Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy ve vztahu

Od: jonas2 odpovědí: 16 změna:
Zdravím mám problem ve vztahu, se svou přítelkyní jsem 5 let, bydleli jsme spolu v nájmu a vše bylo fajn, poté jsme se přestěhovali do svého domu a začali problémy. Její rodiče nám hodně finančně pomohli a moji rodiči ne, jelikož na to prostě nemají a mají svých starostí dost, přijde mi že moje přítelkyně moje rodiče nemá ráda a proto se ani moc nestykame. To zase její rodiče jsou u nás každou chvíli a mají tendenci nám neustále se vším pomáhat, ptají se nás co budeme dělat o víkendu a tak nějak nám plánují život, možná je to jenom můj pocit.. s přítelkyní jsem o tom již několikrát mluvil, že už mi to vadí, ale prostě mi je vytýkáno že když jsme potřebovali jakkoliv pomoci, tak byli dobří. Já vám už ani nevím, pracuji jako hasič a mám k tomu druhou práci na střechách abych vydělal slušné peníze, které všechny vrazim do domu a tak nějak mi přijde že přítelkyně spíš dá na rady rodičů než na mě, hodně se v poslední době hádáme i skrz maličkosti. Zajímalo by mě jak byste to vyřešili, nebo jestli jste nezažívali něco podobného jako já. Kdybych věděl jak to bude fungovat nikdy bych do domu nešel.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Pět let spolu a žádná svatba, žádné děti? Dej jí přečíst, co jsi sem napsal. Že už si nevíš rady.

liska5

Nechci malovat na zeď..., ale máte to nějak právně ošetřené, kdybyste se případně nakonec rozešli? Myslím, kdo kolik do stavby investoval peněz i pracovních hodin.

hodnocení

3x

Koho by bavilo být ve vztahu až ten třetí. Nikoho..

Akorát nechápu proč tohle všechno když nejste manželé, a to už 5 let spolu..zvláštní

Nemyslím si, že když nejsou svoji, tak je to divné. Je to jen formalita, u mě se taky kromě SJM a daní nic nezměnilo :) Ajo, jeste příjmení :D

hodnocení

3x

Zdravím. S přítelkyní o tom komunikujete, nikam to nevede, jen se více hádáte. Tak co kdybyste si promluvil narovinu s jejími rodiči? Ujistil je, že si jejich pomoci vážíte, ale chcete žít svůj vlastní život. Bez kontrol a tak častých návštěv. Pokud jsou rozumní, návštěvy omezí a pochopí, že už nejste malé děti kterým je třeba organizovat život..

watch
hodnocení

1x

Jak to myslíš tendenci se vším pomáhat? Ty potřebuješ s něčím pomoci? Tak dej fotrovi opravit auto, sekačku ať ti poseče zahradu, že musíš jít do druhé práce, prostě když chce někdo pomáhat, tak toho využij! Blbý kdo se nabízí blbější kdo nebere :)

A že se hádáte s ženskou? No tak záleží o čem přesně. Ať ženská začne mlít no tak jí nech vyměnit líto a pak jí řekni ano miláčku. A kašli na to :)

Nejhorší co je, hádat se s ženskou, navíc když o nic nejde :/) nechápu, jak můžeš mít čas se hádat ženskou, když máš dvě práce!? Prostě si najdi druhou práci takovou, že když tě ženská začne srát, tak odejdeš, a budeš si dělat svoje. Bohužel to není tak efektivní, protože ta ženská ví, že stejně musíš přijít, no ale lepší než se s ní dohadovat :) Ono se to snadno řekne, ale hůř udělá, já vím, ale dá se to natrénovat.

zoja
hodnocení

1x
Vím o někom, kdo se přesně kvůli tomuto problému rozvedl. Nešlo to, žádná svoboda, jen plnění rozkazů rodičů, kteří finančně přispívali.Je to i o přístupu vaší partnerky.Chtelo by to více se osamostatnit.Ale jednoduché to mít nebudete.

hodnocení

0x

@jonas2 - její rodiče jsou u nás každou chvíli a mají tendenci nám neustále se vším pomáhat, ptají se nás co budeme dělat o víkendu a tak nějak nám plánují život
Sám píšete, že vám "hodně finančně pomohli" - takže buď se domnívají, že "když si to zaplatili", můžou rozhodovat, nebo vás pořád považují za děti, na které je třeba dohlížet, protože "mamka s taťkou to vědí líp".

s přítelkyní jsem o tom již několikrát mluvil, že už mi to vadí, ale prostě mi je vytýkáno...
Jestli přítelkyně nebere ohled na to, jak se cítíte, je něco špatně. (Není ona jedináček? :)) Pokud to dokážete, tak se jejím rodičům vyhýbejte (pozdravit, vypít kafe a jít si po svém), na jejich "plánování" stereotypně opakujte, že nemáte zájem - a kdykoli se s přítelkyní začnete hádat, okamžitě to utněte, odejděte z místnosti a víc se k tématu nevracejte. A mimochodem - slečna vám nemá co vytýkat, nejste v podřízeném postavení.

