Dobrý den, jsem muž ale přesto bych se chtěl poradit. Chtěl bych o sebe i trošku pečovat, je mi 20 a začínají se mi dělat vrásky kolem očí a na čele. Jde tomu nějak zabránit? Nebo alespoň stárnutí oddálit? Dostal jsem vyživující krém který si občas cca 1x týdně rozetřu pod očima a na čele, má to význam? Nebo co by mohlo pomoci? Poradí mi někdo zkušený? Už pár lidí mě tipovalo věkově i na 27 let Pravda, že jediný můj nešvar je chození 2x týdně do solárka na 30 minut Děkuji
UV záření je největším zabijákem mladistvé pleti. Krom toho může i za melanom. Takže vzdát se kultu opáleného těla a přestat chodit do solárka. Na ven používat krém s UV filtrem celoročně. Doporučuju českou kosmetiku Ryor, je skvělá a není drahá. Má i výrobky pro muže, ale nebála bych se sáhnout po jiných krémech. Stárnutí pleti se dá pouze předejít kvalitní péčí od mládí, jakmile budete mít díky solárku pleť jak indiánská babička, žádný krém nepomůže. Základem je večer dobře vyčistit, tonizovat a pak krém. Ráno postačí tonikum či hydratační voda a pak denní krém a přes něj krém s UV filtrem. Mužská pleť je namáhaná a vysušovaná i kvůli holení, trochu péće si zaslouží.
Kdyby Vám bylo 31 tak bych byl přesvědčen že jste můj soused. Jeho žena si stěžuje že se ani ráno nedostane do koupelny.Její muž prý denně hodinu a půl stojí u zrcadla a hledá jestli se mu neudělal někde nějaký pupínek. Kosmetiky má na dvě poličky , solárium, masáže pleti... . Podle toho co tvrdí tak se na něj asi brzy vykašle. Prý si myslela že má chlapa a lesbou se stát opravdu netouží.Připadá jí zženštělý.
Jediné co částečně pomáhá, a potvrdí vám to každá modelka, je kromě normální životosprávy úplné odstranění slunečních paprsků ze života. O solárku ani nemluvě. Takže žádné plovárny, procházky, fotbal, opalování už vůbec ne. V žádném případě, ani náhodou ven s dlouhým rukávem, faktor 50 minimum, dlouhé kalhoty, brýle a klobouk samozřejmostí. Nějaké krémy, gely, pěny, vodičky a další nesmysly jsou jen čisté tahání peněz z kapes neznalého obyvatelstva
Více pít /vodu/ a užívat Zn zinek, ideálně ve stravě / ořechy, zelenina, ryby, panens. oleje, cerálie, klíčky , neboť se vstřebává spolu minerály / Mg,Ca,.../ a s vitamíny / hlavně C/ a pak jíst kolagen. Co na povrch, to už poradili.
liska5
Teď na solárko zapomeň. Omez cukr a sladké nápoje, alkohol, uzeniny a příliš masa a mléka. Tyhle totiž vedou k větším ztrátám minerálů.
Nikdy jsem své vrásky nepočítal. Jsem chlap a nějaká ta vráska mě nerozhází. Nikdy jsem se kvůli vráskám nijak neomezoval. Nikdy jsem nepřemýšlel co jíst, nebo nejíst. Nechci kvůli pár vráskám žít celý život někde ve stínu, od mládí si na xicht patlat nějaké chemické sajrajty a cpát se umělými potravinovými doplňky. V pohodě těch pár vrásek kolem očí vydržím. Nijak mi nepřekáží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.