Chci se zeptat zda musim revizorovi ukazovat moji obcanku pokud se me na ni zepta, s jizdenkou nemam zadny problem ale nechapu proc by po me mel chtit obcanku kdyz ani zdaleka nevypadam jako dospeli clovek :D
Někdo vypadá na 18 ve 14, jiný zase v 18 vypadá na 15. Těžko můžete chtít po průvodčím, aby odhadoval věk podle vzhledu. Nehledě k tomu, že zlevněné jízdné pro nezletilé dotuje stát a ten výslovně vyžaduje od dopravce, aby věk kontroloval. Takže naopak - pokud to nedělá, tak riskuje problém.
Pokud chcete úlevy, tak asi musíte prokázat dle přepravního řádu. Předpokládám, že podmínky jsou uvedeny v př. řádu. Může tam také být, že je průkazka platí jen s dokladem totožnosti, co já vím.
To vám jistě objasní ten, který po vás doložení chce, viz:
Pokud ukážeš neslevněnou jízdenku, nic dalšího po tobě chtít nebude. Nebo snad máš studentskou nebo dětskou jízdenku? Mimochodem, občanku mají moje děcka od dvou let, vymlouvat se nemusíš.
V přepravních podmínkách mají všechny přepravní společnosti uvedeno, že cestující je POVINEN prokázat nárok na zvýhodněné jízdné. A obvykle je více možností, jak to udělat. Pokud nechcete ukazovat občanku, pořiďte si jiný doklad. Předpokládám, že i ten dopravce je schopen jej na žádost vystavit. Ovšem tu občanku bude zcela jistě chtít i pro vystavení takového dokladu. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že...
olej
Takové potvrzení by přepravce musel vystavit i s fotografií, jak jinak by to šlo ověřit bez jiného dokladu ledaže by to byla nějaká přenosná pernamentka
Jak je dnes každý citlivý na doložení dokladu totožnosti, Ale když mu v bance řeknou a tím ho navalí, a oni si ho jdou okopírovat, tak to každý drží ústa ja ně a proto mi vždy udělají opis )
Jj, každej je citlivej, aby někde někdo náhodou neviděl jeho občanku, nedejbože rodný číslo. Ale přitom na sítích má sebe vyžvaní úplně vše, kvůli desetikoruně slevy si zařídí v každém obchodě slevovou kartu a fůru dalších věcí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.