Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se platí za soud v Rakousku?

Od: jaj* odpovědí: 33 změna:
Dobrý den, asi budu muset zaplatit soud v Rakousku se všemi vymoženostmi. Prostě jsem byla v Rakousku a někdo určil že jsem v lese vybrala 200 garáží. Tohle je verze od překladatele který mě nutil abych se k tomu přiznala. Jenže jsem nikomu nic nevzala, nesebrala, neukradla, ani jsem neudělala žádný pochybný nákup. Prostě v lese mě zastavili policajti že jsem tam něco vzala a že mám jet s nima, jenže před tím jsem byla u jezera a šla jsem lesem, snažila jsem se jim vysvětlit že s nima nepojedu ale že se s nima anglicky trochu můžu pobavit, pak jsem s nimi musela jet a pak tam byl překladatel, že jsem obviněná že jsem něco někomu vzala, tak jsem mu řekla ať si to teda ode mě vezme, no pak večer mě pustili jen o 20 km jinde. Pak byl soud se státním zástupcem, tam jsem napsala dopis, ten si museli přeložit. Pak napsali rozsudek že za to můžu, že se něco někomu ztratilo z garáže, a mám kvůli tomu nějakou podmínku, což je mi jedno, už tam nepojedu. Ale asi budou chtít vše zaplatit, tak nevím kolik si mám asi tak půjčit, protože do 20 tisíc to nebude. Nevím jestli má cenu odvolání protože to budou peníze navíc. V papírech že soudu je, že skutečně došlo ke krádeži že se něco ztratilo z garáže a že svědci mě viděli 200 metrů od tama asi když šli k parkovišti a soud určil že jsem to vzala já, takže pak ještě přijde papír že mám asi zaplatit škodu. Svědci také viděli jakousi dodávku, asi tu stejnou co já, ale tu asi policajti nestihli zastavit tak to hodili na mě, svědci nelhali a neřekli že já jsem něco vzala, údajně viděli kdo jim to bere, to určili u policie a soudu. Nebo nechápu co se tam stalo. No jaký je cenový odhad? Myslím že zdarma je jen soud o výživný, když bych dala odvolání aby případ více probrali a dali mě zapravdu, tak bych možná nic neplatila, ale zase když tam je takový odůvodnění je podle mě lepší být z ticha a zaplatit a brát to jako doplatek k výletu a daň za pěkný počasí. Když jsem hledala ceny soudu tak to byl jen soud na pohledávky, na tohle jsem nic nenašla.
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To bude chtít jak právníka z Rakouska, tak překladatele z němčiny do češtiny a pravděpodobně i překladatele z "češtiny" do češtiny.

Za mě dva doktory. JUDr a MUDr.

06.06.23 10:21

Tak..:)

Uplne staci ten Mudr, ale musi mat 2 atestacie z psychiatrie.

jaj*
hodnocení

Mě naštvalo to jejich odůvodnění, že ani nesedí s tím co tvrdí svědci kteří byli nalepení na oknech jak psali a vše viděli. Teď mě zajímá spíš ta cena toho všeho, odvolání asi nemá smysl. Výhoda je že teď budu vydělávat na tohle místo abych si zaplatila výlet někam, tak nebudou hrozit problémy. Nevím co bych měla z toho tam někde ve dne něco někomu brát a pak to táhnout autobusem, ani kdyby tam měli v obchodě výprodej vše za euro tak bych tam nešla abych to nemusela tahat s sebou :D ta dodávka byla Rakouská tak můžu byt ráda že někdo nevyslovil ani to psát nebudu.

Svedkovia nalepeni na oknach videli v lese 200 garazi? Prestante to hulit cim skor.

hodnocení

0x
To chce českého pravnika
jaj*
hodnocení

Zatím je to tak, že je čas na odvolání, ale mám podmínku a asi ještě budu muset platit jejich soud, pak možná zaplatit to odvolání a ještě prý soud když by ona chtěla zaplatit škodu, ještě tu jejich škodu. Jenže to řekli až policajti že jsem to vzala oni viděli někoho jinýho. Jen jak nad tím přemýšlím, tak nechápu proč jsem jakože šla z obce do lesa když jsem měla spíše naskočit do dodávky, asi proto že tohle se nestalo asi jsem v té obci nebyla a asi nepolezu do cizího auta a celkově je to nějak divně obhájený.

