Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zachovat při alergii na práci?

Od: pansvacinka® odpovědí: 18 změna:
Na pracovišti na mě působí nějaký alergen. Zrudnou mi obě oči a stav se pak zhoršuje každý pracovní den. Po týdnu doma se to uklidní, ale na pracovišti se stav opět rychle zhorší. Nevím co to způsobuje, není zde zjevný prach ani nečistoty, ani těkavé látky. Kapky nic neřeší.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x
Dobrý den, navštívit s tímto problémem lékaře a doufat, že to nebude považovat za vtip. Zdravím!
doplněno 03.06.23 16:01: pansvacinka - zajděte za praktikem, který stav posoudí a možná Vás pošle dál (na nějaké vyšetření apod.). Jenom tomu neříkejte alergie na práci - vhodnější bude třeba termín alergie na pracovní prostředí.
hodnocení

No a jakýho lékaře. Praktického, nebo na oční?

Já bych šel buďto rovnou nebo přes praktika na alergologii !

hodnocení

Ňáká alergologie tady je, jsme okresní město. Teď jde o to, aby mě neobjednali někdy kolem vánoc že jo.

No pokud by to byla sezonní , tzv senná rýma -pak nejdříve na podzim, co jsem k ní chodil pak preferovala od listopadu. Zde ale asi nejde o pylovou alergii takž trvat na vyšetření pokud možno ihned.

hodnocení

5x

Z alergií? já bych zašel za alergologem;)

doplněno 03.06.23 14:59:

Jen dotaz...Nemáte náhodou v práci nově namontovanou klimatizaci?

Nám jí dali do každé místnosti ...(místo přímotopů), a od té doby ..kašel, bolest hlavy, neustálá rýma, atd...

hodnocení

Klimatizace tu je, ale už roky a nemám s ní problém *nevi*

mil®
hodnocení

2x

Může to být alergie na čistící prostředky, nové oblečení, prací prášky, barvy, nějaké nové spreje, atd. Možností je moc, co se mohlo změnit i málo. Dojít za praktikem pro první pomoc a pro léky, které může předepsat a pak na alergologii a tam na testy.

hodnocení

1x
Nepoužíváte v práci jejich pracovní oděv? U nás nastal podobný problém u několika zaměstnanců že najednou vznikaly alergické příznaky. Nakonec se zjistilo že prádelna začala požívat jiný chemikálie na praní a lidem to nedělalo dobře.
hodnocení

Mám "jejich" pracovní oděv. Ale ten je fungl novej, všechny věci jsem vybaloval z tašek.

hodnocení

1x
Sám musíte vědět s čím pracujete nebo co je na vašem pracovišti. Klidně to může být i barva s tiskárny. A řepka je taky silný alergen, ale ta roste jen teď.
hodnocení

No, začaly tu lítat koutule skvrnitý. Ale kolegům nic není.

flotyn
hodnocení

0x

Asi se ti nechce hákovat A tělo se brání

hodnocení

No, ono se tady až tak nějak moc nehákuje.

Pořádné prázdniny bych si dal, to zase jo *co*

flotyn

Radši si najdi ženskou.

ani jsi nám neřek, co to je za pracoviště, je to přebírání odpadku

hodnocení

0x

@pansvacinka - Co úklidové prostředky? Nezměnila se značka? Nebo alergie na pyl - může něco kvést v okolí.

hodnocení

Máme (zase) novou uklízečku, a z okolí se sem nasává nějaký žlutý pyl, asi řepka.

Jenže to je každoročně, nikdy nebyl problém až letos.

fr
hodnocení

0x

Jistě je to celé bráno jako vtip... Snad bude jako vtip posuzován i návrh mít 4denní pracovní týden, což neschvaluji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]