Nejste přihlášen/a.
Mám zubařě,není to soukromnik.Vážim asi 145kg.Muj zubař my po poslední navštěvě žekl,že pokud nezhubnu tak mně odhlasi.Zná hodně lidí kteří maji ještě vice kg.A nemají problem.Asi dva roky si koupil zubař nové vybavení a křeslo.Ted je asi skoro poloviční.Mně se tam sedí dobře,ale doktor my říkal že ho bolí záda semně.Myslím si že mně chce vyštipat.Podotknu,ani on není štíhli.Prosím má nato právo,nabo je to diskriminace..
Diskriminace to rozhodně není, kopíruji z odkazu: jiri-zemen.cz/...
Nadváha a zubní ošetření.
Vážím 127 kg a moje zubařka mně řekla, že nezhubnu-li, nebude mně ošetřovat. To přeci nejde, ne?
V zubní ordinaci je nadváha pacienta hlavně technickým problémem. Souvisí to s konstrukčními paramentry našich křesel. Bohužel, naprostá většina samonosných zubních souprav (tj. zubního křesla, které je spojeno pevně s ostatními částmi zubní soupravy a nese tak i váhu mechanismů s ním spojených - světla, stolku, odsávačky, vrtaček atd.) je konstruována na hmotnost pacienta maximálně 130 kg (±5 kg). I v naší zubní ordinaci máme tento typ zubní soupravy.
Je-li váha (hmotnost) pacienta vyšší než je výrobcem deklarovaná nosnost zubní soupravy, nemůže být takový pacient na dané soupravě ošetřován.
Vhodně technicky vybavené pracoviště pak pacientovi najde jeho zdravotní pojišťovna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.