Kdo ona chtěla zaplatit. Majitelka těch 200 garáží? Svědkyně? Soudkyně? Ten kdo volal policajty co Vás sebrali?

hodnocení

0x

Pěkná pohádka.

200 garáží v lese 200 metrů od tama k parkovišti.

Svědci viděli dodávku a policajti sebrali Vás, protože taky jezdíte dodávkou...

...

Já vybrat 200 garáží, tak si beru kamion s návěsem.

jaj*
Jo z toho mě obvinil ten překladatel, asi aby mě dostal do stresu nebo nevím. Důležitý je koho viděli svědci kteří přímo viděli že jim někdo něco bere kdyby viděli mě že něco beru tak řeknou že jsem to vzala já, řekli by že jsem byla u toho, zadrželi by mě u toho, tohle si myslím že je nejdůležitější informace, ale toho člověka asi nechytli, kdyby jo, tak by se jim vše vrátilo a vše by pro mě bylo jinak, škodu by platil viník a tak. Ani nevím jak se taková garáž otevírá. Kdybych něco vzala tak to mám u sebe, jenže jsem nic nevzala. Nechápu proč bych to řešila jinak, myslela jsem že jim něco řeknu, oni si to přeloží a pak konec, chovala jsem se k nim slušně, když jsem je viděla projíždět tak jsem jen uhnula na okraj cesty aby mohli projet, to jsem nevěděla ještě co přijde. Pak jsem zjišťovala jestli to třeba nebyl soukromý les, a to taky nebyl. Nejezdím dodávkou.

Jak jste zjišťovala, zda to není soukromí les?

Svědci vypověděli popis dodávky a přesto podezření je na Vás, která dodávku nemá.

Co těch 200 garáží? To mě zajímá stále nejvíc.

hodnocení

0x
Přátelé, může mě to někdo přeložit? Pokud možno do češtiny. Abych vůbec věděl o čem je vlastně řeč.
Děkuji.

Zweihundert garagen v lese vykradenejch dodávkou. Medvěd, zajíc, kuna, jezevec, vlk, jelen a kanec mají vykradenou garáž. liška zdrhla a bobři chytli ježka.

Za tym celym "pripadom" mozu byt aj take male huby, po ktorych ma nas trol halucinacie.

der Alzheimer:

Problémy s abstraktním myšlením.

Zakládání věcí na nesprávná místa.

Problémy s řečí

Špatný nebo zhoršující se racionální úsudek.

hodnocení

0x

Liecili ste sa niekedy u psychiatra v CR alebo inde? Totiz ten vas popis, ktoremu sa neda rozumiet, posobi takym dojmom. Z dovodu nezrozumitelnosti sa vam neda ani poradit.

V dnesnej dobe nie je problem odfotit papiere v nemcine, ktore vam dal sud / policia, zaciernit osobne udaje a vlozit to sem. Do Google drive / scan / translate to uz vlozim sam a potom bude jasnejsie, co sa vlastne stalo.

ml
hodnocení

0x

Za 200 garáží půjdete sedět a nějaké poplatky Vás po tu dobu nemusí zajímat.

