Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partnerství - smysl života

Od: utrapena odpovědí: 31 změna:

Dobrý večer,

obracím se na Vás s dotazem. Momentálně mám pocit, že můj život nemá smysl. Připadá mi dosti konvenční a nudný. Potřebovala bych v životě změnu. Už kolikrát jsem se o to pokoušela a na chvíli jsem se cítila dobře, ale pořád nevidím smysl života, když nemám partnera, Momentálně si s jedním píšu, ale odepisuje mi minimálně, určitě vím, že má zájem, ale nemá tolik času. Chybí v poslední době fyzický kontakt a děsně mě žije stereotyp, ve kterém žiji. Ráda bych s tím něco udělala, ale mám pocit, že to sama nezvládnu, potřebuji do života dostat asi opět muže, aby můj život měl smysl. Vím, že je to hloupost stavět smysl života v závislosti na partnerství, mám špatně naučený vzorec chování.. Neporadíte mi, jak se s tím sama vypořádat?

Předem děkuji za rady

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Je to hloupost? Naopak. Život je o partnerství, rodině a rozmnožování. Já také žiju pro rodinu.
Co bys chtěla stavět nad tohle? Kariéru? Peníze? Partnerství a následně rodina je základem všeho.
dylin
Boha... Protože každému naše děti zapůjčil a pak si je zase vezme, tak jako vás (respektive vás asi ne). Ale on tu bude dál, tak jako tu byl pro tisíce generací rodin před námi. To nemění nic na tom, že slečna si holt musí najít nějakého pinďoura, aby byla spokojená.

Ne, život není o rodině, jen o tom rozmnožování. Život jako takový smysl nemá.

Není to hloupost. Rodiče vás naučili správnému a přirozenému pořadí důležitosti. Hloupostí je naopak věnovat se za mlada kariéře, koníčkům, budování vlastního bydlení a po třicítce řešit výběr z vadných partnerů, IVF, majetkové smlouvy a výchovu cizích dětí.

hodnocení

7x

Dobrý den. Evidentně Vám psaní nestačí, nenaplňuje Vás. Najděte si chlapa s kterým se budete setkávat, randit, mít zážitky. Budete se mít na co těšit, život bude mít hned jiný smysl. Někomu vyhovuje žít třeba bez partnera, sám. Ale to nebude Váš případ. A vůbec to není hloupost. Můžete využít nějaký seznamovací zájezd, akci atd..

liska5
hodnocení

3x

Chce to být aktivní a mít svoje zájmy, koníčky. Pak se přidat tam, kde Vás to bude bavit, zajímat a kde se zároveň vyskytují chlapi. Všude jsou nějaké kluby, oddíly, spolky, kroužky, kurzy, sbory a soubory.

liska5

Věk jste měla uvést, upřesnit situaci, co jsou ty překážky, i třeba jestli máte zdravotní problémy, které Vás v něčem omezují...To se těžko radí, když skoro nic nevíte.

@liska5 něco málo přes 20, uvádí v jiném příspěvku.

klug

20? Tak to je jeste 2 roky dite... ona asi nema tatu...

nekdo by ji mel vysvetlit, ze normalni chlap si fakt NECHCE pismenkovat s zenskou ani se s ni kamaradit ...

carlt
hodnocení

3x
No. Aktuálně jste v nějaké situaci, která vám nevyhovuje (prázdnota, samota, chcete naplnit svůj život nalezením partnera), ale nemáte nic z toho, co byste chtěla. Co nemáte, nemůžete ztratit, tím pádem můžete jen získat. :)
Zkuste to popohnat vy. Já bych se určitě snažil schůzku domluvit sám, ale někdo může být prostě nesmělý, i když je v jádru duše správňák. :) Prostě mu napište, a domluvte schůzku vy. Stačí něco jako: "Mám teď o víkendu nějaký čas, napadlo mě, nechtěl by ses jen tak vidět, udělat si procházku a popovídat si?".
Když ho poznáte osobně, tak třeba zjistíte, že je to to, co hledáte a samotě bude konec. Váš život dostane smysl...
Nebojte se, nepřemýšlejte nad tím, prostě to udělejte a pak uvidíte, co se bude dít (vždyť ho přece nežádáte o ruku proboha) :-D
Hodně štěstí :)

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, děkuji Vám za potvrzení myšlenky, že nikoliv muž nevydrží žít bez ženy (jak se často uvádí), ale je to žena, která nevydrží žít bez muže. Zdravím!

