Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel mi vyhrožuje a bije mě před dětmi

Od: michaela* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, byla jsem 8 let s mužem, poslední rok už spolu ani nemáme sexuální styk, prostě nic, ale bydlíme spolu v domě, který máme na půl na hypotéku. Máme spolu dvě děti. Já si před čtyřmi měsíci našla našla muže, který mi otevřel oči a já zjistila, že celou dobu se mnou můj bývalý manipuloval.. Bohužel jsem to nepoznala. Nynější přítel je skvělý ve všech směrech a přijde nám, jakoby jsme si byli souzeni. Samozřejmě jsem to bývalému řekla a řekla jsem mu, že se chci s dětmi odstěhovat. On nejdřív asi týden prosil, ať to nezahazuju, že on je nejlepší, že si mě vezme, že mu záleží na dětech, atd.. Jenže nyní otočil o 180 stupňů. Začal být agresivní, začal být sprostý na mě před dětmi, hází s věcmi a dokonce mě dvakrát uhodil před dětma, protože prý nedovolí abych s nimi odešla. Můj nynější přítel chce přijet a dát mu co proto, jenže mu to vymlouvám aby to nedělal, protože tenhle manipulant se kterým mám děti by to použil proti nám. Poštval proti mě všechny známé a řekl, jaká jsem já sobecká a špatná. Přitom on myslel neustále jen na sebe, ani o děti se nezajímal, to byl raději v hospodě. Řekla jsem mu, že v sobotu jedu s přítelem a dětmi - on má taky jedno dítě - na výlet. A on, že prej jestli nebudu do večera doma, že zavolá policii, že jsem mu unesla děti. Že mi prý děti nedá a poštvává je proti mě.. Bohužel nemám momentálně kam jít, přítel má malý byt, tam být s dětmi nemůžu. Urgentně pracujeme na větším bytě. Když se s dětmi seberu a odejdu, může on něco udělat do doby, než požádám soud o svěření dětí do své péče? Neustále mi vyhrožuje a zkouší se mě zastrašit. Ale já už se nedám. Vím co jsem trpěla 8 let včetně jeho nevěry. Jsem z něho psychicky vyčerpaná

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Proč mu všechno o novém chlapovi říkáte? Přece musíte počítat, že ho to rozběsní. Zejména, když plánujete, že mu odvedete pryč děti. Jestli nemám doma vyřešeno a nevím, jak co bude v novém vztahu, tak musím být opatrná. Chce to přemýšlet, zjišťovat si, co vše takový odchod obnáší a taky brát v potaz jeho práva i práva dětí. Jedině zajít pro radu na OSPOD. Právě oni budou, v případě Vašeho rozchodu, řešit styk otce s dětmi.

hodnocení

3x
Mlatit se nenechte jak začne vyvádet zavolejte 158 voni si snim poradí múžou ho i vykázat z domu

vojel
hodnocení

2x

No tak sis tady postěžovala, a chceš mu ty děti unést a nebo nechceš?

ty tady vylíčíš, jak ti řekl že máš být s dětmi v sobotu doma a jak to dopadlo tak to tady už nepíšeš... Jenže stejně nemáš kam jít...

Takhle to dopadá, když se dva lidi neumějí spolu domluvit...

---

Tak zkus aspoň tady vypsat, jak si to představuješ. Když bude požadovat střídavou péči, no tak má nárok na styk s dětmi... ty znáš milence 4 měsíce, a už seš pevně stoprocentně rozhodnuta pro rozchod? I když nemáte ani kde bydlet?

michaela*
hodnocení

Rozchod byl už někdy před rokem, my už spolu jen bydlíme kvůli dětem.. On totiž cítí, že přijde o tu pohodlnost co má a že už se o něj starat nikdo nebude. Já měla na mysli nadcházející sobotu, takže ještě neměla jak dopadnout. A i kdybych u přítele s dětmi spala, tak přece nemůže volat policii, že jsem mu unesla děti. Já chci s nimi jet pouze na výlet.

