Nejste přihlášen/a.
Měřily jste si někdy krevní tlak, v souvislosti s energiťákem?
Jestli prokrví, tak roztáhne cévy a pak by byl tlak trochu nižší, ale tep by se zvedl. Působit to bude nějak i na ledviny, což by taky mohlo TK ovlivnit. Osobní zkušenost nemám, energeťáky nekonzumuji, dosud ani jeden. Mně se zvedne tlak - i systolický i diastolický, když vidím to chemické složení.
Složení: kyselina citronová; taurin (0,38 %), regulátor kyselosti: citronany sodné; sladidla: acesulfam K, aspartam***; aroma, kofein (0,03 %), barviva: amoniak-sulfitový karamel, riboflavin; E konzervant: sorban draselný; inositol, vitaminy (niacin, kyselina pantothenová, vitamin B6, vitamin B12).
A co váš mladej, teda mladej 50+, už má tlak v pohodě, co mu řekl doktor?
já mám něco s tlakem. taková malátnost, nic mě nebaví, nic se mi nechce.
Ad Tady: Mladej přede mnou o tlaku raději nemluví. Žije. Tak jednou za 14 dní odjede nějakou časovku nebo dá běh do vrchu. Následovalo pak období, kdy to kleslo a měl sice vyšší, ale už ne takovou hrůzu přes 200/150. Léky nechce. Zlomila jsem ho aspoň na Korolen. To i zklidní psychiku. Teda aspoň mně. Tonometr mi vrátil, že mu stačí, když mu měří tlak před tím, než daruje krev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.