To je zas moudro, boha..

Kamarádka od ženy to vydrží. Chlapa žádného nechce, nechce ani sex, max si nabije baterky do uměláka. Druhá kamarádka je to samé. Po letech to s někým to zkusila a za týden ho kopla někam. Prostě jsou takové ženy.
flok

To už budou ale hodně staré popelnice, ty už jsou hodně zkostnatělé.

Pokud chce chlap, že musí vychovat, tak musí začít s mladou, klidně o 15:20 let mladší

liska5

Floku, připomínáte mi stylem reakcí Jitunku. Nejste vy ona? Podobné vyjadřování, podobné postoje...

40 není žádná stará popelnice. Navíc je to štíhlá kočka. Prostě jak sama říká,bez chlapa je jí líp a ani o sex s ním nestojí. Přitom dřív to měla ráda.
kluk

anebo jen metoda, jak dostat blizsi informaci o věku :)

Ale Znam jednu, co rodila ve 45, hodne divna, skodi, chlapa ma tak o 15 let starsiho a ani s nim nebydli...

@stir Ono nelze moc dobře posuzovat, kdo koho kam kopnul, zvláště ženy mezi sebou jsou v tomto dosti neupřímné, samozřejmě taková postarší semetrika už dokáže býti dosti nepříjemná, takže je otázkou kdo koho kam kopnul.

Moje zkušenost říká že když nemůže mít, no tak sama sebe přesvědčí že nechce... atp. Mluvim obecně. takže nakonec Incel? jak jsi to myslel s tím umělákem :)

smode2
hodnocení

0x

Chyba je samozřejmě opět ve vašich rodičích, vypořádat se s tím nelze. Budete to tak mít celý život. Spíše by bylo dobré to přijmout. Bohužel, najít odpovídajícího partnera bude těžší. Budete potřebovat takového, který vše vede a diriguje. Problémem je, že pro takového je dívka co jen poslouchá extrémně nudná. Bude mít tendenci vás buď podvádět, nebo opustit. To neznamená, že neexistují výjímky a není možné takového najít. Bude to jen složitější.

id
@smode, to je už vaše pořekadlo. Co se nedaří dospělákovi, za to mohou rodiče. Je to jen váš alibismus ve vašem nevydařeném životě. Znám maminu, od 3 let byla v děcáku. Je to vynikající obětavá ženská s maturitu, 3 dětmi a bezva manželem. Nic jí rodiče nemohli naučit, je to dítě narkomanů.

id, možná je taková prave proto, protoze nebyla u fetaku ale v decaku.. a nemuzete poprit dokazane..

smode2

Id, to je vidět, že o tom nemáte ani páru. Jsou věci, které jsou dokázané a to že nějaká id o tom nic neví na tom nic nezmění. Příště, až se budete vyjadřovat k tématu, doporučuji si o tom něco nastudovat, ať zde opět nematete tazatele svými nesmyslnými bludy. p.s. nevím kde jste přišla na to, že mám nevydařený život. Opět jste jak vidno vůbec nic nepochopila. Můj život je vydařený naopak velmi :) jen jsem si zachoval možnost vidět věci reálně a se všemi důsledky. Nikoliv si jen něco nalhávat jako to dělá 90% ostatních. Vás jednoduše děsí že říkám věci narovinu a snažíte se hrát na city jako malé dítě. To však platí maximálně tak na okruh vašich přátel, ne na mě :)

michalverner
hodnocení

0x
Pokud se cítíte dítětem co potřebuje neustále od někoho bavit tak oporučuji nalézt nějakého baviče. Práce u střelnice popř. v cirkusu po boku klauna (lépe principála kvůli penězům) by mohlo být to pravé. Zábava,zážitky,cestování, život co není stereotypní... .Vy byste pouze seděla a ostatní by kolem Vás skákali a starali se o Vás.