carlt
hodnocení

2x
Dovedu si představit, čím si procházíte. Přítel musí v první řadě sehnat větší bydlení, abyste se tam všichni vešli. Než to udělá (v rámci několika měsíců, musí vypovědět stávající smlouvu, to ať řeší hned, včera bylo pozdě), vy si začnete řešit svoje věci (s tím mago*em o tom vůbec nemluvte), sežeňte si informace, co všechno budete potřebovat atd. Na mobil si stáhněte nějakou aplikaci nahrávání zvuku, když je displej vypnutý a naučte se s ní pracovat. Telefon mějte u sebe, zástupce aplikace na ploše mobilu, připravenou. Všechny agresivní incidenty, vyhrožování atd. nahrávejte - tajně samozřejmě a vždy zálohujte, kdyby vám mobil rozbil. Jakmile bude mít přítel nové bydlení (může mít i dříve, než mu vyprší stará smlouva, mezitím může vymalovat, přestěhovat věci atd.) normálně se k němu přestěhujte, a až frajer něco zkusí s policií, vy vytáhnete důkazy, jak vás bije, je na vás agresivní, vyhrožuje vám a jak vás váš současný přítel zachránil. Vy ukážete, policii pravdu, tedy že máte strach o svůj život a o život vašich dětí. Policie se v tu ránu otočí na něj a začne řešit jeho. Nějaké hraní na svatouška před policií mu pak už bude k ničemu. Vaše jméno bude očištěno, přítel bude hrdina a soud nepřidělí děti do střídavé péče agresivnímu bláznovi, ještě bude rád, že nepůjde sedět.
.
Nesnáším g*ázly, kteří vztáhnou ruku na ženskou... Hodně štěstí.

hodnocení

1x
Ženy si většinou vybírají stejné typy mužů, i se k nim stejně chovají, takže tuším, že s tím vašim panem dokonalým chápajícím budete za pár let tam, kde jste dnes s bývalým. Teda bude to horší, protože děti nejsou jeho.
doplněno 12.06.23 09:01: A jak píší ostatni, ukázat vám, že vámi bývalý partner "manipuluje", umí nejlépe právě manipulátor. Je to i součástí jeho manipulace.
carlt
Pokud je to jinak dobrý člověk, tak je jedno, že je manipulátorem. Jestli jí dokázal ukázat, že je jiná možnost, než že se musí trápit s agresivním pitomc*m a jestli jí zmanipuloval, aby šla do lepšího... Více takových manipulátorů a na světě bude lépe. Je plno žen, které promrhají celý svůj život, plný nesvobody a násilí. Ne všechno zlé je skutečně zlé a ke škodě.

p23®
hodnocení

1x

Máte s přítelem 2 děti, bydlíte spolu v domě a máte na půl hypotéku. 8 let jste spolu a už se rozcházíte? Myslíte si, že za 8 let nebudete se současným přítelem na tom stejně, nebo ještě hůř? Vždyť Vám nemá ani co nabídnout. Malý byt, další jeho dítě.

Je to hrozné, ale ani se nedivím, jak současný přítel reaguje. Chce zachránit vztah s Vámi a se svými dětmi. Máte spolu 2 děti jen tak bez lásky? Také Vás bil a vyhrožoval před tím, než jste mu oznámila Vaše rozhodnutí? Možná ne. Je to nyní jeho obrana, špatná, ale je. Nevím, jak byste reagovala Vy v případě, když by Vás přítel dostal do této situace.

Proč nezapracujete na současném vztahu. Oba dva. Zkusila bych se ještě se svým přítelem nějak domluvit. Musíte oba chtít. Je to těžké pro Vás a bude to těžké i pro Vaše děti. Na vztahu je třeba pracovat a ne vše zahodit a zkoušet to opět jinde.

Držím palce. Zdravím.

zaseja

Já to tak taky vidím, tazatelka se někde potkala s tím novým, a jelikož nejspíš on je ten manipulátor, tak se jí zapálily lýtka a už se od něj nechala zmanipulovat do rozchodu a začala dělat blbosti.

