Dobrý den, dneska jsem k večeři měl klobasu která byla od 19.5. 2023 po datum spotřeby. Obal ve kterém byla nebyl otevřený... bohužel jsem to zjistil až když jsem snědl cca 5 až 8 kousků (koleček) klobásy. Můžu z toho mít nějaký problémy? Nevolnost atd?
"Věk je jen číslo." Záleží na klobáse a skladování. V suchu a chladu může vydržet i mnohem déle, přitisknutá na vlhkou stěnu lednice. nebo blbou potravinu se zkazí za pár dní (i přes obal). Že je dobrá, poznáte po čichu i pohledu. Pokud není napuchlá, naměklá, nahnědlá, nebo dokonce nazelenalá, bude ok.
Pokid nebyla opuchla a zelena, tak tam ani nebyl klobasovy jed, coz je nejjedovatejsi latka na Zemi, jedna ze dvou nejvic jedovatych a smrtelnych latek.
Nic se neděje, datum spotřeby je jen informativní. A když to bylo zavařené v obalu - které datum spotřeby to vlastně bylo? Spotřebujte do... nebo Nejlepší je před uplynutím ...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.