Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá platba

Od: adam97® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem, který teď neumím vyřešit. V přehledu plateb mi figuruje mě neznámá platba, která mi odchází jednou až dvakrát měsíčně. V popisu je Název obchodního místa GOOGLE *Google Play Ap, adresa g.co/HelpPay#, Irsko. Nemůžu si tyto informace spojit s ničím, co jsem kde zadával. Mohli byste poradit, na koho se obrátit, abych mohl tyto platby zrušit?

Doplnění: jsou to menší částky, pokaždé jiná, od 40 do 200 Kč.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Stahujete placené aplikace z Google Play, takže platby za "nějaké"stažené placené appky. Zadal jste číslo karty... platil někdy za "něco"... Stačí zrušit na jejich účtu svou platební kartu...
doplněno 08.06.23 21:11:

Jak odstranit platební metodu z účtu Google Play

Otevřete aplikaci Google Play .
Vpravo nahoře klepněte na ikonu profilu.
Klepněte na Platby a předplatné Platební metody ikonu možností Nastavení plateb.
Pokud k tomu budete vyzváni, přihlaste se do služby Google Pay.
Pod požadovanou platební metodou klepněte na Odstranit.

Více

hodnocení

3x

je to platba za uložiště

Ta by snad byla 1x za měsíc a vždy stejná částka, ne?

to jsem přehledl pravda

hodnocení

0x
Anebo zakázat internetové platby na kartě.

watch
hodnocení

0x

Google nemám telefon, ale oni tam nemají možnost zobrazit předplatné nebo vyúčtování Anebo zrušit všechny předplatné?
:)

Apple tohle určitě má...

hodnocení

Mám předplacené dvě aplikace, o které bych nerad přišel, proto nechci blokovat placení v Google Play. Ovšem nevím, za co jsou tyto platby, nemám v Předplatném žádné jiné informace kromě těch 2 aplikací. Je tedy možné, že by to byly platby za úložiště podle rádce kasper. Co by s tím šlo dělat?

A vy máte nějaké úložiště a nevíte o něm? A co máte v odkazu Rozpočet a historie? Případně pohled zde

Zjistěte si přesný název, za co platba je...

z odkazu

Jak zjistit, zda platby pocházejí z Google Play

Ve výpisu transakcí zkontrolujte, jak je poplatek zapsán. Všechny nákupy na Google Play se ve výpisech zobrazují následovně:

GOOGLE*Název vývojáře aplikace (v případě aplikací pro Android)
GOOGLE*Název aplikace (v případě aplikací pro Android)
GOOGLE*Typ obsahu (např. GOOGLE*Books v případě knih)

Pokud dotyčný poplatek nemá ani jeden z uvedených formátů, znamená to, že nepochází z Google Play. O další informace požádejte poskytovatele platebních služeb (např. banku nebo vydavatele platební karty).

hodnocení

Tak podle textu za GOOGLE by to měla být aplikace, ale bohužel nevím, jaká. Pokud by pomohlo nahlásit neoprávněnou transakci, tak bych vyplnil ten formulář. Nejsem si ale jistý.

hodnocení

Tak jsem to vyřešil. jednalo se o platby za aplikace, které jsem už delší dobu nepoužíval, a zapomněl jsem, že za ně platím. Ve výpisu na Google Play to bylo zapsané, nenapadlo mě se tam podívat a zkontrolovat to. Děkuju všem za snahu mi popmoct, nakonec to nebyl žádný velký problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]