Nejste přihlášen/a.
Jak píše rádce mana! Nejdřív guglit, pak teprve nakupovat. Technicky žádný podvod nedělají, akorát zboží za vás objednání na vaši adresu v Číně s nehoráznou přirážkou. Nevýhoda je tedy pouze vysoká cena zboží, že strašně dlouho trvá dodání a je opruz se clením. Prostě jako taková zkratka, která je o hodně dál a horší cesta, ale do cíle se dostanete.
Záležitost 5 minut zadat název e-shopu do Googlu, na Fb je toho taky spousta, navíc varování od dTest...
Tahle "nákupní galerie"je tak profláklá, že se divím, že jim na to stále někdo skočí
Ano, pravděpodobně nachytají ještě spoustu podobných lidí jako jste Vy, kteří si nejsou ochotni e-shop nejdříve proklepnout na Googlu a přečíst OP.
Zkusila jste stornování platby- chargeback?
Do kdy můžu o chargeback zažádat? Standardně do 13 měsíců od provedení platby. usetreno.cz/...
A oni tě podvedli? Pokud chceš něco stornovat, odstupovat od smlouvy, vracet, tak musíš tam kde jsi koupila. Rivalenti totiž není žádný e-shop a u nich jsi nekoupila nic. Koupila jsi nejspíš od číňana s dodací lhůtou několik měsíců.
Šmejdi to jsou, ale podvod to není. Jsou jen zprostředkovatel. Nechají si to dobře zaplatit od hejlů jako ty, ale to jestli obchod kde jsi koupila zboží dodá nebo ne už není jejich věc. Stejně tak reklamace. Jedině že by ti to vyjednávání zprostředkovali (opět za poplatek)
Členovi vyřiď, že jen blbec si předem nezjistí za jakých podmínek nakupuje a za blbost se platí. ČOI ani volat nemusí, o podvod totiž nejde.
Holt naletěl šmejdům, ale to co dělají je legální, podobně jako důchodce na obědu zdarma zpracovat tak že koupí masážní křeslo a hrnce se zlatýma ušima..
Člen rodiny bude asi, chudák člen, rodiče mu ani nedali jméno, ani nemá žádnou funkci, zřejmě nějaký vyvrhel?
poradím, nemá smysl si mailovat, má smysl si přečíst obchodní podmínky, případně doručit odstoupení od smlouvy s žádostí o vrácení peněz pěkně tak jak se má, otázka je, jestli to můžete udělat dříve než za těch 13 měsíců, co tam možná píší v podmínkách, nehodlám to číst. To ať si přečte člen rodiny.
ps: Zdravíme člena rodiny
Že mnoho lidí hýkalo, tak budete hýkat taky jak oslík?
Od které doby? Už uplynulo 12 měsíců, nebo kolik mají na dodání zboží?
pokud se člen probudil, že to potřebuje dříve, doručte odstoupení od smlouvy a požádejte o vrácení peněz.
nechovejte se hloupě jak analfabet, vykřikovat podvod svědčí jen o vaší hlouposti a člena, jestli je to v řadě přímé tento člen, tak jste zdědil/a jeho geny po tomto členu?
Jako nedávno jsem hledal jeden dárek pro dítě a vyskočili na mě taky odkazy rivalenti a jiné. No prvně se vždy dívám jestli je možnost dobírky. Překupníci to nemají a hodně tím vyfiltruju podivné eshopy. Když eshop neznám z minulých obchodů tak prvně použiji google a pak se teprve rozhodnu jestli nakoupit nebo ne
Takže jste zahltila dvěma nebo 3 zbytečný mi podáními, stačilo pouze odstoupit od smlouvy ...
Jsem psát nemusíš, mi to tady všichni známe, my si umíme přečíst obchodní podmínky, my se podíváme, a hned vidíme, co v tom e-shopu je, jestli to je pře kup anebo to je standardní. V životě se mi to nestalo. A víš proč? Protože když mám nejistotu, tak se vždycky zeptám, kdy zboží od objednání budu mít doma. Dneska má většina e-shopu chat a odpověď máš do 3 min.
Ps: Po doručení odstoupení od smlouvy mají navrácení peněz na určeny účet 14 dní, tedy přesně za 14 dní jim pošli před žalobní výzvu. Tedy pokud vše správně uděláš tak do 3 týdnů máš peníze doma...
Pokud budeš psát nějaké poťouchlé maily (storno apod), tak to jenom prodloužíš
Natvrdlá? Není to obchod ale zprostředkovatel. Tvoje platba šla obchodu kde jsi to pomocí zprostředkovatele koupila a část z ní je provize zprostředkovali. Svojí práci zprostředkovatel splnil, tam ti nic už nevrátí, případné storno objednávky musíš řešit tam kde jsi to koupila. Pro úplně natvrdlý není to rivalenti ale nejspíš nějakej číňan, pravidla jsou podle podmínek číňana.
Pokud bys koupila přímo, tak by to vyšlo výrazně levněji, dodací lhůta stejná = i několik měsíců.
Padl tu názor "Nepošle na dobírku = šmejd", to je nesmysl, snad nikdo z číny na dobírku neposílá, všude je platba předem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.