Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace bundy

Od: tomik® odpovědí: 6 změna:

zdravím zkušené...chtěl bych se zeptat loni na konci března jsem si koupil ve výprodeji bundu zimní značky hector northfinder ...bundu jsem začal nosit až v prosinci když udeřily mrazy... po třech dnech nošení jsem zjistil že bunda je absolutně neprodyšná až do té míry že se spotím a mám mokré triko ...i ta poslední bunda co mám doma od vietnamců je lepší než tohle ...bundu jsem reklamoval prodejci, který dostal od výrobce vyjádření že u bundy není žádným způsobem uváděna prodyšnost proto bundu nepotřebuje ani fyzicky vidět a reklamci rovnou zámítli... mám se obrítit na výrobce nebo je to marné ...poradil by mi někdo možnou cestu k úspěšné reklamaci ...diky za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x
Nemáte šanci reklamovat něco co výrobce neuvádí. Tím výrobce nemohl nic porušit a vy pŕi dalším nákupu bude lépe číst všechny informace o výrobku.

kmet
hodnocení

0x

Bohužel řešitelné jen soudně. Některé vlastnosti produktů jsou očekávatelné už z podsty onoho produktu a jeho určení. Pro příklad nemusíme chodit daleko, třeba u bot taky výrobce nemusí uvádět jak silně podrážka drží ke zbytku boty, ale očekává se, že běžným nošením se neoddělí. Třeba bude stačit jen žalobou pohrozit.

clen
hodnocení

0x

Konzultoval bych toho s nějakým soudním znalcem, On ti během 5 min. řekne, jestli máš šanci a za kolik ti napíše posudek, a jestli to má vůbec cenu

id
Máte tento postup ověřený? Dejte tazateli kontakt na soudního znalce, který radí po tel zdarma.
Jakýkoliv dotaz bez zaplacené zálohové faktury nešel uskutečnit.
zweistein

Ano.

Seznam s. znalců je tuším na justice cz

A mimochodem, s jakým znalcem na jaký obor, máte takovou zkušenost? ať to nedáváte zbytečné negativní postoje ;)

Pokud by to byl znalec na obor, kde jsou v ČR dva, a ten obor je příliš komplikovaný, tak to chápu, ale na obor nějakého zbožíznalství, kde těch znalců je kupa, tak si můžete vybrat. já mám zkušenost s oběma případy. V případech ať už na reklamaci elektro niki nebo reklamaci obuvi, mi to rovnou řekli po telefonu, v případě oboru, kde jsou zapsaní 2 znalci na celou republiku, tak jsem si taky pokecal telefonem zhruba 20 min., samozřejmě ten člověk byl trošku arogantní neustále mluvil o tom jak to bude stát 20 000 posudek a blablabla. nicméně i tak jsem se dozvěděl cenné informace mimoděk.

Ps: "neříkej že nejde, Říkej že neumíš".

Umění komunikace je ta nejvyšší, nejvyšší, a ještě jednou nejvyšší lidská dovednost, která existuje. Nebolí umění domluvit se, vyřešit problém.

asd1
Nejde o bundu s udavanou prodysnosti, takže bez šance. Navíc máme červen,což znamená že jsi v ní nejspis celou zimu v pohodě chodil a reklamoval až ted = nedodržení podmínky reklamovat bez zbytečného prodlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]