Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepochopení u druhé strany

Od: jindrichmatous odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, všechny vás tu zdravím a potřeboval bych radu jelikož jsem opravdu zmatený…
Měl jsem přítelkyni, se kterou jsme byli nejdříve kamarádi kteří u sebe dokonce i spali ale nic jsme spolu neměli, pak to jednou přišlo a byl z toho Krásný dvouroční vztah, kdy jsme spolu i bydleli…jenže po čase sem se přestal líbit jejich rodičům a ona jim musela lhát a tajit že se semnou dále stýká..jednoho dne přišel zlom..hádka a z její strany blok na všech sítích..zničilo mě to..nedokázal jsem normálně fungovat a myslel jen na ní.. a z ničeho nic se mi po 2 měsících ozvala a od té doby jsme spolu byli v kontaktu každý den..neustále jsme si volali a dokonce se začli i navštěvovat..po nějaké době přišla i vášeň a znovu jsme se spolu začli tahat…hádky mezi námi neprobíhali chodili jsme na procházky..na jídla i jsme u sebe navzájem spali…jenže vždy po styku jsme si řekli že z toho nebudem dělat vědu a i když u mě city zůstali netlačil jsem na pilu a doufal že se k sobě zase časem vrátíme..jenže se stalo něco čemu nemohu uvěřit…po vzájemném styku odjela domů..ten den si semnou ještě psala ale pak z ničeho nic přestala komunikovat..když jsem ji tedy po 3 dnech zavolal jestli je vše v pohodě řekla mi že ano…jenže po asi dalších dvou dnech si přidala na sítě svůj nový objev(její kamarád odmalička) a následně mi zavolala a oznámila mi že má jiného…do telefonu se mi omlouvala a pořád opakovala jestli jsem v pohodě..chápu že jsme spolu nebyli ve vztahu ale opravdu jsem znovu ucítil to pouto a když po tomhle 3 měsíčním znovuscházení dokázala po 2 dnech co semnou měla styk začít s někym jiným opravdu nevim co jsem udělal špatně. Díky za každou radu s bývalou jsem jinak stále v kontaktu včera jsme spolu hovořili něco přes hodinu…Jindřich

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hj
hodnocení

5x

Kolik ti je?

Hledej si jinou, tvoje chyba je, ze ji delas kamarada a terapeuta :) Nejspis doslo k tomu, ze ona poznala, ze jsi na ni zavisly a tim padem tvoje atraktivita u ni klesla :)

jindrichmatous
07.06.23 15:54
hodnocení

24
jindrichmatous
hodnocení

Nemam v planu si někoho hledat spíš bych se chtěl trochu soustředit na sebe…opravdu mi to dost vzalo a nepotřebuju si hledat nějaké náplasti..jen nevim jestli s ní mam dále udržovat kontakt nebo se jí začít vzdalovat…je mi divné že se semnou chce dále bavit…nevim jestli to udělala jen z lítosti a nebo mě chce mít jako toho “chlapíka v záloze”

Otázka je, čím cheš být Ty. Clapíkem v záloze? Podle mě toužením po ní budeš už jenom ztrácet čas.

smode2
hodnocení

5x

Věc není zmatená, je zcela jasná. Od začátku jste u, nyní již bývalé, přítelkyně veden jako druhořadý samec a nebyla si vámi jistá partnersky už od začátku (viz nejprve přátelství atp). Stejně s vámi nějaký čas byla, protože se za celou dobu nenašel nikdo prvořadý - nikdo lepší. Stejně ale stále hledala někoho lepšího. Nyní již našla a ke zcela vyhovujícímu protějšku přešla. Dejte nohy na ramena, odstřihněte ji a najděte si lepší.

jindrichmatous
hodnocení

Myslíte že spolužák ze základky s kterym mají společnou partu je vyhovující protějšek? Asi to jen tak nedokážu ji odstřihnout ale budu se snažit..na jiné slečny aktuálně nemyslim teď jsem se spálil dost tak chci klid

Nemudruj zbytečně nad tím, jestli je jiný pro ni "lepší". Je to jenom ztráta času.

hodnocení

3x

Dobrý den. Žijte si svůj život, ona ať si žije také ten svůj. Nevolejte jí, nepište..Važte si sám sebe, pokud nechcete být občas jen "kamarád s výhodami" pro ní..