No ale nejsme v USA, i v Rakousku sńad platí presumce neviny jako u nás, takže vinu je potřeba obviněnému dokázat. Třeba bych se ptal, kam se poděly věci z těch 200 garáží, to už neni trocha, která se snadno prodá. Opravdu něco z toho našli. Že někdo (náhodou) byl poblíž místa činu rozhodně nestačí, tak daleko ještě v napodobování svých amerických vzorů naštěstí nejsme.

jaj*
To nevím jestli je tohle presumpce neviny, nevím co tam kdo komu řekl, na tohle jsem nebyla připravená, možná kvůli tomu že jsem myslela že berou jen zločince. Ale asi to nějak souvisí s tím že někoho baví tohle dělat, zjistí že se ten člověk špatně brání a pak hned na něj něco hodí. To jsem sice nikdy neudělala, maximálně jsem se občas chovala k někomu trošičku povýšeně ale tohle ne. Nic nenašli, aspoň ne u mě měli hledat pořádně, ale to by se mohlo stát, že by zjistili, že se spletli. Všechny svoje věci jsem jim ukázala. Ale to je jedno, už je to tak že jsem něco udělala ani pořádně nevím co a jak sem to udělala, soud to určil. Spíš mě zajímá kolik to bude stát. Jako trest je jen podmínka, takže nic, to potrestá jen toho kdo se chová nevhodně.

jaj*
hodnocení

Myslím že oni už určili kdo je viník toho všeho dle svědků a dle svého uvážení a taky podle pravidla hodíme to na toho nesympatickýho nebo toho kdo je nejvíc blbý aby se nemohl bránit jak se dělalo na základní škole, to mám za to jak jsem s nimi spolupracovala a snažila se na ně být slušná, neutíkala jsem před nimi když jsem je viděla, nebyla jsem zrovna ve formě, kdybych byla tak jsem někde více v horách a nejsem v jejich trapným lese kde nic nebylo až na jezero který bylo dobrý a nic by se nestalo kdybych tam zůstala. Hlavně mě zajímá ta cena toho všeho. A při odvolání by se tím zabýval někdo jiný, ale nevím jestli by našli viníka aby to vše vrátil asi by zase označili mě aby to měl kdo zaplatit. Ale tohle je názor policie a nikdo ho asi nezmění.

mnd®
hodnocení

0x

A k tomu ještě dostaneš 20 let za to,že karkulka sežrala vlka.

Ty,ty,ty - vybrat v lese 200 garáží a nechat se vidět 200 metrů od tama a pak se nechat vypustit o 20 km jinde.A dodávku máš taky z roku 2000,že?

To se přece v Rakousku nedělá.Taková ostuda.Být tebou tak se zahrabu 2000 metrů pod zem.

jaj*
Já žádnou dodávku nemám, ani jsem neměla a nic. Byla tam dodávka z Rakouska, nemusela s tím mít nic společného. Nejste od toho abyste to vyšetřovali, oni zjistili na základě něčeho že jsem tam něco vzala. Dodávku řešit nechtěli, i svědci říkali že tam byla ale policie to nechtěla řešit. Ať seženou kamerové záznamy, hodně to pomůže kdo tam kdy jel. Nic jsem tam nevzala, takže mě ani nikdo nemohl vidět že bych něco brala. Autobusem bych těžko něco odvážela. Soud už rozhodl, na základě důkazů a toho co chtěla policie, mě zajímá jen cena toho soudu. A ještě mě napadlo jestli nebudou trvat na tom abych jim věci vrátila místo zaplacení hodnoty, což nepůjde když jsem tam nic nebrala. Kde bych asi tak vzala dodávku z Rakouska a jak bych tím jela když na to nemám řidičák, a asi si měli auto vyfotit když to tam viděli nebo si zapamatovat značku nebo nevím měli vyfotit ty co jim vlezli do garáže, aby je policie poznala a věděla přesně kdo to byl. Tak už vím že lze jen tak někoho obvinit, když ztratím peněženku a řeknu že se mi ztratila a někdo mi ji vzal a někdo byl půl kilometru ode mě tak potrestají toho kdo byl půl kilometru ode mě, místo aby zjistili jestli to nebyl ten co říkám že mi ji vzal. Ano nedělá se to, do těch jejich zkurvenych hotelů do menších vesnic nepůjdu, radši si zaplatím normální ve městě. Nechápu proč se nešli podívat na to auto, nebylo moje ani to nikdo neřekl, že by bylo moje mohli si tam nabrat otisky a všechno a zjistili by majitele, mohli také zkontrolovat každého kdo od tam odjíždí, jen nahlídnout co veze místo obtěžování cizince, myslím že by to bylo férový ke všem takový postup, sice by tím trochu každýho zdrželi, ale vědělo by se přesně co se stalo a jak a vše by se vrátilo majiteli. Takto mi přijde že to hodili na prvního blba kterýho potkali. Z garáže šly vzít otisky a srovnat s mýma a s těma v dodávce, podle kamer měli zjistit přesný čas kdy se jim tam někdo vloupal, nebo o aspoň něco čím by řekli určitě to byla ona - to bych dostala vyšší trest, a pak další věci jako vyhazov z práce z nájmu a začínat od 0, nebo to nebyla ona- žádný trest a to je mým cílem.

