Chtěla bych poradit ohledně důchodu. Teď mě bylo 60 let mám 1 dítě a invalidní důchod 1 STUPNĚ jsem po autonehodě a zdravotní stav se mě stále zhoršuje dala jsem si požadavek na zvýšení a teď o dichod přijdu asi úplně chtěla jsem se zeptat jestli by bylo lepší jít už do řádného důchodu sice dřív, ale vše bude jen horší prosím poraďte Předem moc dekuji Moravcova. D
K invalidnimu duchodu jste pracovala? Mate vubec na radny duchod narok? Podivejte se alespon na eportal.cssz.cz/... kolik let mate vubec odpracovano...
odvolala jsem se jelikož můj zdravotní stav se zhoršil a teď mě přišlo že se nejedná o invaliditu a čekám na rozhodnutí z prahy vysočany. Tak když mě ho vezmou jestli by bylo možné odejít do řádného důchodu nebo co bych měla ještě dělat. Pisu si s nima z důchodového od roku 2021 a stále nic se neděje chci po nich tedy udělat cekove vyšetření od nich když rozhodují a ani vas nemusí vvidet. Dekuji Moravcová d.
milá paní raději nikam nepište pisu si s nima už tři roky stále zamitaji, lékařské zprávy posílám i lékaři a nic je nezajímá pracovala jsem dokud o šli dnes už me vozí manžel sama nedojedu a teď ještě o nej přijdu čekám ještě na rozhodnutí teď přišlo jen jejich přezkoumání ani vas ne potrebuju vidět raději nepište že chcete zvýšit stupeň ng
no tak to vidím všelijak...raději se přímo zeptat na ůřadě...manželka měla 1 stupeň a myslela si že si trochu finančně pomůže tak si sehnala místo uklízečky na poloviční úvazek...samozřejmě to musíte nahlásit na prácáku a do 14 dnů ji zavolali před posudkového lékaře kde jí bylo řečeno že práce uklízečky je těžká a namáhavá a když teda to může dělat... ...tak jí ten důchod sebrali...mohli jsme se odvolat-což jsme udělali -takže soud a pak znova před komisi...bylo tam před námi v Ostravě asi 30 lidí a jelo se na více ordinací...každy tam byl asi 5 minut a nikdo neprošel-lidi tam normálně plakali...stejně jako moje paní...doktor si přečetl co mu napsal posudkový z Opavy a nic víc ho nezajímalo...takže zamítnutí a můžeme se odvolat do Prahy...což jsme vzdali...takže manželka ty roky co jí chyběli do nástupu do předčasného doklepala jako uklízečka za poloviční mzdu...na větší závazek či jinou práci fakt ze zdravotních důvodů neměla...ještě jsem si všiml že tam u té posudkové v té Ostravě byli jenom bíli-těch asi třicet lidí před námi...tmavý ani jeden klient...asi ti to měli v jiný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.