Nejste přihlášen/a.
Dočetl jsem se, že poslední cca dvě dekády probíhá operace slepého střeva tzv. laparoskopií. Je to tak vždy nebo je tu někdo, kdo byl operován někdy v roce 2005 a i tak podstoupil zákrok "po staru"? Třeba, že nemocnice byla zastarale vybavená atp.
Obsolvoval jsem laparoskopicky operaci žlučníku v roce 2010. Dostal jsem informaci, že laparoskopický postup je výchozí, pokud ale situace (zánět v místě, nestandardní uložení orgánů, srůsty a jiné komplikace) nedovolují pokračovat laparoskopicky, přistupuje k tzv konverzi, tedy přechází se k původní technice otevření břicha.
Původní techniku už nikdo jako výchozí nepoužívá, protože to reálně vychází dráž - zejména proto, že pacient je v nemocnici dva týdny místo dvou dnů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.