Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, náš 5letý syn dostal angínu a po přejítí až 39°C teplot se mu v pusince vyrazily afty. Nic nejí, téměř nepije, v noci skoro nespí, jen brečí jak ho to bolí. Bere Ospen a na afty dostal inj B12 pak fialku (fialovou vodičku) a kamistad. NIc však nechce, že ho to štípe a bolí. Vaříme heřmánkový čaj, toho si trochu polkne. Po 48h vládnou afty. Znáte prosím někdo něco co by neštípalo ale vyléčilo? Děkuji za odpověď Zdeněk
No fialová vodička lehce štípe, ale bílá vůbec. Zase fialová ma rychlejší účinek než bílá. Ale mohu vám opravdu říct, že platí to co mi kdysi řekla doktorka. Neléčená afta trvá 7 dní, léčená jen týden. A je to ta opravdu tak. Ať jsem dělal co dělal, nikdy to nepomohlo. Potíral jsme to desinfekcemi, vyvolával bolest, abych cítil jak se to pere s bacilem, ale stejně to bylo ten týden, at jsem dělal co jsem dělal. Říká se , že na to je dobrý vitamín B, ale to zas jen jako prevence. Opravdu nevím. Kamarád koupil dětem jakousi desinfekci na špejli přímo na afty, jednu mi věnoval na otestovaní. Byla sladka, hnusně lepkavá, ale za týden afta ustoupila. Je mi líto, ale asi bude muset chlapec afty překonat jako každý jiný. Většinou dva dny je to nejhorší, pak to ustoupí, než se to zahojí. Dávejte mu jídla, co nebudou dráždit, chladnější pití, to sklidní pocit v puse. Afta štípe při kontaktu s dráždivým prostředím a bolí, sama o sobě plus při kontaktu s čímkoli. Kontakt s jídlem a agresivní chutí lze omezit. Zbytek už musíte bohužel překonat. Dětem se to špatně ale vysvětluje, zvláště , těm maličkým
Dobrý den,
jde o aftozní stomatitidu. U mých dětí to v tomto věku taky proběhlo. Plnou pusinku aft, byl problém do nich dostat aspoň pití, jídlo odmítaly úplně. Opravdu to trvá týden, ať děláte co děláte. Taky nám dala paní doktorka fialku a vitamíny, ale ten týden říkala, že opravdu musíme vydržet. Šalvějový čaj na vyplachování je taky fajn. Ale vydržte, hlavně do něj cpěte pití, ať není dehydrovaný. Jídlo zatím neřešte, on to pak dožene a vydržte, cítím s Vámi, byla jsem taky zoufalá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.