Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být svrab?

Od: brusinka odpovědí: 5 změna:
Svědí to jen občas ale hlavně v noci, dělají se mi i pupínky po celém břiše ale ty mizí - tohle zůstává, mívám ekzémy a teď i dost stresu... víc fleků mám na břiše a na kožní se dostanu až za dlouho
Může to být svrab?
Může to být svrab? #2
Může to být svrab? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Nějak se mi to na svrab nezdá. U něj jsou typické chodbičky mezi prsty u ruky a prý hodně svědí. Jděte ke svému dětskému nebo praktickému lékaři

el
hodnocení

5x
Spíše ne, svrab se spíš vyskytuje hlavně kolem záhybů kůže, zápěstí třísla.
Svědí hlavně v teple, tedy např. pod peřinou či horké sprše.

hodnocení

2x

Tohle svrab určitě není, kdysi jsem ho chytla, ty cestičky jsou nezaměnitelné, já jsem měla na obou předloktích a vnitřních stranách stehen. Něčím to promažte, ať kůže není vysušená, třeba Fenistil gelem.

Pokud to neustoupí, stačí zajít k praktickému lékaři.

hodnocení

1x

Ze se na kozni dostanete za dlouho, to je výmluva. Jdete co nejdřív, protože svrab je nakazlivy a budete ho roznaset. Osobně si myslím, ze ho mate.

doplněno 01.06.23 09:48:

Nojo, na cetičky jsem zapomněla *alene*. Před léty jsem v Egyptě chytla nějakou vyrážku, měla jsem nahnáno, že je to svrab. Doktor na kožním řekl, že je to reakce na opalovací krém a slunce. Dal mi bezvadný krém, prakticky za dva dny to bylo pryč. Svědilo to příšerně.

Tady svrab nebude, spíš bude mezi prsty, tohle je nějaké kontaktní podráždění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]