Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné mít hned živnost?

Od: klon odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci začít nabízet služby pro majitele zvířat. Jsem, ale v obavě, že i když budu mít vše schválené KVS budu muset jít, ještě na F. Ú. založit živnost. Jsem student, který bude nabízet služby pouze ve svém volném čase a to ještě ne každý den, prostě jen to chci zkusit. Musím pro činnosti odchytu zvířat, péče o zvířata a služby veterinárního technika hned založit živnost nebo stačí až přesáhnu určitý zisk?

Děkuji za rady!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obecně platí, že pokud budete poskytovat opakovaně službu za účelem zisku, je to podnikání a výše obratu s tím nikterak nesouvisí.

Zavolejte si na ŽÚ, tam Vám řeknou přesně, jakou živnost potřebujete a co je k tomu potřeba.

crl
hodnocení

2x

Fakticky bych to udělal až při druhém kšeftu Ještě ten den, je to na počkání a všechno za tebe zařídí na ŽÚ :)

klon
Dobře, děkuji za radu. Mohu mít otázku, jestli lze do smlouvy přidat IČO podnikající osoby dodatečně? Smlouvu potřebuji zřídit před kšeftem.
jirib
Ke smlouvě,můžete přiložit dodatek...
Nevěřím,že máte maturitu...
To chcete podnikat?Sežeňte si účetní...

hodnocení

0x

možná pomůže jaksestaviutulek.cz/...

doplněno 06.06.23 17:37:

činnosti odchytu zvířat, péče o zvířata a služby veterinárního technika - za mne se jedná o v podstatě totéž. Chcete provádět odchyt zvířete - co pak s ním? Chcete pečovat o zvířata (snad psí hotel? nebo kadeřnictví? ) a už jen termín "služby veterinárního technika"mi zavání určitými povinnostmi.

Zkuste třeba představit svou vizi - co vlastně chcete dělat za jaké peníze? jakpodnikat.cz/...

ani minimální výše výdělku není jistotou, že si nemusíte zřídit živnost a splnit určité podmínky pro daný obor oprávnění

doplněno 07.06.23 09:13:

Tak občasné mytí nebo stříhání bych nepovažoval za nutnou registraci na živnosťák. ALE pokud budete komunikovat s útulky, smluvně tam dodávat .. - tam už potřebujete mít nějaké papíry, dohody - takže IČO nutné. Pokud se chcete přímo prezentovat uvedeným letákem, také bych to viděl na nutnou živnost. Je to něco jiného než inzerce "rád pomůžu s vaším zvířetem"kde nebude žádný ceník a ceny v podstatě smluvní..

Měl bych ale i varování - ta hodinová sazba je tak minimální, že to jako přivýdělek vlastně vůbec nebude. Proděláte!

klon
hodnocení

Nechci zřídit útulek, ale nabízet služby pro majitele zvířat.

klon
Dobrý večer, posílám svůj letáček. Mám v plánu lidem pomoci v činnostech, na které si sami netroufnou - např. vykoupat pejska a ostříhat mu drápky. V případě, že někdo uvidí toulavého psa, který pobíhá po ulici pomůžu s odchytem, identifikuji zvíře a pokud nebudu schopen na místě zjistit majitele zajistím transport do smluvního útulku pro zvířata. A službami veterinárního technika se myslí činnosti, které mohu vykonávat sám bez pomoci veterinárního lékaře. Na tyto činnosti mám střední odborné vzdělání. Ve škole nás učili, že existují profese, kde se podniká dle jiných zákonů, kam patří i soukromý veterinární technik. Cena těchto služeb bude nastavena podle ceny přepravy na adresu majitele (aby pokryla náklady) a za odvedenou práci podle současné hodinové minimální mzdy, která nyní činí 103,80 Kč (cenu úkonu kratší než hodinu úměrně snížím).
Je nutné mít hned živnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]