Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to ekzém?

Od: wirinka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, od včerešího dne mě svědí celé tělo. Dnes ráno jsem se probudila a mela jsem na nohou takové červené fleky namazala jsem to krémem na vyrážky a když jsem přisla z práce už jsem je neměla oddychla jsem sI. Šla jsem si lehnout a když jsem se vzbudila zase mě svědilo celé tělo šla jsem do sprchy a asi po hodině se mi po celém krku objevili červené fleky a když jsem vylezla ze sprchy a podivala jsem se na záda tak tam je to ještě horší kolem ramen mám takové puchyře ale nejsou to mokvající spiše jako by se hejno komárů trefovalo misto vedle místa na mých zádech a mě se udělal mapa je to hrozné nevím co stím můžete mi poradit moje kožní lékařka má už zavřeno a zítra musím do práce a končí ve tři a to ja končím i v práci nevím co stim. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já být vámi, tak ihned vyhledám lékaře! Možná máte silnou alergickou reakci a to není žádná legrace. Kamarádka se také takto osypala a zkončila na týden v nemocnici...Já bych si s tím nezahrávala...Nemusíte na kožní, stačí k vašemu lékaři. Nezměnila jste třeba prášek na praní?

marenka*

Taky mi přijde kožní zbytečný, přesně popsané příznaky mám při alergické reakci. Spíš než Dithiaden (chce se po něm spát) doporučuji Analergin. Je volně v prodeji a je dobrý. A zkuste popřemýšlet nad tím, co jste snědla. ;)

hodnocení

0x

Nemáte v posteli něco nového? Cíchy, tričko?*hej*

wirinka*
hodnocení

ne..právě že nemám:(

hodnocení

0x

Podle mě je to kopřivka. Jednou jsem se takhle taky probudila, největší mapy jsem měla kolem velkých kloubů (kyčle, kolena, lokty) a jinak menší po celém těle. Za 2 hodiny to splasklo. Pak jsem si vzpomněla, že jsem večer předtím nezřízeně pojedla celou sklenici nakládané červené řepy (mňam).

doplněno 08.09.10 18:51:

Chtělo by to nějaké antihistaminikum - třeba dithiaden.

wirinka*
hodnocení

děkuji za radu:) snad to splaskne...ale zatim nic:( a uz je to pres 2hodiny asi...

wirinka*
hodnocení

A jak si můžu pomoci sama? Co když mi to nezmizí do zítřka nemůžu takto jít do práce. děkuji

hodnocení

0x

Nespala jste poslední dobou třeba na nějaké ubytovně, hotelu, prostě v cizím ložním povlečení? To mě jen tak napadlo, jestli to není svrab. Ten svědí strašně, a na to pomůže jen mast od lékaře a vše důkladně vyprat a vydesinfikovat. Nechci Vás strašit, třeba je to opravdu jen kopřivka, nebo jen reakce na nějakou látku, zkuste vzít dithiaden.

wirinka*
hodnocení

ne nespala spala sem doma..akorat když sem přišla z prace tak sem si dala nektarinku tak je to možná z toho. Ale na krku mam jinou vyražku než na zádech nevite jestli to do zítřka splaskne?..a nějaký domácí lék nato není?:(

Nemáte doma rozpustný hořčík (magnézium)? Mohlo by to pomoci.

wirinka*
hodnocení

aha..tak to bohuzel nemam..ale i tak děkuji za všechny ty rady tady:)

myse*

doporučuji chladit příp. potřít alpou (já používám Alpu do které přidávám hrst hřebíčků - koření) vychladí to a nesvědí...

ale bude štípat, pokud jste to stihla rozškrábat...

wirinka*
hodnocení

Děkuji všem:) vzala jsem si zentivu prášek co mi kožní předepsala kdysi na vyrážky u mé babičky jsem vypila hodně broskvového tanku kdysi a když jsem se od ní vracela domů celá sem se osypala nevěděla jsem co mi je a kožní mi dala tyto prášky po zahojení jsem si vzala broskev a zase sem se osypala takže to mám z brosví už jsem je dlouho nejedla ikdyž jsem je měla moc ráda no a myslela jsem že jsem jenom na broskve ale vypadá to že i na nektarinky protože jsem všera snědla dve a po pár hodinách jsem byla osypaná ale asi po 6 hodinách to mizelo a ještě jsem to potírala heřmánkovým čajem a ráno po tom nebyla ani stopa moc všem děkuji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]