Nejste přihlášen/a.
Zaměstnavatel si může dovolit vše, co zaměstnanec snese. Papír je symbolická a často neplatná berlička pro neznalé. Osobně by se mi po uvedené události takříkajíc rozsvítila červená kontrolka. Pokud dokonce ještě před začátkem práce musíte řešit tento jednoznačný podvod, nebude to další dny lepší. I kdyby se vám tohle podařilo vyřešit, budete čelit v budoucnosti dalším a dalším podvodům. Čím dříve budete pryč, tím lépe.
Dobrý den.
Vzala bych si zaslanou smlouvu a zašla na osobní oddělení. Nebo bych reagovala písemně doporučeným dopisem. Pokud jste si dojednal, že budete pracovat jen jako skladník a nechcete řídit, tak na tom trvejte. Nechte si vysvětlit, proč došlo k této změně. Pokud Vám nevyjdou vstříc a nebudete spokojen, tak ukončete pracovní poměr. Jste ve zkušební době. Práci jako skladník si můžete najít jinde. Sepsaná smlouva slečnou asi nebyla v pořádku, proto ji ředitelka doplnila.
Co je psáno, to je dáno.
Nedejte se. Zdravím.
jjA jakou skolu jsi delal, ze je z tebe skladnik? A jaky bys mel dukaz i kdyby byl podpis na obouch stranach?
Koukam ze dnes se lidem nechce makat, ridit Ty nemas ridicak?
Pro priste se nauc, ze to co mas v kapse neni jen na tik tok, ale i na foceni, kdyz uz neumis slecne rici: prosim okopirujte mi ten papir tamhle na kopirce.
A take se nauc, ze prazdne kolonky se proskrtnou. Notari tam i na pocitaci tisknou =================== az do konce radku, procpak asi?
Jestli chces ukoncit pomer, rekl bych to nejdrive pani sefove: bud mi pridate o xxx korun, kdyz jste pozmenila podepsanou listinu, OK, ale chcete po me vice povinnosti anebo zitra koncim. Ale oni to nezvysi dokud si te nevyzkousi. Kdyz prvni dva dny zamakas tak ti treba daji dvojnasobek, jak tady rika s/mode2 co ja vim )
Třeba nechce řídit... Kdo chce, tak ať řídí! Kdo nechce, tak ať neřídí! Tak nevím proč někdo někoho soudí za to, že nechce řídit? Jinak skladník je v poslední době celkem i preferovaná profese a mnohdy ne špatně placená!
@alan - Toto si přece nemůžou dovolit ne? Bohužel nemám důkaz jelikož podpis je až na druhé A4.
Jak vidíte, můžou - už si dovolili. Vy si zas klidně můžete dovolit odejít ve zkušební době. Udělejte to co nejdřív; od firmy, která jedná tímhle způsobem, se můžete dočkat i jiných "překvapení".
A jedna praktická rada do života - jakékoli "lejstro" se podepisuje nebo aspoň parafuje na každé stránce, tj. každý list z obou stran.
Ani notáři neparafují každou stranu, místo toho přelepují sponku šešívačky papírovou páskou a přes to dají razítko aby bylo poznat pokud by to někdo rozebral.
V pondělí ráno zavolej ředitelce a žádej vysvětlení. Osobním jednáním se nejspíš vše vyřeší. Kdyby ovšem ani při osobním jednání nikdo nechtěl záměnu první strany smlouvy přiznat, tak okamžitě podej výpověď.
Co je to za školu, ze které absolvent nastupuje jako skladník? Jestli byla placená, tak žádej vrácení školného.
Ja by som žiadal, zmluvu "originál", s mojim podpisom.
Na tej "druhej, zmenenej" može byť max. oskenovaný, alebo falšovaný
podpis. Ak by to zahrávali do autu, alebo nereagovali, okamžite s nimi
ukončite pomer. Ak by Ste ostali, mali by Vás aj spracovaného a mohli
by aj s Vami "zametať". Ste čerstvý absolent, robotu si ľahko nájdete,
aj keď začiatky bývajú ťažké, a zvyčajne za minimálnu mzdu...
On je to auto mechanik, patrně nám chtěl původně sdělit, že obdržel smlouvu jednostranně vytištěnou na dvou listech formátu A4. V takovém případě on si myslí, že mu ten první list č.1 vyměnili. jak jsem pochopil až na podruhé přečtení s reakcí tazatele, který zřejmě se moc předřít nechce, a na uřadu práce je mu dobře.
Kdybych byl na jeho místě, tak bych dělal, jakože nic protože bych se vlastně sám před sebou styděl, co jsem to za blba, jak mne napálili. A vlastně bych makal jak bych nejlíp dovedl a při prodloužení smlouvy bych si to s nimi vyjasnil
tedy za předpokladu, že nemám žádný lepší džob aktuálně.
Takže momentálně jsi na pracáku.
Zajímalo by mě, s tvými vyjadřovacími schopnostmi a sebevědomím, na kolik % jsi si jistý, co v těch listinách (šlo o 2 jednostranné listy v jednom paré?) vlastně bylo uvedeno?
Ty seš skoro jak ten tazatel včera, co zaplatil 5000 za vyšetření kočky a až doma začal doma špekulovat, jak by to mohl napadnout.
Chceš říci, že jsi dostal 2 jednostranné listy smlouvy, kde první list ti byl vyměněn? Inu tvoje hloupost, že nemáš kopii.
Máš možnost to řešit, nebo ukončit práci nebo to neřešit. Beztak to byla nekvalifikovaná práce, na dobu určitou a zvykej si, že jsi na trhu práce na té nejniźší pozici co existuje, takže jsi dostal od života brzo a levně lekci a za to bys měl bejt vděčnej. Každej TOP úspěšnej ti řekne, že jedině FAILY tě posunou v životě dál.
@nikk Nebuďte na tazatele tak příkrý. Je to jeho první zaměstnání a každý z nás po škole nastupoval bez zkušeností. Já tedy ještě "za soudruhů", ale i tam bylo nějaké šméčko s pracovní smlouvou, a ne jednou. A bránit jsem se neuměla. Navíc mi baba na osobním špatně spočítala dovolenou, na to už jsem si přišla sama, to byl xicht, když jsem za ní šla. Tím vším člověk musí projít, aby poznal fintičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.