Je tu niekto, kto tym blabolom rozumie?

jaj*
Můžu se zeptat kde jsem psala že mám dodávku? Nemám žádnou, neumím tím jezdit, nemám na to řidičák, kde bych sehnala auto s cizíma značkama? Chtěla jsem aby ji zkontrolovali, když ji viděli, vadí mi že jsem obviněná z něčeho co jsem neudělala a ani se nikdo nesnažil mě obvinit pořádně, protože kdyby se někdo více zajímal tak by se zjistila výše škody kterou jsem buďto udělala nebo ji udělal někdo jiný a zjistilo by se kdo tam co udělal a jestli vůbec a pak by to viník musel zaplatit, pokud by se tímto způsobem zjistilo že s tím mám něco společného tak bych si to vyžrala pokud by se zjistilo něco jiného tak by si to platil někdo jiný. Chtěla jsem vědět kolik se platí za soud v Rakousku, jestli je někde ceník. Pokud tohle je umělá inteligence tak vy jste umělá debilita. Do veřejného autobusu a veřejné dopravy který řídí zaměstnanec firmy nemůžu narvat zas tolik věcí a ještě tím stěhovat cizí garáž jak mi vykládal překladatel, už tak jsem měla dost svých koupených na cestu v batohu. To mi říkal překladatel z čeho jsem obviněná. A to jsem jen chtěla vědět kolik budu muset zaplatit za ty jejich úřady.

Třeba hned v dotazu.

Svědci také viděli jakousi dodávku, asi tu stejnou co já, ale tu asi policajti nestihli zastavit tak to hodili na mě, svědci nelhali a neřekli že já jsem něco vzala, údajně viděli kdo jim to bere, to určili u policie a soudu.

Tak omluva, sypu si popel na hlavu.
To je tak, když se dělají tři věci najednou.
Nikde nepíšeš o své dodávce.

paveldvorak
hodnocení

0x

to bude chtít trochu zapracovat na té "umělé" inteligenci, lidičky vůbec nechápete že si píšete s počítačem který používá špatný překladača ještě horší program

prostě to někdo naprogramuje aby se to přihlásilo do diskuse s podobným dotazem typu proč se nezavírá brána...těch robotů tady působí víc, zatím nejlepší program se přihlašuje jako Slavo...samozřejmě má také několik defektů ale navenek to působí věrně...jako kdyby se ptal skutečný živý člověk

Nie, to je zivy clovek, len ma nejaku diagnozu. Automat pise inak.

