Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod v podepsané smlouvě

Od: alan odpovědí: 23 změna:
Dobrý den rád bych se zeptal na jednu věc. Od prvního sem nastoupil do nové práce(první zaměstnání po škole). Měl jsem nastoupit na pozici skladník. Dostal jsem smlouvu dvě A4 kde na první straně byla pozice skladník. Vše sem si pořádně pročetl i mzdový výměr a podepsal. Celkem dvě vyhotovení tedy.
A teď přišlo to co mě zarazilo slečna s personálního mi smlouvy vzala a, že je musí odvést podepsat ředitelce pobočky na centrálu.
Včera přišla obálka poštou moje smlouva. Říkám dobrý otevřu kouknu a v kolonce pracovní zařazení na první straně nebyl skladník, ale skladnik- řidič zavovozu. Dále tam byl dodatek, že zaměstnavatel mě může bez mého souhlasu přemístit na jiné pobočky v rámci ČR. A ani nesouhlasí doba platnosti smlouvy. Předtím sem měl na rok včetně zkušební doby a teď je tam na půl roku včetně zkušební doby.
Toto si přece nemůžou dovolit ne?
Bohužel nemám důkaz jelikož podpis je až na druhé A4.
Takže právně se asi nikam nedostanu a jediná šance když se mi to nelíbi je dát výpověď že.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

10x

Výpověď dát nemusíš, jen okamžitě písemně ukončíš prac.poměr ve zkušební době.

sef
hodnocení

10x

Nevím, co je za problém odepsat, že poslaná smlouva se liší od té, kterou jste podepsal a proto je neplatná. Ende, šlus. Buď se omluví a napraví nebo v té práci skončíte.

hodnocení

4x

Rady jste tu dostal, jak se zařídíte, je jen na Vás...

Ale pokud si tohle dovolí u smlouvy, tak co od takové firmy vůbec můžete čekat dál? Být stále ve střehu?*stop*

Každopádně každá zkušenost se počítá a příště už budete vědět, co a jak.

smode2
hodnocení

3x

Zaměstnavatel si může dovolit vše, co zaměstnanec snese. Papír je symbolická a často neplatná berlička pro neznalé. Osobně by se mi po uvedené události takříkajíc rozsvítila červená kontrolka. Pokud dokonce ještě před začátkem práce musíte řešit tento jednoznačný podvod, nebude to další dny lepší. I kdyby se vám tohle podařilo vyřešit, budete čelit v budoucnosti dalším a dalším podvodům. Čím dříve budete pryč, tím lépe.

p23®
hodnocení

2x

Dobrý den.

Vzala bych si zaslanou smlouvu a zašla na osobní oddělení. Nebo bych reagovala písemně doporučeným dopisem. Pokud jste si dojednal, že budete pracovat jen jako skladník a nechcete řídit, tak na tom trvejte. Nechte si vysvětlit, proč došlo k této změně. Pokud Vám nevyjdou vstříc a nebudete spokojen, tak ukončete pracovní poměr. Jste ve zkušební době. Práci jako skladník si můžete najít jinde. Sepsaná smlouva slečnou asi nebyla v pořádku, proto ji ředitelka doplnila.

Co je psáno, to je dáno.

Nedejte se. Zdravím.

nikk
hodnocení

1x

jjA jakou skolu jsi delal, ze je z tebe skladnik? A jaky bys mel dukaz i kdyby byl podpis na obouch stranach?

Koukam ze dnes se lidem nechce makat, ridit :) Ty nemas ridicak?

Pro priste se nauc, ze to co mas v kapse neni jen na tik tok, ale i na foceni, kdyz uz neumis slecne rici: prosim okopirujte mi ten papir tamhle na kopirce.

