařvání, "co to děláš ty kreténe" je vždycky lepší říct "takhle prosím tě ne, ukaž"..

Nebo místo polib si pr... říct děkuji, nechci. Pomoc starým i mladým, poděkovat, poprosit, pozdravit... To je podle mě duchovno.

alpa*
hodnocení

Jo jo, přesně tak... I když člověk se nikdy nedočká vděku, to mě někdy sráží, když vím, že ostatním je to úplně ukradený ...

marenka*

Alpa, na vděk se vykašlete. Ono za nějaký čas uvidíte, že se vám změní okruh lidí okolo vás. Hulváti zmizí - budete jim připadat nudný a naopak získáte kvalitní a slušné přátele. Jen vytrvat. ;)

cupakabra*

Skončí Mayský kalendář.

Jak se stát víc duchovní?
radi*

A to je dobře nebo špatně?

cs.wikipedia.org/... *slunce*

doplněno 13.09.10 09:20:

cs.wikipedia.org/...

doplněno 13.09.10 09:21:

Omlouvám se, ale nějak ten odkaz nefunguje *plac*

marenka*

Tak jsem si přečetla ten odkaz a já z toho mám pocit klidu, nebojím se. Jestli by se mělo splnit to, co píší, tak jenom dobře.

Pochopila jsem to takhle. Přirovnám - li lidstvo k malému dítěti, které rozbíjí jednu hračku za druhou a pere se o cizí kyblíček, tak jakoby mělo v tom roce konečně dostat pořádnou facku. Která ho probere a pak už bude jen lepší a lepší. Nebo ne? *nevi*

Tomu odpovídají i ty katastrofy, co se teď dějí. Je to jako by se tomu děcku dávalo varování. Nedělej to, dostaneš!

georges*
hodnocení

0x

Já kdybych se chtěl stát duchovním, tak se přihlásím do semináře.

technikjirik*
hodnocení

0x

Jak se stát oduševnělým? Zahodit ego, víc přemýšlet směrem k humanitě, mít rád lidi a žít pro lidi a s lidmi. Povídat si s lidima který jsou duchovně založení a číst filosofii a sociální romány a hlavně pohádky a bajky... "Uč se synu moudrým býti" Je to hodně těžká věc, ale stojí to za to..si odříct své pohodlíčko a sobectví a být pro lidi, protože nikdo tu na světě nejsma sám.

duch*

Spíše mít rád sebe a rozumět sobě samému.Z toho všechno vychází.To je základ,protože pak budete rozumět starostem a radostem druhých a světu okolo.Když toto z větší části zvládnete,přijdete na to,že Vás ostatní zase tak moc nepotřebují.Navíc budete mít co dělat se sebou samým, natož ještě řešit cizí problémy."Být pro lidi..."? Především jsme tu každý pro sebe a to jak jsme tu jeden pro druhého ,je trochu "vyšší dívčí". Kdo pomáhá aniž by to něko někdo od něho žádal,sám potřebuje pomoci.Pojem "duchovní" je často spojován s církví a náboženstvími,které /hlavně církev/ jsou trochu mimo.Jak může být duchovní někdo,kdo nedokáže uznat např. homosexualitu jako realitu tohoto světa,kdo nedokáže uznat jiné vyznání víry,kdo nedokáže uznat svobodu v rozhodování toho druhého,atd.?Duchovní je vše co existuje.Je to vše. Není potřeba, aby se něco či někdo duchovním stával.

technikjirik*

skoro bych se pod DUCH podepsal. Ano, znát sám sebe a mít se rád je základ pro vlastní existenci, ale pokud už je to za hranicí sobeckosti, je ta sebeláska spíše zničující než povznášející. ...každý je tu sám pro sebe? a kde je ohleduplnost, takt, soucítění a pomoc tomu kdo ji potřebuje a požádá o ní?

Ovšem zakaždou cenu pomáhat někomu kdo o ni nestojí, to je kontraproduktívní a není to pomoc, ale trápení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, chcete se stát více duchovním? Tak nežijte konzumním způsobem života, který nám nabízí současná doba v podobě příšerných televizních reklam, všudypřítomných letáků a přes míru postavených super- a hypermarketů, imbecilních pořadů v televizi typu SuperStar, Talentmánie či jak se to jmenuje, nekonečných seriálů. A proč si myslíte, že konec světa bude v roce 2012? Ten může totiž přijít kdykoliv.

radi*
hodnocení

0x

Jeďte na 25-30 let do Tibetu, to by vás mohlo duchovně posílit. Pak se můžete vrátit a rozvíjet to již dál sám.

bb*

Radi ten Tibet bych neradila, podívej náš primátor Bém, taky jel do Tibetu a vrátil se ještě větší kuwa než byl předtím.*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Pamatuji si ze školy jak jsme malovali co bude v r. 2000, a ejhle ono se zas tak moc nestalo. Nečekám tedy zvrat ani v letech příštích. Přečtěte si nějaké knihy esoterika, reiky, joga snad i nějaká psychologie a pak si z toho vemte co potřebujete. Jen pozor aby vás neovlivnila nějaká sekta. Sice netuším co si představit pod tím "stát se víc duchovním" ale začala bych opravdu nějakým čtením.

hodnocení

0x

alpa-na to vám dost dobře nikdo neodpoví. Jednou jsem slyšela- Co to je vlastně život? Je to kukaččina píseň nad úbočím hory. *sok* A tato věta mě pronásleduje skoro celý život. A pomáhat lidem? Proč ne? Ale stojí někdo o to? Nechat lidi být šťastnými podle jejich představ a ne podle našich. *jasne* A být slušný k sobě i k druhým. A to, co dnes vypadá jako veliké plus, ještě dnes večer se může stát fatálním zásahem. Život je jeden z nejtěžších. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]