Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
Vláda ČR chystá zpřísnění pro dohodáře, kteří mají přvýdělky, nepochopil jsem jak to vlastně bude.![]()
Já když si nyní vydělám , do 10 000 korun tak nemusím podepisovat ten růžový papír daňové přiznání, mám k této brigádě ( dohodě ) ještě svoji hlavní práci skladníka ,
Brigádně chodím uklízet , abych si přivydělal na hypotéku.
![]()
Když vláda schválí nové podmínky pro dohodáře jak to bude?
V mé hlavní práci si vydělám cca 30 000 kč čistého, brigádně na dohodu, 8 000 kč
Zajímá mě kolik můžu dostat z práce na dohodu čistého na účet, může mě to prosím někdo vysvětlit?
děkuji moc
2x
Růžový papír bude patrně daňové prohlášení, ne daňové přiznání.
Nemusíte ho podepsat nikde, ale pokud ho u jednoho ze svých souběžných zaměstnavatelů podepíšete, u nikoho jiného to již učinit nesmíte.
Zatím Vám nejspíš nikdo nic nevysvětlí. Nejlepší bude počkat, až ten nesmysl vyjde ve sbírce zákonů. Pak teprve bude jasné, jak to s dohodami bude. Momentálně Vám z DPP strhnou a odvedou na FÚ srážkovou daň 15 %, takže čistá odměna bude 6.800.
0x
V mé hlavní práci si vydělám cca 30 000 kč čistého, brigádně na dohodu, 8 000 kč
A jak je to teď? Předpokládám, že vám to i dnes krohnou vo 15% DPFO ne? Protože už jste mimo slevu na dani, ta je do nějakých cca 205.000 Kc
Takže jestli se něco zpřísní, tak to, že se z toho bude odvádět sociální na důchod, zdravotní... protože je dnes spousta vyžírků, co se nechají na zaměstná t pouze na DPP a nic z toho neplatí... Jenže to zas bude nutit ti vyžírky brát ty peníze úplně bokem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.