Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chci se zeptat,pokud jsem vyřazená z úřadu práce.Musim platit sama zdravotní a sociální pojištění,ale jelikož jsem bez práce(mám ji slíbenou od listopadu) a ani podporu jsem neměla, žádné dávky jsem nepobírala ani na děti.Tak nevim co ted dělat.Známá mi tvrdí,že mám jit na socku,že jim tam řeknu,že mne vyřadili z pracáku,a oni budou zatim než začnu pracovat za mě platit to zdravotní i sociální.Je to možné?Ještě jsem o tom neslyšela.Ale mám dojem,že když jsem neměla na nic nárok,kvůli přijmu přítele,tak se obávám,že mi řeknou že se to mne netýká.Předem děkuji za rady.
Je otázka, jestli "sockou" myslíte správu sociálního zabezpečení nebo sociální odbor městského úřadu. Ani jeden z těchto úřadů za Vás ale nebude nic platit.
Zajděte si co nejdřív na Vaši zdravotní pojišťovnu a domluvte se na placení zdravotního pojištění - to je povinné. Sociální pojištění povinné není, musíte se jenom smířit s tím, že doba, po kterou neplatíte sociální pojištění, se Vám nezapočte do dob potřebných pro vznik nároku na důchod a že pokud onemocníte, nedostanete nemocenské dávky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.