Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět v krku nevím, co si mám myslet

Od: zanet odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Před týdnem jsem dostala antibiotika na zánět v krku. Ve čtvrtek mám jít na kontrolu, krk se sice zlepšuje, ale pořád mírně červený. Přitom stěry byly v pořádku, prý mám jen dobrat tyhle antibiotika. Nevím, říkám si, že už by to mělo být v pořádku když jdu pozítří na kontrolu. Bojím se, co doktorka udělá. Klacid 500 jsou sice silná antibiotika, ale napadlo mě, jestli týden není moc krátká doba nebo jestli je klacid nejvhodnější antibiotikum. Zase ale, když stěry byly v pořádku... Máte někdo podobnou zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laika
hodnocení

0x

A jak vám to vysvětlovali na medicíně?

zanet
hodnocení

Ptala jsem se paní doktorky, co když tyhle antibiotika nezaberou a řekla mi, že to nakonec vyléčíme. (Je strašně hodná). Ale vůbec netuším, co má v plánu. Popravdě řečeno, mám trochu strach.

zanet
hodnocení

Pořád se ale nemůžu ubránit myšlence, že by to chtělo klasický Penicilin. Četla jsem totiž, že Penicilin bakterie přímo zabíjí, kdežto Klacid je rozkládá a totedy může být důvod, proč účinkuje pomaleji. Nevím, co mám dělat. Nějaký Penicilin sice na trhu je, ale shání se velmi obtížně.

sasa*
hodnocení

0x

nebraň se myšlence a nech to na Dr! Viz:Využití: Klacid má poměrně široké využití. Můžeme ho užívat u streptokokových infekcí (například spála, angína, růže apod.) místo penicilinových antibiotik, pokud jsou na ně pacienti alergičtí. A čti co máš. Jestli to rozkládá, nebo ničí je mi jedno. Stěry byly gramnegativní, nebo grampozitivní?

zanet
hodnocení

Pardon, vůbec nevím. Nevím, co tím myslíte.

liska5
hodnocení

0x

Znám případ člověka /něco přes 50/, co opakovaně chodil po doktorech, na ORL, dvakrát antibiotika a nic. Nakonec přišli na to, že příčinou je reflux, kdy mu v noci ve spánku z jícnu až do krku pronikaly trávicí šťávy a leptaly hrdlo. Tento problém u něj vyvolaly stresy kvůli vážné nemoci v rodině. Ale příčin je více, často souvisí se stravováním, alkoholem, kávou, léky...

Pokud bych neměla horečky, tak bych se antibiotikům vyhýbala. Vynechala bych průmyslově vyráběné potraviny. Snažila se omezit cukr, bílou mouku a mléko. Tedy o stravu středomořskou, či protizánětlivou. K tomu bych brala probiotika, jelikož munita sídlí hlavně ve střevě. Pak odpočinek, spánek, žádné stresy, více pít, pohyb v přírodě a kloktat, dělat si Priessnitzové zábaly na hrdlo. Taky existují kapky jako Vironal nebo Dračí krev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]