Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika a kojení

Od: stanous* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

včera jsem dostala od obvodní lékařky antibiotika-penicilin na anginu. Trápí mě, že mám doma miminko 2,5 měsíce a stále kojím. Sice částečně, protože měl mého mléka málo, tak dokrmuji asi 10 dní Nutrilonem. Sama jsem silná alergička a myslím si, že nej ochranu má maličký právě z mat. mléka. Může se stát, že o mléko v souvislosti s léky přijdu úplně? Dá se jeho tvorba něčím podpořit? Mohou malému antibiotika nějak uškodit?

Moc díky za každou odpověď, či zkušenost.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Pro udržení mléka, odsávačku a odsávat, aby se mléko tvořilo a hodně pít. Mateřské mléko, je pro miminko důležité. Kojte, jak jen to nejdéle půjde. PT /stařenka/

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, určitě Vaše obvodní lékařka ví, že kojíte, ne? Tak by Vám antibiotika nepředepisovala. Nemusíte mít strach, dítěti by to ublížit nemělo. Spíše Vám, kdybyste přechodila angínu. Ale,když už nyní máte mléka málo a už dokrmujete, no nevím. To asi časem toho mateřského mléka bude méně a méně. Jelikož mléko se tváři právě, když kojíte. Je to taková stimulace pro tvorbu toho mléka. Kdysi snad kojící ženy pijávávaly meltu, to je žitná káva. No káva, neobsahuje to kofein. Já jsem prožila něco podobného, také kojila, také antibiotika a gynekolog mi říkal, že právě kojit přestat nesmím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]