A když je tak lehce ovladatelná, tak to nebude trvat ani těch 8 let a zase se zakouká jinam.

michaela*
hodnocení

Smutný je, že mě několikrát uhodil i když jsme byli spolu
asd1
Když se necháš.. Dobře ti rádi carlt - tajne výhrůžky nadávky a bití zdokumentovat, pak to použít proti němu, opatrovnicky soud svěří děti tobě a on na stridavku dosáhne tezko, spis vubec. Agresivní magor který bije zenu moc neuspěje. Ale potřebuješ důkazy, nahrávky příp. Zdokumentovani policii, záznam od lékaře atd.
Hypotéku si buď vezme na sebe nebo se dům prodá a rozdelite si prachy, o tom taky může rozhodovat soud. Jsou poradny vč. Právních rád zdarma.

hodnocení

1x

Ak vas mlati, rieste to nekompromisne cez policiu, tolko k vasej otazke.

Komentar : pocitajte s nasledkami vasho rozhodnutia. Novy partner bol doteraz len milenec, vsetko bolo super, ale presne v bode, ked s nim zacnete byvat a donesiete mu tam dve pre neho cudzie deti, zacnu problemy, hadky a bezny rodinny zivot. Jeho to moze kedykolvek prestat bavit a z toho noveho spolocneho byvania sa vrati naspat do svojho bytu a vy ostanete s 2 detmi vo vakuu, co sa byvania tyka. Hned teraz budete musiet najst nejaky sposob, ako vyriesit platenie hypoteky a komu zostane nehnutelnost. Vela zabavy zelam.

au1

já paní fandim, vím z vlastní zkušenosti jaký to je když ženská zůstane s násilníkem jen kvůli dětem. nekončí to moc dobře, takže ta poznámka o "vela zabavy" není zrovna na místě, si myslim

asd1
Lepší sama než s agresivním manipulatorem, nemá co ztratit.

carlt
hodnocení

1x
Děkuji asd1. Jak tady čtu ostatní reakce, přijde mi, že to snad ti lidé podporují. Zažil jsem to u své bývalé. Otec chlastal, vrátil se domu, zmlátil matku i dceru a šel spát. Policie s tím nebyla schopná udělat nic. Vždy hrál miliuse. Problém je, že když týraná osoba už před policií řekne pravdu, tak díky jejím emocím (strach, smutek, napětí), vypadá jako hysterka. Jakmile policie odjela, seřezal jí ještě víc a hrozil nožem, že jí příště zabije. Tohle je realita pánové a dámy... Kasu držel on, výplaty chodily na jeho účet, byly v pasti... Nakonec se to udělalo tak, že jsme je s kamarády přestěhovali do nájmu (peníze jsem půjčil na první měsíc), ona si založila svůj účet a v práci ohlásila změnu pro zasílání výplaty. Nakonec to nějakým zázrakem šlo i bez soudu, byl naštvaný, ale asi mu byly ukradené, nebo chlastal ještě víc. Těžko říct. Pak se přestěhovaly úplně pryč, daleko od něj. Její mamka má teď normálního hodného chlapa, bývalá taky, vše zalité sluncem.
Nevím, jak moc bude lepší tazatelky nový přítel, ale aktuálně je v háji, při nejhorším na tom bude stejně. Je zde vysoká pravděpodobnost, že si fakt polepší. Ať to zkusí...

asdf2
hodnocení

0x

Jste dospely clovek, tak to reste k vasi spokojenosti. Kdyz vas bije, tak vas nenapadne volat policii? Bijte ho taky, nenechte si nic libit, vemte ho klidne panvi...protoze bit vas kazdopadne nesmi, jeden uder, a dostane panvi, a volejte pritom vzdy policii. Nechte noveho pritele jednat! At "sjedna" poradek! Na vaseho puvodniho uz totiz bohuzel jine jednani nebude platit. Kdyz zacal s nasilim, tak mu to nesmite nechat jen tak projit, jakoby se nic nestalo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]