Možná bych uvážila, zda je nutné honit se ve dvou zaměstnáních jen kvůli domu - nesnažíte se tak trochu dokázat si, že to zvládnete uplatit sám?

hodnocení

0x

Pro úplnost by bylo dobé vědět kdo přjal finanční dar a jaký je poměr vlastnictví zapsaný v KN. Orientačně lze odhadovat, že vztah mohl být v pořádku do té doby, dokud jste byli materiálně rovni v nájmu a pošpatnil se poté, co jste přijali jednostrannou výpomoc. Po pěti letech mohl být vztah přechozený. Možná, že byste dopadli lépe, kdybyste se po krátkém vyzkoušení společné domácnosti vzali, měli dítě a pak společně a rovnocenně budovali vlastní bydlení. Pozdě bycha honit. Takhle jste právně cizí lidé v přechozeném a nerovném vztahu. Chlap, který má být vděčný věčně nakvartýrované skorotchýni, není dobrá pozice. Dalo se to předvídat.

watch2
hodnocení

0x

@jonas2 A všechny chlapy mladšího věku, věnujte 2 minuty:

pokud byste tohle udělali, tak se nikdy nedostanete do situace jako @jonas2

kdyby tohle chlapi věděli, no tak by nebyly v prde.. :

tinyurl.com/... 2 minuty co ušetří 30 let vašeho života, stačí vědět včas

hodnocení

0x
Děti nemáte, vy máte dvě zaměstnání, takže doma moc nejste, a když už, tak hádky.. Já to vidím spíš blbě. Vlastně už se čeká jen na to, až partnerka na někoho narazí, pokud už se tak nestalo. :-/

p23®
hodnocení

0x

Zdravím.

Je to těžké. Byli jste spokojeni v nájmu. Nyní jste spolu již pět let a co dál?

Proč vztah nepokračuje dětmi - rodina. Pokud Vás rodiče finančně podporují, pak chtějí i rozhodovat. Určitě bych si s přítelkyní promluvila o všem, co tady píšete a pokud bude rozumná, vyjde Vám vstříc už tím, že omezíte pomoc rodičů a jejich časté návštěvy a začnete žit svůj vlastní život.

Nevím, zda přítelkyně není jedináček, chápala bych, někdy se nedokáží odloučit od své rodiny a vše neustále řeší se svou původní rodinou a ne se svým přítelem popř. manželem.

Návštěvy obou rodičů by měli být vyvážené. Ne preferovat svoje a Vaše opomíjet.

Píšete, že máte dvě zaměstnání. Peníze nejsou vše. Promluvila bych si s přítelkyní, jak si představuje další život s Vámi, zda chce miminko, nebo jen Váš výdělek a práci na domě. .

Pokud se nějak domluvíte, řešila bych to sňatkem a miminkem. Pokud by domluva neměla řešení, tak rozchod. Přece se nebude trápit něčím, co nemá perspektivu. Aby jste něco nebudoval pro cizího.

Držím palce. Ať se daří.

A to akoze "domluva" a hned k oltaru..ake naivne.On pocituje krizu dlhodobo.

p23®

jinx - Napřed oltář a pak soužití. Jak naivní - nesezdaní, soužití, dům. Pokud jsou problémy již dlouhodobé, je potřeba je řešit například v předmanželské poradně, pokud nějak pomůžou. Nevím. Můj názor je, osobní domluva a řešit. Jedna dobrá věc je, že zatím nemají děti, které by tím trpěly.

Zdravím.

hodnocení

0x

No tazatel sa nezapaja do diskusie,vidim to radcovia uplne naprd. Diskutujeme a davame mu tu rady zbytocne,nie je spatna vazba.Ale predsa prispejem aj ja nazorom. Staraju sa teraz a starat sa budu aj potom obzvlast ked by do vztahu prislo na decko. To uz by pre partnerku nebol ucel ale skor prostriedok...Inak nechapem hned prvu odpoved od "liska 5"..to jakoze kriza vo vztahu sa riesi dietatom? uzasne...To je asi to posledne co by som mu radil, perspektiva nanic.

hodnocení

0x
Já bych si srovnala v hlavě, co vlastně chci, co mi vadí. Tedy jaké názory a nápady rodičů partnerky mne táhnou směrem, kde já být nechci a nemůžu. To občas chce mít u sebe papír a nějaké myšlenky si napsat. Když z té mozaiky myšlenek utvoříte jasný, srozumitelný obraz, lze to někomu říct a dovést ho k tomu, aby rozuměl. Nejdříve je ale potřeba dovést k tomu sebe. Taky sebe dovést ke klidu, k tendenci zůstat v klidu za každé situace, nezačít se při komunikaci bránit.
Klidná komunikace a schopnost lidi uklidnit se vám bude hodit i v práci. Je to ale i schopnost, nenechat se ovlivnit emocemi druhého člověka. Pokud budete vědět, co důležitého potřebujete říct, asi bych já osobně mluvila k člověku, kterého přímo potřebuji oslovit. Teda k tomu, kdo navrhuje, jak se zorganizuje čas a práce. Ale pozor, pokud nejste doma, je čas jen jejich. A vy můžete být rád, že práce nečekala na vás. Je to jako ocenění, že vy sháníte peníze a oni chrání to, co budujete. Nemohou po vás chtít úplně všechno, zahradu i dům, tedy zednické práce, a peníze na to. To byste nestihl. Případně můžete určit čas plánovacích rodinných porad a tam říkat i prosadit svůj názor. Ale příliš důrazné určování času a práce od vás, který tam vlastně většinu času nebudete, může probudit nepřátelství vaší partnerky. Protože takového vás neznala a ani nechtěla. Ono při pracech na domě už není takové volno na výlety a zábavu, i peníze pak jdou jinam, než na dovolené u moře, hlavně ze začátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]