Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má bývalý právo mi dávat nesouhlas kde budu s dětmi a s kým?

Od: michaela* odpovědí: 18 změna:
Ahoj, mám přítele a už několikrát jsem s ním trávila čas i s dětmi, které mám s bývalým partnerem. Bývalý partner je ale manipulant a snaží se mě neustále psychicky terorizovat. Nyní kdy jsem mu oznámila, že budu o víkendu u přítele a budu tam i spát, mi napsal viz obrázek. Jak si to může dovolit? Na tohle přece nemá žádné právo. Je pravda, že spolu zatím jen bydlíme, ale v dohlednu se stěhuji s dětmi jinam, resp. k mému současnému partnerovi a on to odmítá respektovat,takže se snaží dělat naschvály. Děkuji za odpověď.
Má bývalý právo mi dávat nesouhlas kde budu s dětmi a s kým?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Řekněte mu že jediný co múže je si políbit pr...l
Tydle ubožáky já vyloženě miluju
Vubec snim o tom nediskutujte a žijte si svuj nový život
asd1
Děti jsou jen matky a jejich otec nemá co kecat do výchovy?
Nevíme jak to opravdu je, taky to může být reakce na chování toho novyho borce.
Pokud se nedohodnou tak rozhodne soud, nějaké posílání do p. jí u soudu opravdu moc pomuze..
Kecat do výchovy múže ale aby mi zakazoval a nakazoval kde a kdy a skym budu s dětma bydlet a jestě vyhrožoval to snad nee

hodnocení

7x

@michaela - Jak si to může dovolit? Na tohle přece nemá žádné právo.
Jistěže má právo nesouhlasit - on je stejně tak rodič jako vy a má stejná práva:

OZ § 865

(1) Rodičovská odpovědnost náleží stejně oběma rodičům. Má ji každý rodič, ledaže jí byl zbaven.

Je fakt, že s tím, kde s dětmi trávíte víkend moc udělat nemůže (nejde-li o vyloženě nevhodné prostředí nebo osoby), ale změnu bydliště a škol(k)y dětí už by vám zkomplikovat mohl:

§ 877

(1) Nedohodnou-li se rodiče v záležitosti, která je pro dítě významná zejména se zřetelem k jeho zájmu, rozhodne soud na návrh rodiče; to platí i tehdy, vyloučil-li jeden rodič z rozhodování o významné záležitosti dítěte druhého rodiče.

(2) Za významnou záležitost se považují zejména nikoli běžné léčebné a obdobné zákroky, určení místa bydliště a volba vzdělání nebo pracovního uplatnění dítěte.

Není to tak, že vaše stěhování "odmítá respektovat" - on jen odmítá stěhování dětí, změnu jejich škol a zřejmě i (nejde-li o stejné město) ztížení kontaktu s nimi. Podle toho, co jste uvedla, se nezdá, že by šlo o "naschvály" - jen nechce, aby děti byly pod vlivem cizího pána, který (dle jeho vyjádření) asi žádný "pečovatelský zázrak" nebude.

Ale vycházím jen z toho, co je tady napsáno - možná se stěhujete od chudého násilnického alkoholika k bezdětnému láskyplnému milionáři, který vás i vaše děti přijme s otevřenou náručí, srdcem a peněženkou *smich*

hcete odstěhovat, ale jde-li např. o jiné město

hodnocení

6x

Hledejte si dobrého právníka - to nedopadne jen tak lehce...

hodnocení

4x

Samozřejmě, že otec má právo zasahovat do výchovy dítěte. Výňatek z obč. zákoníku sem dala @jedubabicka. Rady, kterak můžete pořadavek otce ignorovat, jsou vadné, protože nemají oporu v zákoně. Důrazně proti nim varuji! Když se nedohodnete, může otec podat žalobu a nechat rozhodnout soud. Místo sporů a veřejného rozebírání intimních situací by bylo vhodnější potlačit vzájemné zhrzení z neúspěšného vztahu a dbát především potřeby a přání dítěte.

liska5
hodnocení

2x

A proč mu to říkáte, když víte, jak reaguje?!? Jste rozvedeni? Jsou děti soudem svěřeny do Vaší péče?

p23®
hodnocení

2x

Má - nemá. Je to pořád otec Vašich dětí. Je to velice těžké pro bývalého snad manžela, tak i pro děti. Vy jdete dále za svou novou láskou a ostatní se musí přizpůsobit. Není to lehké. Řekla bych sobecké.

Zdravím.

smode2
hodnocení

1x
Má/nemá - je jedno, důležité že to dělá a není to nic hezkého. Bohužel do hry zásadně vstupuje kdo se s kým rozešel, zda má ex děti jen zoufalé 2měsíce v roce jako mnoho rozvedených otců a co skutečně váš přítel na adresu ex vypisuje. Ex vypadá dost zhrzeně, zoufale a podvedeně a to jen tak neskončí. Tak jako tak, nejvíce to odnesou děti - už teď to mají zpečetěné. Snažte se je do toho netahat a ulehčovat jim to jak to jen půjde, jsou jen z vašeho rozchodu v neskutečném stresu. Většinou manipulují ženy, zde jak vidno, se situace může obrátit. Obrňte se trpělivostí a silou a přijímejte kompromisy. Hodně štěstí.

traged
hodnocení

1x

Samozřejmě ze každý člověk muže svobodně vyjádřit svůj názor či ne/souhlas :)

To je zase pitomá otázka :) Proč by proboha ne/mohl vyjádřit svůj názor?

Me spis napadá otázka na tazazelku, PROČ mu oznámila s kym a kde chrape? To měla v tom výměnou poskytnout děcka otci nebo proč?!

michaela*
16.06.23 13:51
hodnocení

Má bývalý právo mi dávat nesouhlas kde budu s dětmi a s kým? #2

Požadavek otce je oprávněný. Pokud jej nebutete respektovat a on podá podnět na OSPOD nebo soudu, budou se o prípad tyto ográny zajímat a to velmi podrobně.

hodnocení

0x

Podle mě nemá právo Vám tohle zakazovat, trapně prudí.

Pokud se mu zdá, že Váš nový přítel ohrožuje nějak vaše děti, musel by dát podnět na OSPOD, který by vedl řízení a rozhodnout by musel až soud.

traged

A ty vidíš nějaký zákaz někde?

hodnocení

0x

Docela by mne zajímalo jak by danou situaci zde na poraďte napsal Váš bývalý ! Zde je možná otázka-zda Vy nbeděláte schválně naschvály jemu , On to tak může vidět a chaáta to Vaše oznámení!

JInak jako otec dětí má jistě právo se k dané věci vyslovit. někdo by to napsal kulantněji někdo ještě drsněji.Tak už to chodí.

neooo
hodnocení

Pošli ho do prd..

Na toto pozor - to je schyzofrenie, která vám může u soudu ublížit...

Tímhle je věc vyjasněna. Zhrzená ženská, kterou muž raději opustil, našel jinou. A ona na truc čapla v hospodě prvního hulvata s bouličkou v rozkroku. A teď sitady dopisuje sama sobě a ještě vulgarne a porušuje pravidla poradny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]