A take se nauc, ze prazdne kolonky se proskrtnou. Notari tam i na pocitaci tisknou =================== az do konce radku, procpak asi? :)

Jestli chces ukoncit pomer, rekl bych to nejdrive pani sefove: bud mi pridate o xxx korun, kdyz jste pozmenila podepsanou listinu, OK, ale chcete po me vice povinnosti anebo zitra koncim. Ale oni to nezvysi dokud si te nevyzkousi. Kdyz prvni dva dny zamakas tak ti treba daji dvojnasobek, jak tady rika s/mode2 co ja vim :))

alan
hodnocení

A vy jste jeden z těch nejchytřejších lidi na světě dle Vašeho popisu.
Proč Vás zajímá jakou mám školu? Kde jste vzal, že se mi nechce makat?
Takže pro pořádek jsem vyučen v oboru automechanik. Dále kdyby se mi nechtělo makat mohu v klidu zůstat na pracáku například.
Skladníka jsem šel dělat jelikož sem kolikrát měl brigádu v různých skladech a bavilo mě to. Kdybych chtěl dělat závozníka jdu se přihlásit na poštu či jinou přepravní společnost.
Žádné kolonky k proskrtnuti tam nebyly místo rady jen arogance Vy internetový hrdino. Slušně sem se tu zeptal a pokud máte problém slušně odpovědět tak už raději nepište. Dekujit
asd1
Vždyť ti radi dobre voe. To vyreklamuj ať to opraví,nebo vyjednej love za svindlovani a víc práce.Páku máš jednoduchou ukoncis pomer(prokazatelne) ve zkušební době a pošleš je do prdele. Můžeš se chvíli bavit poflakovanim za jejich prachy a dělat jen tolik abys dodržel podmínky smlouvy, to pak ukonci oni, mzdu vymuzes snadno včetně úroků.

Třeba nechce řídit... Kdo chce, tak ať řídí! Kdo nechce, tak ať neřídí! Tak nevím proč někdo někoho soudí za to, že nechce řídit? Jinak skladník je v poslední době celkem i preferovaná profese a mnohdy ne špatně placená!

smode2

Překvapivé jak někdo dokáže nesmyslně argumentovat, snažit se hrát na city a cíleně nevidět jasný rozpor ani v: -"Ahoj, nastupuji dnes jako nový skladník. Kde máte sklad?" - "Paráda, už na tebe čekáme. Tam máš auto a jeď!" *alene*

hodnocení

1x

@alan - Toto si přece nemůžou dovolit ne? Bohužel nemám důkaz jelikož podpis je až na druhé A4.
Jak vidíte, můžou - už si dovolili. Vy si zas klidně můžete dovolit odejít ve zkušební době. Udělejte to co nejdřív; od firmy, která jedná tímhle způsobem, se můžete dočkat i jiných "překvapení".

A jedna praktická rada do života - jakékoli "lejstro" se podepisuje nebo aspoň parafuje na každé stránce, tj. každý list z obou stran.

Ani notáři neparafují každou stranu, místo toho přelepují sponku šešívačky papírovou páskou a přes to dají razítko aby bylo poznat pokud by to někdo rozebral.

Zaměstnanec podepisující smlouvu pravděpodobně papírovou pásku a razítko v kapse nenosí. Podobně např. u kupní smlouvya, předávacího protokolu k bytu atd. Pak je parafa nejjednodušší řešení (slabší povahy ještě proškrtávají prázdné stránky *smich*).

hodnocení

0x

V pondělí ráno zavolej ředitelce a žádej vysvětlení. Osobním jednáním se nejspíš vše vyřeší. Kdyby ovšem ani při osobním jednání nikdo nechtěl záměnu první strany smlouvy přiznat, tak okamžitě podej výpověď.
Co je to za školu, ze které absolvent nastupuje jako skladník? Jestli byla placená, tak žádej vrácení školného.

jaj*
A to je práce která se nesmí dělat? Jako že je trapné dělat skladníka? Tak doufám že žijete tak aby jste tyhle lidi nepotřeboval. Skladník třeba převáží minerálky který každý pije, v jiné firmě skladník pracuje s jinými věcmi který skoro každý používá.

