Nejste přihlášen/a.
Ja zkusenost mam. Dlouho stresove obdobi + jsem ekzematik + kontakt s oparem = herpes postupne po celem obliceji. Uplne jako klasicky opar to nevypadalo a tak doktor nevedel a lecil to ATB. Nastoupila horecka, celkove schvaceni a skoncil jsem s tim v nemocnici. Tam rozpoznan herpes a nasazen herpesin v kapackach. Par let pote po pobytu na horach (hodne slunce, zadny krem) se mi to na obliceji zacalo delat znovu, ale uz jsem vedel a doktor napsal tablety herpesinu. V nemocnici mi tehdy tvar potirali roztokem hypermanganu a davali vitamin B. Nicmene herpesin (infuze+tablety) mi zabral v obou pripadech.
Horní ret souvisí se žaludkem. Ten asi nebude v kondici /?/ Zřejmě máte po nějaké zátěži, horečce, stresu. Možná i nějaké chronické onemocnění. Zhoršení bývá při menses.
Opary znamenají sníženou imunitu. Imunita sídlí ve střevech. Takže k tomu /B kompl., C vit, Zn/, co berete, jíst protizánětlivou stravu a probiotika. Tedy hodně zeleniny, ryby, ořechy, neplísňové sýry, ovoce, cerálie...Hlavně jezte hodně třešně, mají protivirové flavonidy. Stejně tak pomáhá křen, řeřicha, brokolice, česnek, zelená prtržel, hořčičné semínko, jablka a jasmínový čaj.
Vynechte čokoládu, oves, buráky, mouku, soju... a nechodte na plné slunce!
Potírat tamponem namočeným v roztoku vitamínu C a taky olejíčkem z kapsle vitamínu E nebo šalvějovou tinkturou. To zapatlání mastí není dobré, propolis v lihu je lepší, neb má vysušovat. Někdo potírá medem s propolisem. Homeopatika!
Můžete shánět třešně co je libo, zdravá výživa jistě neuškodí, ale být vámi, tak mažu k odbornému dermatovenerologovi, ať vám udělá stěry a nasadí přesnou léčbu. Kdoví, co jste od přítele chytila. Tohle normální opar není.
Mně to přijde jak hloupá výmluva, že jste pracovně v cizině a že se u lékaře nedomluvíte...Tak snad někdo z místních může jít s Vámi, ten se domluví, ne? Nebo jak se tam vůbec tedy domlouváte?![]()
Na opary netrpím, ale kdysi se mi udělal opar na dost blbém místě, zřejmě stresová situace, na kožním jsem se ho zbavila laserem.
Evidentně si ho s přítelem předáváte, byla bych hodně opatrná u sexuálních pratik, mohli byste si oba pěkně "zavařit" a přenést opar do míst, kde ho fakt nechcete mít...
Za tak dlouhou dobu Vám nic nezabralo, navíc ho roznášíte pěkně dál, skočte si v cizině k lékaři, jak je vidět, sama se toho nezbavíte.
Rady jste dostala a nezdají se vám, tak co s tím? Buď vám vadí a toho dermatovenerologa navštívíte, pokud tedy nepracujete někde v buši, nebo vám bude mokvat pusa i nadále. Hlavně doufám, že nepracujete v potravinářství nebo sexuálním průmyslu, to už jste nakazila půl hostitelské země.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.