Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klobása po datum spotřeby

Od: janek odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, dneska jsem k večeři měl klobasu která byla od 19.5. 2023 po datum spotřeby. Obal ve kterém byla nebyl otevřený... bohužel jsem to zjistil až když jsem snědl cca 5 až 8 kousků (koleček) klobásy. Můžu z toho mít nějaký problémy? Nevolnost atd?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tohle silně záleží na podmínkách, za kterých byla klobása skladována.

Můj odhad je - že to bude docela ok.

Spláchněte to pro jistotku panákem vodky nebo meruňkovice.

david*
hodnocení

No byla v ledničce. Btw. Proč se najednou jmenuji David?

hodnocení

2x
"Věk je jen číslo." ;) Záleží na klobáse a skladování. V suchu a chladu může vydržet i mnohem déle, přitisknutá na vlhkou stěnu lednice. nebo blbou potravinu se zkazí za pár dní (i přes obal). Že je dobrá, poznáte po čichu i pohledu. Pokud není napuchlá, naměklá, nahnědlá, nebo dokonce nazelenalá, bude ok.
david*
hodnocení

Nebyla zelená

botox
hodnocení

0x

Pokid nebyla opuchla a zelena, tak tam ani nebyl klobasovy jed, coz je nejjedovatejsi latka na Zemi, jedna ze dvou nejvic jedovatych a smrtelnych latek.

david*
hodnocení

Zelená nebyla.

hodnocení

0x
Jak se dnes ráno cítíš?
janek
hodnocení

Dneska ráno se cítím dobře.

hodnocení

0x
Pokud byl obal neotevřený, nebyla oslizlá nebo cítit - je to ok.

hodnocení

0x

Nic se neděje, datum spotřeby je jen informativní. A když to bylo zavařené v obalu - které datum spotřeby to vlastně bylo? Spotřebujte do... nebo Nejlepší je před uplynutím ...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]