Nejste přihlášen/a.
zdravím zkušené...chtěl bych se zeptat loni na konci března jsem si koupil ve výprodeji bundu zimní značky hector northfinder ...bundu jsem začal nosit až v prosinci když udeřily mrazy... po třech dnech nošení jsem zjistil že bunda je absolutně neprodyšná až do té míry že se spotím a mám mokré triko ...i ta poslední bunda co mám doma od vietnamců je lepší než tohle ...bundu jsem reklamoval prodejci, který dostal od výrobce vyjádření že u bundy není žádným způsobem uváděna prodyšnost proto bundu nepotřebuje ani fyzicky vidět a reklamci rovnou zámítli... mám se obrítit na výrobce nebo je to marné ...poradil by mi někdo možnou cestu k úspěšné reklamaci ...diky za info
Bohužel řešitelné jen soudně. Některé vlastnosti produktů jsou očekávatelné už z podsty onoho produktu a jeho určení. Pro příklad nemusíme chodit daleko, třeba u bot taky výrobce nemusí uvádět jak silně podrážka drží ke zbytku boty, ale očekává se, že běžným nošením se neoddělí. Třeba bude stačit jen žalobou pohrozit.
Konzultoval bych toho s nějakým soudním znalcem, On ti během 5 min. řekne, jestli máš šanci a za kolik ti napíše posudek, a jestli to má vůbec cenu
Ano.
Seznam s. znalců je tuším na justice cz
A mimochodem, s jakým znalcem na jaký obor, máte takovou zkušenost? ať to nedáváte zbytečné negativní postoje
Pokud by to byl znalec na obor, kde jsou v ČR dva, a ten obor je příliš komplikovaný, tak to chápu, ale na obor nějakého zbožíznalství, kde těch znalců je kupa, tak si můžete vybrat. já mám zkušenost s oběma případy. V případech ať už na reklamaci elektro niki nebo reklamaci obuvi, mi to rovnou řekli po telefonu, v případě oboru, kde jsou zapsaní 2 znalci na celou republiku, tak jsem si taky pokecal telefonem zhruba 20 min., samozřejmě ten člověk byl trošku arogantní neustále mluvil o tom jak to bude stát 20 000 posudek a blablabla. nicméně i tak jsem se dozvěděl cenné informace mimoděk.
Ps: "neříkej že nejde, Říkej že neumíš".
Umění komunikace je ta nejvyšší, nejvyšší, a ještě jednou nejvyšší lidská dovednost, která existuje. Nebolí umění domluvit se, vyřešit problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.