Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta brýlí ve Středozemním moři u pláže

Od: petra43 odpovědí: 15 změna:
Byla jsem plavat s brýlemi v moři ve velkých vlnách asi 30 metrů od pláže a velká vlna mne je z obličeje strhla.Brýle jsem měla ve vysoké ceně na zakázku dělané tak se nyní snažím je najít podél břehu.Budou na povrchu nebo se potopí ve slané vodě a jaká je šance je najít?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Pane (paní), nemůžete je nalézt, je to zbytečné, abyste je hledala a pátrala zde na poradně.

doplněno 03.06.23 15:10:

A kdo věří tazateli, tazatelce, že se opravdu ptá a netrollí? i můj malý vnuk to ví, že je v moři nenajde.

p, @milane tak třeba se najdou.

Holt se musí kouknout po nějaké poloslepé rybě:-D

novinky.cz/...

Potěšil jste mne, ale já tomu nevěřím. Pohádek je plný svět.

hodnocení

10x

Sklo je hustejsie ako voda, potopia sa. Bez sance. Silne vlny ich mozu aj zamiesat do piesku kdesi na dne.

Mozno sa na to vztahuje nejake poistenie, studujte podmienky.

hodnocení

9x
Vlny je vyplavit mohou (asi mají spíš plastová skla), ale tím neustálým pohybem tam a zpět budou od písku stejně podřené a k ničemu.

hodnocení

9x

Šance že brýle najdete je naprosto mizivá...až rovna nule.

A i kdyby jste je našla, budou velmi pravděpodobně skla podřená a s tím stejně nelze nic udělat.

esma
hodnocení

0x

V moři se ztratí vše záhadně lehce,fotila jsem z loďky přítele,jak se potápí v plavkách(ne potápěč v neoprenu) a první fotky jsou s řetízkem a poslední bez řetízku na krku.U břehu velký příboj,stála jsem tam a po vlně mi zmizel řetízek okolo kotníku,takže i další ztráty jsme vyslechli od domorodců,voda bere ...

A já čekal, že najednou v moři zmizel přítel. :-D

olinl
hodnocení

0x

To s těmi brýlemi se stalo v moři i příbuznému, už se nenašly. Byly vlny cca 40 cm a byl v mělčině 3 metry od břehu, hledali jsme v písku hodinu a nic..

hodnocení

0x

Budou ležet na dně moře třiet metrů od pláže. Moře je možná vyplaví za pár měsíců, ale spíš je pohřbí písek.

petra43
hodnocení

Někdo je našel u břehu a předal plavčíkovovi,ale jsou sklíčka s nějakými rýhami.Tak snad to půjde vyměnit,rámečky jsou dobré.
flotyn

Tak to asi nejsou sklíčko ale nějaký plastový šmejdy?

Tak to gratuluji, měla jste velké štěstí, že je vlny zrovna tlačily ke břehu. Škrábanců se ale nezbavíte, písek je tvrdý. Výměna skel bude asi nutná.

@foltyn písek a sklo maji víceméně stejnou tvrdost. A klidně mohou být plastová kvůli váze.

To nejsou šmejdy, dnes se většina skel dioptrických brýlí dělá z plastu. Sklo je děsně těžké, zvlášť při vyšších dioptriích. Dnes nikdo nečeká, že mu brýle vydrží 20 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]