hodnocení

1x

Vsetko je kristalovo jasne, len vam to nedochadza :

- ked nebol na obzore nik lepsi, chvilu s vami fungovala

- ked sa taky nasiel, hned doslo na prislovie o opici, ktora sa jedneho konara pusti, az ked ma druhy pevne v rukach

Aky je ona "charakter" a "uzasna verna partnerka", to by vam malo byt jasne z jej ponuky nadalej sa stretavat.

hodnocení

1x
Milý Jindřichu,měl byste se podívat pravdě do očí. A taky byste neměl nikomu dovolovat, aby s vámi takhle zacházel.
Protože situace,kterou popisujete,je o tom,že vás ta dívka zradila,ale od vás chce slyšet, že jste v pohodě,aby se ona sama mohla cítit dobře. Jak si vy vážíte sám sebe,tak si ona váží vás. Přestože má jiného,spolu si po telefonu hodinu povídáte..
Její rodiče jí zakázali stýkat se s vámi..
Řekl vám někdo z nich aspoň proč,z jakého důvodu? Možná se ani jim nelíbí ten váš přístup,to že necháte jejich dceru aby s vámi zametala..?

paveldvorak
hodnocení

0x

kdybych s tebou ty 2 roky žil, napsal bych, co je špatně

když se jí ty sám nedokážeš zeptat, nikdy se to nedozvíš...

jindrichmatous
hodnocení

Reagovala na to tak že začla mít ráda někoho jiného…že nepočítala s tim že to naše tahání by mělo nějakou budoucnost…což se dá chápat ale ne po 2 dnech co jsme spolu něco měli..do hlavy ji nevidím ale když se mi ozvala po 2 měsících a začla se semnou zase bavit..nejspíše něco pořád cítila…tak proč si začla se svým kamarádem?
Nehraje roli,že jste spolu měli sex před dvěma dny. Prostě k Vám nic necítila už když se Vám znovu ozvala. Takže jen sex a za dva dny si řekla, že bude chodit s někým jiným. Nic zarážejícího na tom není, sex je sex, vztah je vztah. A třeba toho druhého má také jen na sex, ale chce teď jen jeho a popřípadě s ním chce zkusit i to společné bydlení. Do hlavy jí nevidíme nikdo. Každopádně Vy se na ní vykašlete a soustřeďte se na sebe (jak správně sám píšete). Možná nebudete mít povahu na to, mít někoho jen na sex ,bez citů, o to je to složitější, když spíte s někým, koho ještě pořád milujete.

hodnocení

0x

Nechtějte slepit něco, co se už slepit nedá... zřejmě jste ve vztahu viděl víc, než ona. Navíc ten problém s rodiči, to taky nejde tajit do nekonečna.

Byl jste vyměněn a odejit, jen to mohla udělat férověji.

Nechte to plavat a najděte si jinou, už by to nemělo smysl, navíc byste neměl jistotu, že Vám to s dalším objevem zase časem neudělá znovu. .

doplněno 07.06.23 16:50:

@jindricmatous proboha proč? Já už bych o ni ani kolo neopřela *zed*

jindrichmatous
hodnocení

A mam se sní nadále bavit? Co tim tedy myslela když mi do telefonu neustále opakovala jestli jsem s tim v pohodě a že se semnou chce pořád scházet?

slovan
hodnocení

0x

Zažil jsem prakticky totéž a možná v ještě horší verzi. To nemá řešení.

Přestaň s ní komunikovat, nezvedej jí telefon, na nic neodepisuj. Snaž se denně unavit nějakou fyzickou prací, choď hodně na hory, do svahu, cvič, musíš v sobě tu energii spalovat. Taky čti něco rozumného. Kvalitní literaturu, Tolstoje, Čechova, C.S.Lewise, antické klasiky, Bibli. A pak zase fyzická námaha. Denně.

Nesnaž se nic "zachraňovat" nebo na ni nějak "čekat". Stalo se toho příliš moc, tohle už nejde slepit.

To nebylo žádné nedorozumění ani "nepochopení"...

olinl
hodnocení

0x
Najdi si jinou. Tenkrát ses expřítelkyně měl zeptat, jestli s tebou chce být natrvalo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]