jaj*
Tak mi došel dopis a úplně mě to rozhodilo. Myslela jsem že když to vysvětlím tak že se vše vyřeší. Ale nevyřešilo se nic. Jen asi budu platit nějakou škodu která asi vznikla, ještě nevím z čeho. Jako chápu to, někdo se naštve a seřve všechny okolo, já když se mi něco takovýho stane tak zazmatkuji. Ostatní toho využijí jen aby mě mohli nadávat a vše použít proti mě. Jen jednou jsem měla možnost se nad někoho povyšovat a ponižovat ho, rozhodně je lepší být ten kdo někoho ponižuje než se nechat. Naštvalo mě že se něco takovýho stalo, teď se někdo směje jak jsem blbá, kdybych byla jinde tak se nic takovýho nestane. Nechápu jak si mě mohli spojit s někým kdo tam dojel autem a ještě s lidmi jiné národnosti, ale někdo je přesvědčen tak to tak musí být. Také mi říkali že mě budou sledovat s kým tam jsem, i přes to napsali že jsem tam s někým byla když museli vidět, že jdu na autobus. To už je jedno. Nevím proč by tohle psal program, nechápu jak to může nějakýho vola napadnout. Ptala jsem se jen kolik to tak může stát tohle všechno, když nevíte tak nevím proč sem píšete takový hovna. Ptám se hlavně kvůli tomu, že nevím jestli se proti tomu odvolat, aby tam všude vzali otisky a záznamy z kamer, někde jsem viděla že na takových místech nachází DNA těch co tam byli a hned by je našli, to si myslím měli udělat hned aby mi podle toho dali trest (nebo spíš nedali ale věděli by kdo tam co dělal), ale pokud by to bylo neúspěšný tak bych to musela taky zaplatit, takže pokud by to bylo nějak moc tak bych to musela nechat jak to je.

hodnocení

0x

@jaj - Máte advokáta, právní poradnu nebo s rakouskými úřady komunikujete sama bez znalosti jazyka? Na vašem místě bych posbírala všechny "papíry" a fofrem se mazala někam poradit - ale něco mi říká, že tohle pro vás ta pravá rada nebude.

jaj*
Teď papíry pročítám, a plánuji někam zajít. Ale je to hrůza. Ale napadlo mě to třeba vůbec neřešit, ještě musím najít ten ceník všech těch úkonů.
crl

Jakých úkonu? Kdy nabude rozsudek právní moci?

já znám jen občanskoprávní věci, a to se platí soudní poplatek 5% z hodnoty věci nebo třeba 5000 když the o žalobu na vyklízení nebo 10 000, když jde o zálohu na předběžné opatření, v trestněprávních věcech vůbec nevím, tam se snad nic neplatí? Jen škoda pokud se o ni poškozený přihlásí Ale často to odkážou na občanskoprávní řešení, popravdě posledních XX let jsem se s Tr. soudem nesetkal.

nebylo to spíš tak, že jste někde chráněných krajinných oblastí, něco pošlapala, případně nějaký květinky utrhla :)) klasická otázka, berete nějaké návykové látky? Nevypadala jste jako vágus?

Jestli někde někdo něco vykrad, tak se nedivím, že někdo zavolá benga, měla jste nějaké divné chování vůči těm policajtům? Že by měli důvod se mstít

crl
hodnocení

0x

Vyfoť nebo opiš ty papíry!

Vůbec není jasný, jaký mělo být obvinění a co je v rozsudku. Důležitý je se včas odvolat a nepromeškat žádný lhůty. To je pak konečná. Nicméně snažit se zvrátit prvoinstanční rozsudek, to už je spíše v boji s větrnými mlýny i tady v ČR :)

Jinak mám taky humornou zkušenost z rakouska, jeli jsme dodávkou k nějaký geokešce A samozřejmě nějakej blbec zavolal na nás policajty, a 0,5 hod. nás lustrovali.

Já měl ještě k tomu propadly pas. Už ani nevím jak jsme toho kecali, a oddychli jsme si když táhli do kšá. Asi jen proto, že jsem zahrál scénu o tom, že rakouský policajti nevědí, co to je geocaching, že jsem myslel, že jsem v civilizované zemi, kde nejsou 100 let za opicema A že jestli chtějí, tak ať si pro hledají celou dodávku, že tam nemáme nic než starej suchej plesnivej chleba A jestli potřebuje ještě něco, tak ať řeknou co, A tak jestli nás chtějí vzít na služebnu, takže tam rádi přenocuje M a budem potřebovat ty a ty prášky a to a to jídlo, protože cukrovka a já nevím jaký všechny nemoce

No prostě klasická taktika jak se zbavit dotěr.fizlů...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]