Bohužel se to smí dělat. Pro práci skladníka není potřeba středoškolské vzdělání. Proto se ptám na školu. Stát vynakládá nemalé prostředky na provoz škol, jejichž absolventi nenaleznou uplatnění v oboru nebo v nich nezískají dostatečné znalosti pro praxi a to je špatně.

jano123
hodnocení

0x

Ja by som žiadal, zmluvu "originál", s mojim podpisom.

Na tej "druhej, zmenenej" može byť max. oskenovaný, alebo falšovaný

podpis. Ak by to zahrávali do autu, alebo nereagovali, okamžite s nimi

ukončite pomer. Ak by Ste ostali, mali by Vás aj spracovaného a mohli

by aj s Vami "zametať". Ste čerstvý absolent, robotu si ľahko nájdete,

aj keď začiatky bývajú ťažké, a zvyčajne za minimálnu mzdu...*palec2*

nikk

On je to auto mechanik, patrně nám chtěl původně sdělit, že obdržel smlouvu jednostranně vytištěnou na dvou listech formátu A4. V takovém případě on si myslí, že mu ten první list č.1 vyměnili. jak jsem pochopil až na podruhé přečtení s reakcí tazatele, který zřejmě se moc předřít nechce, a na uřadu práce je mu dobře.

Kdybych byl na jeho místě, tak bych dělal, jakože nic :) protože bych se vlastně sám před sebou styděl, co jsem to za blba, jak mne napálili. A vlastně bych makal jak bych nejlíp dovedl a při prodloužení smlouvy bych si to s nimi vyjasnil :) tedy za předpokladu, že nemám žádný lepší džob aktuálně.

hodnocení

0x
achceš jezdit?

nikk
hodnocení

0x

Takže momentálně jsi na pracáku.

Zajímalo by mě, s tvými vyjadřovacími schopnostmi a sebevědomím, na kolik % jsi si jistý, co v těch listinách (šlo o 2 jednostranné listy v jednom paré?) vlastně bylo uvedeno?

Ty seš skoro jak ten tazatel včera, co zaplatil 5000 za vyšetření kočky a až doma začal doma špekulovat, jak by to mohl napadnout.

Chceš říci, že jsi dostal 2 jednostranné listy smlouvy, kde první list ti byl vyměněn? Inu tvoje hloupost, že nemáš kopii.

Máš možnost to řešit, nebo ukončit práci nebo to neřešit. Beztak to byla nekvalifikovaná práce, na dobu určitou a zvykej si, že jsi na trhu práce na té nejniźší pozici co existuje, takže jsi dostal od života brzo a levně lekci a za to bys měl bejt vděčnej. Každej TOP úspěšnej ti řekne, že jedině FAILY tě posunou v životě dál.

@nikk Nebuďte na tazatele tak příkrý. Je to jeho první zaměstnání a každý z nás po škole nastupoval bez zkušeností. Já tedy ještě "za soudruhů", ale i tam bylo nějaké šméčko s pracovní smlouvou, a ne jednou. A bránit jsem se neuměla. Navíc mi baba na osobním špatně spočítala dovolenou, na to už jsem si přišla sama, to byl xicht, když jsem za ní šla. Tím vším člověk musí projít, aby poznal fintičku.

hodnocení

0x
Evidentně s vámi vyje.ali. Smlouva přece měla být už předem podepsaná od ředitele. Takže když se vás budou chtít zbavit čistě bez odstupného, budou vás stěhovat v rámci ČR až to zabalíte sám. Novou původní smlouvu vám už nejspíš nedají, každopádně nenechte se, pořád můžete odejít hned, nicméně se bude krátit podpora, pokud nebyla celá vyčerpaná.
vojel

Jak nedejte se, ten člověk podepsal smlouvu a má to nějaké tvrzení, které nemůže doložit, když teď zpochybní smlouvu, no tak jak to bude vypadat? Doufám že na pracáku by se vám na to zeptali, co měl za problém s řízením? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]