Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
skoro před třemi týdny jsem se říznul do ukazováčku, neteklo z toho zas tak moc krve, ale bylo to dost hluboko. Momentálně to vypadá, že je to srostlý, není tam už ani strup, jen jizva, jenže dneska to začalo bolet a netuším proč, včera to bylo ještě v pohodě.
Upřímně, začínám z toho trochu vyšilovat(dneska asi kvůli tomu ani neusnu) mám strach že jsem si přezíznul nějaký nerv a teď to bude bolet už navždy, protože to srostlo, nebo že mě s tím pošlou na operaci a bude to ještě horší. Věnuju se kreslení, takže z představy, že by mě ten prst bolel pokaždé, co bych vzal tužku, se my svírá žaludek.
Myslíte si že sse to ješte hojí nebo je to už napořád?
Tak nějak to velmi často bývá u řezných ran. Ve svalovině je spousta nervů a cévek. Už nikdy se zhojením nenapojí naprosto dokonale. Vždycky je to cítit. Klidně po létech, třeba před bouřkou. Musím ti říci, že není třeba panikařit. To všechno ovládá mozek a ten se naučí pracovat s tím, co na těle není dokonalé. Umí obejít, nahradit to špatné místo. Buď v klidu, nepanikař a to místo, jizvu masíruj, krouživými pohyby. Vůbec ho nešetři. Tak se prokrví a bude se bránit tím, že začne fungovat. Po operacích, tedy po zhojeném řezu je to třeba, aby se to místo dostalo do kondice.
Říznul jsem se do palce. Nožem od Victorinox, ostrým "jak břitva". Bylo mi nějakých 12-13. Ten palec jsem "nutně potřeboval"a tím pádem zatěžoval. Při větší zátěži se bolest ozývala ještě někdy v 18-ti letech a já tak, ač ortodoxní pravák, jsem se musel naučit využívat levou ruku.
Říznul jsem se o skalpel, ránu jsem vydenzinfikoval a ovázal, takže byla čistá. S prstem můžu normálně hýbat a jak říkám, v tom místě je jen jizva, není to ani nateklé.
Jinak děkuju za odpovědi, i když mě některé trochu víc znepokojili(na druhou stranu, co jiného jsem čekal) jen mám prostě strach...za poslední týden vůbec nic a pak nejdenou taková hnusná ostrá bolest až mi to hrklo do očí slzy, sice to ustoupilo a tolik to už nebolí, ale nechci aby se to vrátilo a stalo znovu.
Zkusím si to mazat tou mastí a snad to pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.