Nejste přihlášen/a.
Také je používám, a to už víc jak dvacet let, ale problém který popisujete neznám. Například vůbec nemusím hledat tři ohniska, stačí pohyb hlavou a jednoduše vidím na všechny vzdálenosti plynule. Co to znamená, že nemůžete "zaostřit"? Jako že na ty brýle v určitém momentě nevidíte? Tak jestli to je tak, musíte to vysvětlit tam, kde ty brýle dělali. Ale je divné, že jste si to neuvědomila ihned, při převzetí. Jestli je máte poprvé, tak je to možná i tím, že zatím ještě nejste zvyklá, ale v každém případě bych se já vrátila do optiky a tam to řešila.
Ono hodně záleží na tom zvyku, ale pokud to není nějaká vada ve výrobě, tak si určitě zvyknete a už Vám to ani nepřijde. On i nepatrný pohyb očí je u těchto skel důležitý a zpočátku Vám to bude připadat divné, ale asi tak po měsíci už to bude tak automatické, že si žádné přechody nebudete ani uvědomovat. Na brýle prostě a jednoduše budete vidět dobře a na všechny vzdálenosti. Hlavně také musí dobře sedět na nose a za ušima. Mně se naposledy stalo, že jsem v optice při předání byla naprosto nadšená, protože jsem na všechny vzdálenosti viděla bez dalších úprav. Ale to bylo jen těch pár minut tam a pak jsem vyšla na ulici a najednou jsem cítila, že mi při chůzi trochu sjely a já vidět přestala. Bylo to opravdu pár metrů od optiky tak jsem se ihned vrátila a museli mi přizpůsobit nožičky za uchem, trochu je víc ohnuli, aby mi seděly za ušima a bylo to v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.