Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zivotni pojisteni 2023 -je tu nějaký pojišťovák, finanční poradce?

Od: otta odpovědí: 10 změna:

Řešil někdo z vás tuto otázku? Zejména mě zajímá, pro případ nemoci a ztráty na výdělku, jestli existuje nějaké výhodné pojištění. Myslím pro někoho mladšího v rozsahu třeba 35 až 45 let. Žádné zdravotní potíže zatím nemám, žádné léky zatím neberu.

A jak to přesně funguje. co když onemocním třeba do půl roku.

Nemyslím IŽP, ale něco, co vám pokreje, když nebudete moct dlouhodobě pracovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Výhodné pojištění existuje, tedy pro pojišťovnu samozřejmě.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Samozřejmě že existuje vždyť je to jeho hlavním cílem, všechny životní pojišťovny u nás vás na tohle zajistí. Ale nevím co si představujete pod pojmem "výhodné". Když se vám neco vážnějšího stane, bude výhodné, když ne tak nebude...
otta
hodnocení

Proste kde tenejmin odrbou

Nemam cas a znalosti porovnavat 10 nabidek 6 pojistoven... chapes? Proste jedna muze mit swinsky vyluky, jina zacne plnit jen kdyz onebocnis az 10 let po podpisu aj. speky

Já sice mám na životka zkoušky, ale v praxi to nedělám, zaměřuji se jen na majetek. Eventuelního klienta směruji na kolegu, který má v životním (samozřejmě hlavně rizikovém) pojištění velkou praxi a má přehled co je vhodné pro jakou věkovou, pracovní a zdravotní skupinu klientů. Ostatně dělal pojištění i mně a mé přítelkyni. Pojištění se nedá prodávat jako housky na krámě, to je oblíbený mýtus laiků. Viz davidstrnad.com/...

hodnocení

0x

Řešil jsem to před měsícem. Kooperativa ma nejméně výluk a nejlepší plnění. Akorát vám to musí pojistovak dobre nastavit a nenasekat tam nějaké zbytečnosti výhodné tak akorát pro nej. u me třeba bylo nejvýhodnější tohle: TN trvale následky, HP hospitalizace (denne), PN pracovní neschopnost (denne od 29. dne všechno proplatí zpetne až 1 rok), smrt milion. Měsíčně cca 1000kč. Hlavne zadne investiční a sporeni a podobne nesmysly, ciste chtejte jen riziko. V případě nadbytečné splátky se vám bude převedeny vklad zhodnocovat (jen pro info). A oni plní hnedka na zaklade lékařské zprávy v případě úrazu, a ne až po vybodovani doktorem, to pak ale platí peníze po vybodovani taky. Invalidita není třeba resit, je to nevýhodné oproti TN v mem případě. Každého posuzují individualne a vy musíte vedet, co je pro vas výhodné a za jakých podmínek chcete živit pojišťovnu.

Zivotni pojisteni 2023 -je tu nějaký pojišťovák, finanční poradce?

A většina pojišťoven plní až po karenční době (to si musíte přečíst v podmínkách), je to většinou 3 měsíce (takze pokud uděláte smlouvu a za dva dny onemocníte tak mate smulu), pokud jen měníte smlouvu a u pojišťovny jste déle tak plní hnedka. Kdybych měl dluhy tak by moje pojistka vypadala jinak. Hlavně vůči smrti by to bylo třeba více, to ale rikam - musíte vědět sám. Hlavně nelhat ve zdravotních věcech, přijde se na to a s plněním mate taky smůlu. A nezapomeňte s dobou smlouvu upgradovat a nenechat to ležet 20 let :)

crl

@infantilni prosím tě k tomu obrázku, jak to bude, když po 3 měsících onemocníš, nebudeš moci pracovat a časem získáš ID? Nějak to z toho neumím vyčíst. Tam bude jednorázově 500 000, nebo nějaká měsíční renta až do starobního důchodu nebo jak?

Řekněme že bych byl OBZP a se chci na tohle pojistit, protože z ČSSZ by mi nic moc nevyšlo pro ID

@infantilni Zdravím, dívám se na vaší pojistku a protože podobnou věc budu řešit chci se jen zeptat - mát enebo nemáte v rámci toho pojištěny i závažné nemoci? Díky !

charlton
hodnocení

0x

Dobrý den,

sprváně nastavené životní pojištění slouží k udržení životního standardu vás i vaší rodiny v případě dlouhodobých zdravotníhch komplikací. Měl byste si tedy pojistit hlavně tzv. velká rizika. Vždy invalidita a smrt v případě, že máte děti nebo někoho jiného, kdo je zcela nebo zčásti závislý na vašem příjmu. Více než 95 % invalidních důchodů není způsobeno úrazem ale dlouhodobým onemocněním. Nemáte-li vysokou finanční rezervu je vhodné pojištění doplnit ještě o pojištění pracovní neschopnosti a závažných onemocnění. Vyplacená částka vám umožní uhradit například lepší léčbu.
Pro přesný výpočet pojistných částek je nutné vědět o vás a vaší rodině více informací. S výpočtem vám pomůže finanční poradce. Ovšem pozor, aby se vám podařilo narazit na šikovného a zároveň poctivého. Pokud se nechcete scházet s poradci, je možné využít nějaký online nástroj. Mám dobrou zkušenost s mobilní finanční aplikací Orbi. Zadáte tam pár údajů o sobě a aplikace vám vypočte, jak by mělo být vaše pojištění nastaveno.

A jak píšete určitě se vyhnětě IŽP. Většinou bývají pro klienty nevýhodné, jelikož platíte celkem vysoké poplatky.

doplněno 06.06.23 11:54:

Karenční doba bývá v případě onemocnění většinou 90 dní. Tzn., pokud onemocníte do 90 dní od sjednání, pojišťovna vám pojistné nevyplatí.

tomaspospisil
hodnocení

0x

Dobrý den,

dělám Fin. poradce 5 let , klidně mi napište na tom.pospisil24@gmail.com, pošlu vám na mně tel. číslo a můžeme to probrat.

Přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]