Nejste přihlášen/a.
Ja zkusenost mam. Dlouho stresove obdobi + jsem ekzematik + kontakt s oparem = herpes postupne po celem obliceji. Uplne jako klasicky opar to nevypadalo a tak doktor nevedel a lecil to ATB. Nastoupila horecka, celkove schvaceni a skoncil jsem s tim v nemocnici. Tam rozpoznan herpes a nasazen herpesin v kapackach. Par let pote po pobytu na horach (hodne slunce, zadny krem) se mi to na obliceji zacalo delat znovu, ale uz jsem vedel a doktor napsal tablety herpesinu. V nemocnici mi tehdy tvar potirali roztokem hypermanganu a davali vitamin B. Nicmene herpesin (infuze+tablety) mi zabral v obou pripadech.
Horní ret souvisí se žaludkem. Ten asi nebude v kondici /?/ Zřejmě máte po nějaké zátěži, horečce, stresu. Možná i nějaké chronické onemocnění. Zhoršení bývá při menses.
Opary znamenají sníženou imunitu. Imunita sídlí ve střevech. Takže k tomu /B kompl., C vit, Zn/, co berete, jíst protizánětlivou stravu a probiotika. Tedy hodně zeleniny, ryby, ořechy, neplísňové sýry, ovoce, cerálie...Hlavně jezte hodně třešně, mají protivirové flavonidy. Stejně tak pomáhá křen, řeřicha, brokolice, česnek, zelená prtržel, hořčičné semínko, jablka a jasmínový čaj.
Vynechte čokoládu, oves, buráky, mouku, soju... a nechodte na plné slunce!
Potírat tamponem namočeným v roztoku vitamínu C a taky olejíčkem z kapsle vitamínu E nebo šalvějovou tinkturou. To zapatlání mastí není dobré, propolis v lihu je lepší, neb má vysušovat. Někdo potírá medem s propolisem. Homeopatika!
Můžete shánět třešně co je libo, zdravá výživa jistě neuškodí, ale být vámi, tak mažu k odbornému dermatovenerologovi, ať vám udělá stěry a nasadí přesnou léčbu. Kdoví, co jste od přítele chytila. Tohle normální opar není.
Mně to přijde jak hloupá výmluva, že jste pracovně v cizině a že se u lékaře nedomluvíte...Tak snad někdo z místních může jít s Vámi, ten se domluví, ne? Nebo jak se tam vůbec tedy domlouváte?
Na opary netrpím, ale kdysi se mi udělal opar na dost blbém místě, zřejmě stresová situace, na kožním jsem se ho zbavila laserem.
Evidentně si ho s přítelem předáváte, byla bych hodně opatrná u sexuálních pratik, mohli byste si oba pěkně "zavařit" a přenést opar do míst, kde ho fakt nechcete mít...
Za tak dlouhou dobu Vám nic nezabralo, navíc ho roznášíte pěkně dál, skočte si v cizině k lékaři, jak je vidět, sama se toho nezbavíte.
Rady jste dostala a nezdají se vám, tak co s tím? Buď vám vadí a toho dermatovenerologa navštívíte, pokud tedy nepracujete někde v buši, nebo vám bude mokvat pusa i nadále. Hlavně doufám, že nepracujete v potravinářství nebo sexuálním průmyslu, to už jste nakazila půl hostitelské země.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.