Nejste přihlášen/a.
65 kg na 170cm?! Paráda. Je to akorát. Narovnej se, udělej si vlasy a obličej, nehrbať se a ať se celý svět podívá jak jsi pěkná. Nemýlíš se? Neříkají, že jsi příliš hubená, nemáš problém s přijímáním potravy? A každý pohled a každé slovo obrátíš proti sobě? Tuhle míru a váhu, jen 3 cm více, jsem mívala také a nutili mi B 12 v injekcích, abych ztlousta.
Jestli budou rodiče šťastnější, když budeš vážit 40 kg a budeš na psychiatrii, tak je něco špatně. Možná jsou oba jak tyčky od plotu, tak tě podle sebe hodnotí, pokud ale sportuješ, třeba běháš a i jídlo jíš s rozumem, tak se s názory rodičů budeš nejspíš muset smířit. Já při tvé výšce po porodu měla 62 kg, měla jsem vystouplé žíly, mám silné kosti, tak jsem vypadala ještě hubenější. Každý se mě ptal,jestli nejsem nemocná. Možná by bylo nejlepší se nechat otestovat v nějaké metabolické poradně a podle toho se zařídit. To by rodiče byli určitě spokojení a zařídili by ti to.
To je fakt rada pro 15 letou. Chtělo by to trosku zaobalit, dneska berou v 15 antidepresiva, protoze jim rodiče do hlavy vtloukli ty vaše moudra. A jeste jim pak ty prášky cpou protoze je "potrebujou"
Bohužel rodiče si nevybíráme. Pokud matka vědomě a bezdůvodně sráží sebevědomí svému dítěti, nejspíš sama bude mít nějaký psychický problém. S tím nic neuděláš. Takové řeči ignoruj. Kdyby tě to nějak extrémně trápilo, můžeš se obrátit na školního psychologa nebo dětského lékaře. Ti by mohli případně zasáhnout. Představa o hubené dceři na kozích nohách je naprosto úchylná.
Míst k zamyšlení je v tvém dotazu víc.
Dnes 65 kg, ale před časem o 17 kg víc. To bylo na mladou dívku opravdu hodně. Rodiče dnes mají poznámky. Zvláštní. Kdopak tě asi vykrmil? Ať už to bylo z domácího jídla nebo z jídla kupovaného potají z kapesného, rodiče, tedy zřejmě maminka, na tom mají také kus své viny.
Široké boky - může to být nadváha, ale může to být i rodinná dispozice. Prohlédni si své rodiče. A možná i prarodiče. Třeba v naší rodině se postava hodně dědí z otce na dceru a z matky na syna. Můj syn je celý můj tatínek, moje dcera je celá babička z tátovy strany. A protože ta babička byla lehce podsaditá, má i dcera spodní čás těla objemnější, než by si přála. A fitka a maratonské běhy atd. s tím nic nenadělaly a nenadělají.
Nenávidět svoje tělo je to nejhorší, co může být. Jez zdravě, cvič a víc než myšlenkami na dokonalé na tělo se snaž, abys toho měla hodně v hlavě. Že tě rodiče srážejí, místo aby nastolili zdravé stravování, je chyba. Já bych jim snad i řekla, že když na mě zadělávali, tak neměli ten nejlepší materiál.
Co máš dělat? Hlavně se netrápit. JInak budeš "tlustá"(?) a ještě ke všemu protivná.
Řekla bych jim, ať mi to neříkají, že je mi to nepříjemné. Také nehodnotíte jejich váhu.
Nevím, kolik Vám je, ale jistě sama víte, jak se cítíte. Hlavně se začněte mít ráda, taková jaká jste. Nenechte se rouzhodit slovy, které uližují. Pokud budete chtít sama upravit váhu, tak na tom zapracujte, pokud ne, tak buďte se svým tělem spokojená.
Pokud Vám chce mamimka pomoci, tak ať upraví jídelníček.
Život není o ubližování, ale o pohodě.
Zdravím.
Bez fotky ti nemůžu říci ani názor, tipuju tě tak na 15 let? Takže jediná rada zní: po Roberto s rodiči že ti to extrémně vadí.
jestli nevíš jak na to, no tak až zase máma přijde, tak se jednoduše zeptej: "mami, co mám teda dělat?"
Ona ti pravděpodobně řekne, že se máš hýbat a že nemáš ležet na gauči a sjíždět ti k tok, mám pravdu?
Podle kalkulačky BMI jsi na tom skvěle, řekni mamce, ať si to zkusí spočítat pro sebe. Pak se uvidí, kdo je tlustý !
Kalkulačka BMI je blbost. Já mám podle toho nadváhu 95 kg/182 cm a měl bych zhubnout na 70 kg, to bych chrastil kostma.
Kilo tuku vypadá jinak, než kilo masa.
Ta kalkulačka BMI je pěkná pitomost . Správnou váhu a rozměry postavy nejde určit jen podle věku, výšky a pohlaví. Na to má vliv řada dalších skutečností. Je to stejný nesmysl, jako výpočet doby na vystřízlivění po vypití lahve vína podle věku, a ročního období.
Také je úsměvné, že ihned po informaci o mé nadváze mi kdosi předhodí zdarma nabídku na řešení. Nechce za to nic víc, než pár osobních údajů.
Tak už to bohužel chodí. Někteří opravdu "dokážou" motivovat. Třeba můj tchán je taky takový kretén. On si totiž myslí, že těmi urážkami ostatní zocelí a dělá jim vlastně do života dobře. Naštěstí si z toho můžete vzít ponaučení, jak se chovat k vlastním dětem a neopakovat chyby svých rodičů.
Upravte si stravu a pravidelně cvičte. I když nebudete na ideální váze (mimochodem - ideální váha je trochu široký pojem), zpevněné tělo bude vypadat dobře. Nejezení nemá smysl. A hlavně vytrvat a udělejte si z toho životní styl. Ty kecy okolo budete muset nějakou dobu vydržet (já vím, lehce se to řekne). Držím palce!
Rodiče jsou bláhoví, snad je důležitější, když jste jejich správná dcera a ne jaký máte zadek, stehna?
Na svoji výšku supr váha.
Jste krásná, a rodiče asi něco řeší. No, příbuzné si nevybíráme, a snad vás i ocení za důležitější vlastnosti
Zhubla jsi 65 - 17 kg? Jsi šikovná, že si uvědomuješ, že je to špatně, ale na ty komentáře už nikdy nezapomeneš. Jestli chceš být rázná a drsná, napiš rodičům dopis, že Ti to ubližuje a sráží sebevědomí (asi ještě mnohem víc, než si třeba teď uvědomuješ), a napiš jim otázku, jestli si uvědomují, že Tě tím mohou i zabít?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.