michal45
hodnocení

0x

Já jsem 10 let s partnerkou cestoval... trávil volný čas... plánovali výlety... plánovali bydlení... no ted sme se rozešli a kromě toho, že vyrazim někam pěšky na 15km-20km abych nemusel na nic myslet tak taky nevidim žádnou budoucnost...

flok

Asi si ji uz nudil

michal45

no spíš ona nudila mě...

flok

Takže ty potřeš mezi těch 30%, kdy kopačky dává chlap? no každopádně to je dobrá nuda 10 let, co jsi na to přišel brzo

flok
hodnocení

0x

Jako utrápená si chlapa nenajdes.

A že se ženským mění priority podle věku, vlastně jsi ani nenapsala, co děláš, kolik ti je. už jen je to hodně dynamický podle věku. obecně se tomu říká i biologické hodiny :)) pokud ti je 25+ tak v podstatě automaticky podvědomě hledáš dárce spermatu

hodnocení

0x
Máte i jako žena dnes poměrně vysokou míru svobody v tom, jaký životní cíl si vyberete. Může to být rodina, může to být kariéra, může to být uspokojování svých vlastních potřeb, nebo potřeba dokázat něco "velkého". Pro někoho je tato svoboda spíš na obtíž. Ta rodina je tak nějak biologicky přirozená a dá se k ní "přilepit" i něco dalšího. Ale je to jen a jen na vás. Třeba pro mě je rodina a partnerka to nejdůležitější. Ale je to podmíněno tím, že toho "pravého" se vám podaří najít.
doplněno 04.06.23 13:10: Zatím to vydržela skoro 30 let, oba totiž máme takový "nesprávný mind set". ;)
Jasně jsem napsal, że k tomuto je potřeba najít tu pravou. Ale samozřejmě, že člověk musí počítat s tím, že stát se může cokoli.
tomy
Třeba pro mě je rodina a partnerka to nejdůležitější. -Tak se pak nediv, až ti partnerka za pár let zdrhne. pokud nejsi v situaci, že jsi výrazně socioekonomický nad dní, tak se to statisticky, s pravděpodobností hraničící s jistotou, stane, kdyz mas tenhle nespravny mind set.

hodnocení

0x

90% nachází smysl života v tom, že má děti. Někteří jiní třeba ve vědě. Někdo třeba v tom, že učí cizí děti ve škole, někdo buduje vlastní firmu a impérium.

Tipuju, že vy budete v té první skupině.

slovan
hodnocení

0x

Vidět smysl života v partnerovi je už z principu špatně. Hledejte spíše moudrost, pravdu, Boha, pomáhejte jiným v jejich těžkostech, studujte přírodu, historii, hudbu, poezii, tvořte. Partner je jen občasný pomocník, nikoli smysl života.

Přiznám se však, že mám z Vašeho dotazu neodbytný dojem podvodu, neupřímnosti, protože ženy, které by "nemohly najít" muže na fyzický kontakt nebo na psaní, snad ani neexistují. Pro většinu z nich je to otázka 24 hodin, pro některé i 24 minut.

JInak, co tu píše troll "klug" ( 04.06.23 15:33 ) je naprostá kokotina, protože většina mužů se CHCE kamarádit ( i s ženou ) a znám několik, kteří si opravdu chtěli "písmenkovat", ale ani po několika měsících hledání ( na internetové seznamce v rubrice dopisování ! ) nenašli ANI JEDNU ženu, který by si chtěla dopisovat... Rozdíl mezi realitou a obecně rozšířenými mýty je obrovský.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]